6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

OSTRAVSKO: Dobře zaplacená smrt

Rozhodnuto. Společnost OKD zavře Důl Paskov. Jak tvrdí majitel dolu, společnost NWR, důvodem je ztrátový provoz šachty. Těžba v Paskově skončí v průběhu příštího roku. O práci přijde minimálně polovina z takřka tří tisícovek zaměstnanců.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 4.10.2013 16:27

Špatná část dobré zprávy

Zmíněná ocelárna ocelárny ArcelorMittal hrozbou přestěhování vydírala ostravské politiky, aby je ani nenapadlo vyžadovat plnění našich norem znečišťování ovzduší, které dlouhodobě vysoko překračuje (v Polsku jsou prý 5x vyšší).

Lákat k nám ekonomickým (bezpochyby korupčním) zvýhodňováním takovéto "dravce" na úkor našich podnikatelů byl zločin !!!

J. Kuka 2.10.2013 15:07

Tak...

Tak ted uz s tim tezko neco udelame , CSSD prodala doly pod cenou a jeste pro jistotu prihodila byty . Teoreticky by s tim mohli zahybat ostatni akcionari , ale tem zjevne postup ridicich organu firmy nevadi . Vsechny paky statu jsou , krome penez na rekvalifikace , temer jiste neucinne . Podle meho to neni zase tak extremni problem .

Mnohem vetsi problemy zpusobil stat ostravsku zavedenim prispevku na OZE .

L. Novák 2.10.2013 22:59

Re: Bilionový tunel ČSSD... podpora OZE

Čili pro ÚB a Václavíkovou: Zdražením spotřebitelských cen elektřiny, aby si OZE tuneláři nadělali jmění... díky Bursíkovi, KDU-ČSL a ČSSD a sjednocené levici (zák. 180/2005 Sb.)

L. Novák 2.10.2013 14:59

To je zase keců...

Idioti z ČSSD mají plné huby žvástů, jak se má správně podnikat, ale stát, kterého se zmocní, vedou přímou cestou do bankrotu. Bakala se musí smát, když tyhle tupce vidí a slyší žvanit v televizi... :-D

K. Frauknecht 2.10.2013 9:35

Fakt to nechápu.

Když můj děd zjistil, že cena jeho králíka je dvojnásobná než cena u souseda, tak s chovem skončil. Prostě normální sedlák.

Pokud si odbory, havíři, prezident... myslí, že byl podnik špatně veden, ať si důl koupí (za SVÉ), třeba mají pravdu. Třeba ne. Prostě normálka.

M. Luňák 2.10.2013 14:02

Nevím, co nechápete.

Je to prosté, koupím důl.

Piš barde, střádej, až budeš mít 5 miliard přijď, zúčtujem spolu...

Ale vážně, copak horníci jsou schopni se domluvit a koupit důl?

Možná by ho koupili, ale pak by se pozabíjeli.

E. Heusinger 2.10.2013 7:54

No toto!

To jsou opravdu zlé větičky nehodící se do zdejší propagandy.

M. Luňák 2.10.2013 7:31

Kaj je včil?

Gdosi tfdi, že je ve Švajcu. Tuž esi kery vite, kaj měško, dejte tu vjedět. Chcemu mu předat kyticu.

Skupina permoniku z bani Paskov.

I. Schlägel 2.10.2013 6:02

Ano,

pan Bakala se chová standardně jako kdejaký ouřada spolurozhodující za provizi o státních zakázkách za stamiliony a miliardy. Dobýt svou rentu za každou cenu. Nicméně pan Bakala je podstatně snadnější terč, tak že do něj!