25.6.2024 | Svátek má Ivan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
nik 27.8.2007 8:39

Asi jsem méně inteligentnější.

Slibuji, že ihned poté, co mi pan autor vysvětlí význam sousloví "méně majetnější", si jeho článek důkladně prostuduji.

Goro 27.8.2007 8:39

Re: Přijetí EURA je nutnost.

Dánové si svou korunu ponechali a zatím toho rozhodně nelitují.

Pokud bychom měli převzít nějakou cizí měnou, navrhoval bych dolar. Ekonomika USA je podstatně stabilnější a výkonnější než celé EU. A hlavně soudruzi z Bruselu Americe nediktují jak zakřivené mají být banány a nebo že rum v jedné zemi se může jmenovat rum a jinde to musí být tuzemák nebo um, u když je to stejná kapalina.

PP 27.8.2007 8:31

Re: Přijetí Eura ano či ne?

Nesouhlasím.

Ta "naše" Kč je momentálně trochu "nafouknutá bublina" a já se děsím chvíle, kdy splaskne. Navíc české firmy buď ztrácejí část zisku neustálými převody EUR/CZK (a zpět) nebo si vedou další účet v EUR - tedy de facto v euro obchodují.

PP 27.8.2007 8:28

Re: Re: Re: Přijetí EURA je nutnost.

Ale no tak - pomalu s tím obviňováním! Tošovského styky s komunistickou tajnou službou byly nejspíš čistě formální a pracovní. Mohli jsme tenkrát mít jiného "úředního předsedu" vlády, bez "škraloupu", ale také nejspíš s mnohem menšími zkušenostmi...

Olda 27.8.2007 8:21

Souhlas s autorem

K čemu jsou nám dálnice? Vždyť máme svý dobrý staročeský silnice!

brok 27.8.2007 7:42

Re: Re: Přijetí EURA je nutnost.

Ano vyvolal to jistý pan Tošovský. Jak se nyní ukázalo, na pokyn Moskvy.

Clara 27.8.2007 7:32

Re: Přijetí Eura ano či ne?

Hoci v uplne inej eknomickej situacii, aj Madari maju uzkostny pocit z faktu, ze Euro je realitou. Vyssiu kvalitu citia uz nielen zo zapadu, ale o chvilu aj zo severu (a ked ich predbehnu Rumuni a Bulhari, aj z vychodu). Ich nove fasistiske gardy snad zabrania Euru vstupit na puste uzemie. Josef Svejk potom nebude potrebny.

Will Cody 27.8.2007 7:05

Přijetí Eura ano či ne?

Ano, přijměme Euro, nechme si zakázat mluvit rodným jazykem, nechme si opět půopravit své české pány a nechme se zotročit na cca 300 let! Potom se snad národ dočká nového národního obrození, povstane nový Palacký, Dobrovský, Václav Thám, atd. Možná opět o sv Anně někoho významného zastřelí, možná opět padne sedm kulí v Sarajevu a zase nějaký Josef Švejk bude křičet: na Bělehrad! Na Bělehrad! A bude opět válka a třeba na jejím konci znovu povstane nový TGM a půjde všechno zase dokola!

Kanuk 27.8.2007 6:52

Re: Přijetí EURA je nutnost.

Jestli se nemýlím, tak to se už jednou stalo, někdy v 90. letech, spíš na začátku než na konci.

Fleischer 27.8.2007 6:28

NÁZOR: Budoucnost české ekonomiky

Pro prosperitu národa není rozhodujícím kritériem, jakou používá měnu. Rozhodujícími pro budoucnost české ekonomiky jsou výsledky národního hospodářství.

Černý 27.8.2007 0:32

Přijetí EURA je nutnost.

Naše malá a nevýznamná měna podložená podprůměrně výkonnou ekonomikouby pak jako osamělá skála čelila spekulantům typu Sorose. Konec konců, dealer jedné banky je schopen rozvrátit zcela naši měnu a nic jí neudrží. Docela bych řekl, že máme zatím dost štěstí.

Autore, myslet je třeba.