9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavel 13.2.2010 1:11

Re: pokud se řetězce zachovají hloupě a zdraží či omezí sortiment půjdou lidé nakupovat jinam

Zablbost se platí, jo bohužel, i když to neni dobrý. Ale pokud za blbost blbých musí platit všichni, tak je to katastrofa...

Pavel 13.2.2010 1:09

Re: socialismus se blížííííí

bylo by dobré dodat, že "zboží vyšší kvality" sotva odpovídá tomu nejlevnějšímu v zahraničí.

Pavel 13.2.2010 1:07

Re: socialismus se blížííííí

trh může deformovat i nestátní subjekt. Zrovna v tomhle případě je konkurence minimální, řetězců je jen pár.

Pavel 13.2.2010 1:03

Re: Kdyby se slovutní majitelé "řetězců" chovali u nás stejně jako ve své domovině,

Když to udělali, tak tu všichni nadávali co si to dovolujou, vylejvat mlíko, místo toho aby ho pod cenou prodali.

Pavel 13.2.2010 0:59

Re: Chudáci řetězce !

Typické. Někdo si stěžuje, a hned je označen za komunistu. Mě se to taky stalo několikrát. To se potom není čemu divit, že se tu se zákazníkem zachází jak s hadrem.

Z. Novotny 12.2.2010 16:14

Re: Kdyby se slovutní majitelé "řetězců" chovali u nás stejně jako ve své domovině,

Tak at se dodavatele spoji a neakceptuji jejich podminky. Stejne tak je to i s platy. Copak tam nekdo pracuje z donuceni?

Z. Novotny 12.2.2010 15:54

Re: socialismus se blížííííí

Pokud opravdu nekde ucite, napiste kde! Teto skole se obloukem vyhnu ja i moje deti.

Ladislav N 12.2.2010 4:37

Re: Tak budou potraviny dražší.

Kecáte.

Mablung 11.2.2010 22:34

Re: socialismus se blížííííí

Pár let jsem byl v kontaktu se zemědělskými dodavateli maloobchodů a tlak je tam hodně hustý. Přesně takový, jaký má být ve fungující ekonomice.

Co se stěžujících lidí týče, je bohužel docela normální že lidé obhajují protichůdné věci. Chtějí mít bohatý sociální systém, doplatek na každý prd a zároveň rozpočet v přebytku. Chtějí mít levné, kvalitní potraviny a dobře zaplacené dodavatele.

Mablung 11.2.2010 22:31

Re: socialismus se blížííííí

Lidé jako Vy vždy vyhodí pojem a myslím si jak jsou chytří a jak to těm druhým napálili. Houby, jen ukazují svou aroganci (ať pravdu mají či nemají).

A dle mého skromného názoru, pravdu nemáte a neudělal jste vůbec nic pro to aby jste svou pravdu obhájil. Deformace trhu jde prakticky vždy ruku v ruce se státními zásahy. Hodně by mě zajímalo jak obhájíte pojem "deformace trhu" v oblasti, kde zatím funguje krystalicky čistá konkurence, kde existuje velké množství dodavatelů, obchodníků a zákazníků. Každý dodavatel, obchodník a zákazník má možnost si vybrat z několika partnerů. Vážně, tokhle na deformovaný trh nevypadá, to vypadá na něčí hloupé kecy

Nome 11.2.2010 21:14

Re: socialismus se blížííííí

Tak Vy jste studoval v Plzni na pravech? Uroven by odpovidala ... I to, ze se "vtipne" domnivate, ze studium ekonomie je doma na "filozofické fakultě" :-)

Hint:Deformace trhu - to Vam nic nerika?

Lída 11.2.2010 18:58

Re: . . . obchodníci promítnou do prodejních cen třeba náklady na reklamní akce

To je fajn. A jak to souvisí se zákonem, který upravuje smluvní vztahy mezi výrobci a obchodními řetězci?

