20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

NĚMECKO: Tranzice z prosperity do nouze

I když v německých mainstreamových médiích nadále převládá podpora zelené tranzice Německa pod proslulým názvem Energiewende, ve společnosti roste nevole nad obrovskými náklady na dekarbonizaci, které politici před voliči skrývali.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 1.2.2024 14:22

To jsou zase hloupé ;-O kecy mimo téma...Rv

J. Jurax 1.2.2024 16:09

Nejsou.

L. Kuča 1.2.2024 20:30

Bohužel, minimálně v tom napadání Poppera jsou. Pokud tedy nepovažujeme jeho náctileté poblouznění Kapitálem za jeho celoživotní postoj. Naštěstí z něj rychle vystřízlivěl. Pod jeho názor, že bychom měli nejprve důsledně hájit všeobecnou svobodu, a potom dostaneme demokracii a hmotnou prosperitu jen tak návdavkem jako vedlejší bonusy bych se klidně podepsal. Určitě bych v tom nespatřoval adoraci chudoby. Neštěstím je, že dnes je běžně požadována na prvním místě ta prosperita (a to ideálně bez protihodnoty), demokracie pokud momentálně vítězí moje parta a svoboda, nooo ... raději absence veškerých pravidel, a to hlavně pro mě, samozřejmě.

V. Kuhaj 1.2.2024 22:39

Spíše než Kapitàl měl jsem na mysli, jak prošlapal cestu dnešní "liberální demokracii".

L. Kuča 1.2.2024 23:46

Popper a "liberální" demokracie? Které jeho postuláty by k ní mohly vést? Mě nic nenapadá. A já také reagoval na to, že byl uveden v souvislosti s kultem uskrovňování (kázaném dnes zpravidla lidmi, co se po uši topí v penězích).

M.j., je paradox, že to byl vlastně brilantní teoretik vědeckého přístupu, a přesto většina lidí rozebírá jeho politologická pojednání, která byla spíš jakýmsi jeho vedlejšákem.

V. Kuhaj 1.2.2024 17:10

Ve čtrnáct sedmnáct jste působil dojmem že si uvědomujete, čemu za to zdražení energií vděčíme. Ve čtrnáct dvacet dva tohle? Nejste tu dva?

V. Vlach 1.2.2024 18:31

Lehni!

P. Kubáč 1.2.2024 14:02

Rčení z Anglo-sasského světa: "The german mistakes are never small" - neboli německé omyly nejsou nikdy malé.

P. Skřivan 1.2.2024 16:21

To ani nemohou být, protože Němci jsou důkladní. Znám to z vlastní zkušenosti. :-)

P. Skřivan 1.2.2024 12:16

Líbí se mi dojemná péče českých kecálků o blahobyt Německa. Pokud by ti kecálkové tomu rozuměli, pak by nepotřebovali řešit Německo. :-)

V. Petr 1.2.2024 13:48

Německo ať jde třeba do WC. Problém je, že se krize přelila i k nám, "díky" agentům Brusele a Aspen institutu!

J. Jurax 1.2.2024 16:12

Ano. Bohužel. Když se Německo zblázní kdysi dohněda, dnes dozelena - odsere to celá Evropa.

P. Skřivan 1.2.2024 16:20

Malý problém je, že GB, USA, Japonsko, kde se děje prakticky to samé, v EU nejsou. :-))))

J. Jurax 1.2.2024 21:09

O to hůř.

P. Skřivan 1.2.2024 23:58

Tam ovšem není grýndýl, tam se to jmenuje jinak. Tak jak to zastavíte zastavením grýndýlu. No a pokud to nezastavíte, tak to spíš vypadá, že mimo jsou ti, co jsou proti pokroku.

Jestli ten odpor proti grýndýlu nebude ruského původu a zabírá u těch hloupějších. Jako vždy to, co sem posílá Putin, aby rozložil EU.

L. Novák 2.2.2024 23:53

Putin podporoval dotacem ZELENÉ IDIOTY, protože jejich působení je RYZE ROZVRATNÉ...Rv!!

L. Novák 1.2.2024 14:20

ZELENÝ MAGOR "P. Skřivan" pro jistotu nerozumí v energetice ničemu, tak systematicky plácá jen samé hlouposti... Rv Kdepak jsi nechal soudruha Radu? ?

P. Diviš 1.2.2024 15:36

Rada má ná/zástupce.

P. Brich 1.2.2024 17:21

Třeba je to trylkující Rada;-)

M. Smutný 1.2.2024 14:32

Reuters 30. ledna: Německá recese ohrožuje Česko a Maďarsko. 3/5 českého exportu jdou do Německa, takže německé problémy dle bystrookého Skřivana se Česka ani dalších zemí (viz obsah článku) asi netýkají. No když si někdo nevidí dále než na špičku svého zobáčku...

P. Skřivan 1.2.2024 16:12

No kdyby tomu kecálkové rozuměli, což nehrozí, tak by je nějaké Německo nemuselo zajímat. Zajímat je ovšem musí, protože jak správně tvrdíte, děláme co řeknou Němci. Tak dělejme a nemudrujme o tom, jak na to Němci přišli.

J. Jurax 1.2.2024 16:13

Panenkomarija do čehos to dušu dala ...

M. Zasazabanovaný 1.2.2024 10:43

Sfašizované Nemecko ničí samé seba.

