17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pašek 9.4.2011 16:42

Všude na světě den má 24 hodin . . .

Kdyby studenti měli "studovali"  minulé osobnosti, které pan Andle považuje za slavné a důležité, tak by na ostatní předměty neměli čas  . . . 

J. Kanioková 10.4.2011 12:12

Ale nikdo nechce, aby to bylo v školních osnovách,

ale je možnost dokumentačních pořadů v tv, články v tisku, obzvláště odborných, diskusní pořady. .

J. Pašek 10.4.2011 18:13

Re: Ale nikdo nechce, aby to bylo v školních osnovách,

Tak proti tomu nic nemám . . . . . Pan Andrle by měl napsat dopis do TV, Tisku, Odborným časopisům a nabídnout svůj talent a vášeň . . . .  

Můj komentář patřil pod komentář pana Kříže, který pomlouvá "osnovy" Střední školy . . . 

Střední škola - průmyslovka . . .  Fyzika, Matyka, Anorganická, Organická, Fyzikální Chemie, Chemická technologioe - výroba, Laboratoře, Český jazyk, Česká literatura, Ruština, Němčina, domácí úkoly, studovat, chodit do hudebky, praktikovat, hrát na candrbálech, hrát čutanou, hokej, chodit na rande, taneční, chodit tancovat, do hospody na pivo kulečník, perpetuální erekce . . . .   a den má 24 hodin . . . . 

P. Andrle 10.4.2011 22:04

Re: Ale nikdo nechce, aby to bylo v školních osnovách,

Nemyslíte si vážení přátelé, že dovzdělat se musíme především  my dospělí? Jsou prostě určité limity, které nás činí věcí znalými. A k nim patří i to, že víme nejen o Chleborádovi, ale že dovedeme rozpitvat Šaldu, komentovat Březinu, Pekaře, Hajna, Rádla, pokud se dávné minulosti (poze naší národní) týče. A že víme hodně o filozofech či jiných osobnostech naší generace, včetně zahraničních, to by mělo být samozřejmé. To je hlavní část vzdělání. Absolvování nějakých středních a vysókých škol je pouze předpoklad k tomu, abych mohl být v budoucnu někdy vzdělán. Mnoho lidí této mety nikdy nedosáhlo, mnozí jí nikdy nedosáhnou a jako alibi jim slouží tvrzení, že je to blbost. Ale blbost, jak známo, je něco zcela jiného.