9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Církva 22.3.2024 20:06

Tak ono lze změnit kvantitu v kvalitu. Jenže to právě ani ti minimalističtí šílenci nechápou. Oni chtějí zpět dobu kamennou s mezipauzou dovozu levných čínských výrobků.

Minimalismem myslí také velmi levně nakupovat, což znamená šetřit evropský průmysl s drahou energií a vyrobit s výfukem v Číně. No a až ztratíme konkurenceschopnost dojde na to šití jehlou a praní v neckách.

Jsou to nebezpeční šílenci se sebevražednou universalistickou mentalitou která k těm minimalistům většinou patří. V reálu to taky znamená, že Čína a muslimské země budou bohatnout a s Ruskem zbrojit a pak nás sežerou.

Samozřejmě je i jiná cesta. Podpořit evropské výrobky kvalitnější a trvanlivější. Samozřejmě snižovat spotřebu energie třeba zateplováním ale s evropských materiálů, samozřejmě budovat modernější továrny města a zdroje energie s nižší spotřebou a s menší nutností cestovat a samozřejmě že je správné vyvíjet technologie co spotřebují míň energie.... Zkrátka místo sezení na silnici v pátky pracovat na nových nízkoemisních technologiích. To by dalo práci i smysl lidem.

Bohužel jde se špatným směrem..