Fašismus v Německu nabírá na síle: Chorvatský provozovatel restaurace zažil tvrdou šikanu, protože hostil členy AfD.

Napadáni však v Německu nejsou jen členové AfD, ale dokonce i ti, kteří se vůči nim projeví jakkoli vstřícně či dokonce neutrálně.

Hned dva příběhy z Německa o fašizujících tendencích v zemi vypovídají lépe než cokoli jiného.

Vzhledem k tomu, že hostinský Dejan Tolič dvakrát hostil ve své restauraci stůl štamgastů AfD z Reutlingenu, dostal se pod tlak aliance napojené na Antifu – podporovanou SPD, Zelenými a stranou Die Linke. A to dokonce natolik, že nejenže podlehl požadavku, ale také uprchl do Chorvatska.

https://apollo-news.net/druck-von-anti-rechts-buendnis-reutlinger-wirt-flieht-nach-kroatien/

https://necenzurovanapravda.cz/2024/02/fasismus-v-nemecku-nabira-na-sile-chorvatsky-provozovatel-restaurace-zazil-tvrdou-sikanu-protoze-hostil-cleny-afd/

V dnešní době je totiž pravicový extremista úplně každý, kdo není v souladu se „stranou a vládou.“ A to neplatí zdaleka jen v Německu.

A ve zkratce se ještě podíváme na fotbalové kluby, které byly také nuceny se proti AfD veřejně vymezit. Většina tak učinila, avšak jeden z klubů to odmítl s tím, že je politicky neutrální, hezky rychle však záhy obrátil a sešel na „správnou“ cestu. https://heimatkurier.at/systemversagen/anti-afd-demos-fussballverein-verweigert-teilnahme-und-rudert-prompt-zurueck/

J. Kostelanský 1.2.2024 10:50

To je jako přes kopírák Německo 20. a 30. let, kdy tohle dělali v Německu jednotky SA a Hitlerjugend proti všem, co měli jiný názor. Evidentně je to v těch Němcích, zejména u mladší generace, nějak geneticky zakódováno vynucovat si souhlas násilím.

T. Hraj 1.2.2024 10:54

Je to ozvěna toho (politické korektnosti), co se děje již několik let v USA a v Británii. V USA ale je už cítit narůstající vzdor.

L. Kuča 1.2.2024 22:06

Zatímco v Německu to teprve dotahujou do dokonalosti.

D. Laurencikova 1.2.2024 16:20

Je to skutecne tak! Clovek aspon pochopil, jak se to mohlo stat, ze se v Nemecku dostal k moci Hitler, coz drive nechapal.

D. Laurencikova 1.2.2024 16:09

S kazdym pismenkem souhlasim. Timto zpusobem se zachazi v Nemecku s opozicni stranou AfD uz 11 let, tendence silici. Soucasna hysterie uz dosahla takovych rozmeru, ze to budi hruzu. Kazdou pul hodinu zni ze vsech tlampacu, kdo vsechno a jak prave demonstruje "gegen rechts". Levice uz se dokonce nestiti ani vyzyvat k zabijeni politiku AfD. Uz davno existuje tzv. "Kontaktschuld" - kontaktni vina. Kdo se nekde necha videt s nekym od AfD, ten se posleze nema cemu smat. Je spolecensky zlikvidovan. Nemecko pacha harakiri a jedina strana, ktera tomu chce zabranit je natolik diskriminovana, dehonestovana a kriminalizovana, ze uz to pripomina nejtemnejsi obdobi v dejinach Nemecka. Vas priklad Chorvata, ktery dostal od Antify co proto, neni vubec ojedinely. To si nedovolil nikdo ani v Ceskoslovensku k disidentum, co je mozne v Nemecku proti legalni politicke strane.

V Nemecku je "Kampf gegen rechts" - boj proti pravici (nikoliv proti extremni nebo krajni pravici) statnim programem, financovanym stovkami tisic Eur rocne. Pravice je v Nemecku potirana vsemi prostredky. Vubec jim nedochazi, panum a damam politikum, zurnalistum a "civilni spolecnosti", ze tam kde neni pravice, neni potreba ani stredu! V "nejlepsim Nemecku, jake jsme kdy meli" (Frank-Walter Steinmeier), je de facto mozna uz jenom levice.

Fotbalove kluby? Dokud hraly fotbal, tak sklizely pokaly. Ted uz davno o fotbal nejde. Jde o to, ukazat "Haltung" - ukazat to "spravne politicke smysleni". Fotbalisti misto cutani delaji politickou praci a behaji s pestrymi pasky na rukavech, demonstruji lasku k LGBTQI+++. Ale vzdyt uz take opousteji mezinarodni zapoleni hned ve ctvrtfinale. Dobre tak!

P. Brich 1.2.2024 17:26

Zkrátka, je to v nich jak v koze!!;-€EU;-O

L. Píchová 1.2.2024 9:56

tak Němci se zeleným šílením, které přes Brusel nadiktovali všem zemím EU, chtěli zbavit své nálepky evropských kazisvětů?Vždyť to je to samé v bledě modrém - zblbnutí nějakou ideologií , fanaticky přijatou většinou Němců a cpanou zbytku Evropy - s důsledkem ekonomické genocidy Evropy, Už zase.