I-Worm 11.2.2010 18:49

Re: socialismus se blížííííí

Mne zase udivuje, jak přesně víte, kdo nadává na řetězce, že drtí nízkými cenami dodavatele. Já bych čekal, že kdo nakupuje za nejlevnější ceny, na to se.. , pardon, kaká, jak se řetězce chovají k dodavatelům.

janoryna 11.2.2010 17:34

Re: Tak budou potraviny dražší.

vy jste za kočárníka asi daně neplatil a o živnosťák nežádal, jinak byste něco takového nevykládal !

zajicek8 11.2.2010 17:26

Re: . . . obchodníci promítnou do prodejních cen třeba náklady na reklamní akce

Milá Lído, asi tak.

Pro kvalitní pečivo chodíme daleko, pro kvalitní maso jezdíme k vyhlášenému řezníkovi, ovoce a zeleninu vyzvedáváme cestou z práce na Slánsku u soukromníka.

Je to čerstvéa chuťově vynikající.

Eva D. 11.2.2010 16:52

Re: socialismus se blížííííí

Máte pravdu, Mablungu! Vždycky mě udivuje, jak lidi, kteří nakupují tam, kde je to nejlevnější a honí se za slevami, zároveň nadávají na řetězce, jak drtí nízkými cenami dodavatele. A ještě k tomu děsně litují prodavačky, že se nadřou a mají málo peněz.

Jak říkáte,  existují různé kategorie  obchodů, včetně obchodních řetězců. Že je v Čechách taková spousta diskontů je prostě důsledkem toho, jak významné  procento lidí nakupuje v první řadě podle ceny. Znáte to: " Bylo to v akci, za dobrou cenu..." Pak to dotahnou doma a nad laciným kafem z Penny se rozčilují, že zkrachoval další obchůdek na rohu, kvůli  ošklivým řetězcům.

V 11.2.2010 16:37

Re: pokud se řetězce zachovají hloupě a zdraží či omezí sortiment půjdou lidé nakupovat jinam

to posledni plati, jak trefne, i ve vasem pripade, takhle se strelit do vlastni nohy, to se jen tak nevidi

MEDVĚD 11.2.2010 16:26

pokud se řetězce zachovají hloupě a zdraží či omezí sortiment půjdou lidé nakupovat jinam

alespoň by znovu  ožili  menší prodejny v místě bydliště, ale ony si to zdražování řetězce rozmyslí a pokud ne a lidé tam jako obce budou chodit i nadále , pak si tito lidé nic jiného nezaslouží - prostě za blbost se vždy všude platí.    

Freeman 11.2.2010 15:53

Re: Tak budou potraviny dražší.

Já jen doufám (jako vždy marně), že si všichni všimnou kdo tuhle blbost protlačil parlamentem až podraží jídlo! Jiný efekt to mít nebude, nakonec stejně všechno zaplatí spotřebitel. Už jen ten název "o významné tržní síle" - panebože, socík je znova na scéně v plné parádě.

 

Mablung 11.2.2010 15:39

Re: socialismus se blížííííí

Možná to bude tím že si představujete že učíte na filozofické fakultě

Napište své výhrady. Jestliže rozumíte ekonomii lépe než já (sice nejsem už pár let v oboru a ledacos jsem zapomněl, nicméně jsem měl meziooborové ekonomické studium na univerzitě, takže nejsem prosťáček kterého odbydete podobným bullshitem), dejte se do toho. Existuje pěkných pár lidí kteří ekonomii rozumí lépe než já, ale je mnohem více lidí na podobných forech kteří si na to jen hrají. Ukažte se do jaké skupiny patříte Vy. Napište kde jsem udělal chyby, jsem velice zvědav co krom obecných či sociálních keců vyplodíte.

Glosator 11.2.2010 14:57

Zvonokosy 3 (Lázně)

"Vy nám ale tu nabídku dáváte, protože na tom chcete sám vydělat. No, to je snad samozřejmé. Nekřičte na mě, nejste v Texasu. No, to je škoda, protože tam by to každý hned pochopil a neptal by se jako blbec."

