5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

OSOBNOST: George Soros, globální sociální demokrat

George Soros se narodil v roce 1930 v židovské sekularizované rodině v Budapešti jako György Schwartz. Během německé okupace Maďarska v letech 1944–45 se rodina ukrývala a povedlo se jí zachránit před holokaustem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Rehulka 19.8.2015 11:52

Soros.....

....je zrádce Svobodného Světa, špatný Žid, špatný Američan a hlavně, pokrytecký zbohatlík, jehož filantropie je vždycky taxfree !

B. Volarik 18.8.2015 22:40

Joch, máte to za JEDNA s hvězdičkou!

Tedy, pane Jochu, svůj klobouk odhazuji v dál a obnažuji pleš! Takhle fundovaný a věcný článek je lahůdkou málokdy ochutnanou v záplavě braku. Je důležité informovat člověčenstvo o zrůdnosti a nebezpečných záměrech osob ve vašem článku zmiňovaných. Ještě bych přidal Saula Alinského, Hussejna Obamu a Hillary.

K. Janyška 18.8.2015 21:19

Ano, globální

zločinec... Dzp.

V. Podracký 18.8.2015 21:01

Životní pouť od Poppera ke globální totalitě

nemusí ani tak udivovat. Popperova "otevřená společnost" je omyl. V otevřeném světě bez hranic totiž zavládne morální chaos, protože na rozdíl od prostředí uvnitř státu, není nadřízená síla, která by vynutila dodržování pravidel. Soros to dobře zná, na takovém chaosu vydělal. Kdo nezvládne představu návratu k uzavřeným státům, zbývá mu už jen světová vláda.

V. Podracký 18.8.2015 20:47

Svět má dvě diagonály

jedna je: nacionalismus - univerzalismus, druhá je: totalita státu - svoboda a slabý stát. Mezi tím se pohybují různé ideály přijímajíce něco z toho, či onoho. Není tedy pravda a jak vidět příklad Sorose to dokazuje, že totalita a univerzalismus se nesnáší. Naopak univerzální totalita je asi to nejhorší, co nás může potkat.

Pokud se týká Poppera, jeho "otevřená společnost" je trochu nesmysl, nicméně tenkrát tím bojoval proti komunistické totalitě.

P. Maleček 18.8.2015 4:17

Soros na klasické cestě od svobody k totalitě

Klasický vývoj ze svobodymilce v totalitáře. Nepotkalo to jen tohoto pána, který poté co se na svobodě nabalíkoval, volá po totalitě byť socialistické, která má jeho balík chránit před tím, aby mu ho svobodně vyfoukli jiní.

I. Schlägel 18.8.2015 13:24

Re: Soros na klasické cestě od svobody k totalitě

Člověk by řekl, že s věkem přichází moudrost a vytrácí se svazácké nadšení, u pana Sorose vidíme opačný postup. Jo, příroda, mocná čarodějka... A nebo že by senilita? Pocit vlastní výjimečnosti? Snaha zapsat se do historie? Stát se nesmrtelným???!!!

R. Brzák 18.8.2015 13:49

Re: Soros na klasické cestě od svobody k totalitě

Nic zvláštního se neděje. Pro každého savce je příznačné, že dostane-li se k moci (jako vůdčí samec), je jeho organismus zaplavován násobky běžné hladiny testosteronu. Testosteron však vede k posilování pocitu výjimečnosti vlastních názorů a paranoi, zejména je-li člověk svým životem naučený se více obávat, než s láskou přijímat vše ve svém životě jako výzvu k vlastnímu poznání. A tak se mnoha lidem stává, že podléhají svému strachu či objevují další a další důvody, proč s něčím "bojovat", čím větší moc získají...

"co nejméně mé moci nad druhými, co nejméně moci druhých nade mnou"

J. Kanioková 18.8.2015 15:05

:)))))))))

J. Kanioková 18.8.2015 15:03

Prostě... u někoho je příklom k sociálnímu inženýrství

to nejlepší.. Je z něj typický P&L "Pachatel Dobra"..

„Oranžové revoluci II“ v Kyjevě se také dostalo příznivého přijetí tiskem střední a východní Evropy a dalších částí světa, díky patronaci různých Sorosových presstitutek, včetně Centra pro pokročilá mediální studia v Praze, vynálezu Media Development Loan Fund, projektu Sorosova Open Society Institute.

Barevně revoluce uživatelská příručka USA pro Egypt - http://www.voltairenet.org/article168693.html

Ukrajina: Východní kořist NATO -http://www.voltairenet.org/article184177.html

T. Pansky 18.8.2015 2:46

Socialismus (ktery v USA uvadi do reality Demokrate) ...

... vytvari ruzne ekonomicke bubliny.  Kdo na nich vydelava?  Predevsim velci investori, kteri maji volny kapital na investovani na burze a do politickych konekci, coz se v konecnem efektu stonasobne vraci.  Tito investori jsou schopni dobre vydelavaji i na krizich v ruznych zemich, kde se necha investovat, vcas odejit z trhu a nechat Cerneho Petra v rukou nekoho jineho (vetsinou mali investori, kteri krachuji).  Sorosovo podnikani je podnikani s bidou jinych.  A mezi socialisty neni sam.

I. Dekyský 18.8.2015 1:07

George Soros je

darebák par excellence, nafoukaný blb s mesiášským komplexem a exportér "barevných" revolucí. Ve spoustě zemí by zcela po právu skončil před popravčí četou.

I. Dekyský 18.8.2015 1:10

Re: George Soros je

A zapomněl jsem dodat, obyčejný zloděj a spekulant, něco jako

uvadající ikona Pravdy a lásky Janeček.