Historik 11.2.2010 14:50

Re: socialismus se blížííííí / sociální rozměr krize - 21. století - Evropa

Ve skutečnosti se téměř všichni mají mnohem lépe, než jejich otcové a dědové. Nejsou ovšem spokojeji, pokud soused od vedle má více.

Když má soused tlustší prase, dej Bože, aby mu chcíplo.

Nome 11.2.2010 13:44

Re: socialismus se blížííííí

Mablungu, Mablungu, u zkousky bych na neco takoveho reagoval zhruba slovy: "Tak, pane kolego, to by stacilo. A na dalsi termin se, prosim, zapiste, az si prostudujete skripta. Nashledanou."

Ladislav N :-))) 11.2.2010 13:22

Re: Ti, kteří mají na výrobě potravin největší přidanou hodnotu, mají zisk nejmenší a to přece není normální.

Co to blábolíte? 8-O

Ladislav N :-))) 11.2.2010 13:21

Re: SPAMMER PH 1/09 IP: 193.85.28.xxx

Co budeš dělat, až se budeš muset registrovat? :D

Ladislav N 11.2.2010 13:17

Re: Tak budou potraviny dražší.

A proč bychom je podporovali, když třeba KSČSSD za své vlády jenom vymýšlela, jak např. OSVČ (osobám samostatně výdělečně činným) naházet plno klacků pod nohy...? Ti zahraniční možná podobné blbosti řešit nemusí a mají pak nižší náklady.

Ostatně, stejně se "v globále" přežíráme, trocha úspor na potravinách se zvýšenými cenami nám rozhodně neuškodí. A ti, co je budou mít dražší, ať se z toho třeba po..... :-)

Tparanoik 11.2.2010 12:47

Mno všimli jste si jedné dost zajímavé věci?

Že až na maso a některé drobnosti jsou potraviny u nás stejně drahé jako v Německu? Často i levnější. A kvalita? Spousta levnějších potravin jsou balené odpadky, které bych se bál dát i praseti, aby mi nechcíplo. Platí u nás, v Německu i ty nejlevnější potraviny maj solidní kvalitu. Takže kromě masa, které kupuju u řezníka o 20 Kč/kg levněji než v supermarketu, a několika drobností (pečivo, klobásy, granule pro psy) jezdíme jednou za dva týdny za hranice. Mám výhodu, že je to kousek, 20 km. A začínám zjišťovat že i benzín atd je tam levnější. Neboli - děkuji, čeští obchodníci! Rád utratím své peníze u konkurence.

Pravda je ovšem, že toto zatím platí jen pro potraviny a benzín.

Pamětník 2 11.2.2010 12:44

Re: Chudáci řetězce !

Jonatane,podleVašeho výroku určitě nejste komunistický zmetek,či rudá chátra.Nevím zda všichni Vámi označení lidé opravdu patří mezi  nakupující.Mimoděk,kde nakupujete Vy?Proč hned urážíte? Řada těch ,kteří nakupují už ani Jednotu nepamatuje a kde jste přišel ke svému názoru je také zajímavé.

Marat 11.2.2010 12:40

Re: Lev / v Brně : Nová charta 2010 ?

Bezdomovče, vůbec bych nad bezdomovcích slzu neuronil. Ti byli vždy a vždy budou. Jsou totíž lidé, kterým to bezdomovectví náramně vyhovuje. Jenže před pár destiletími se jím neříkalo bezdomovci, ale povaleči, tuláci, lidé štítíci se práce.

Sumo 11.2.2010 12:40

Re: Lev / v Brně : Nová charta 2010 ?

Ses naučil kopírovat, tak teď opruzuješ, co ? Jsi jako psí hovínko, ne a ne se tě zbavit a ten smrad.