24.5.2024 | Svátek má Jana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Černý 27.8.2007 0:32

Přijetí EURA je nutnost.

Naše malá a nevýznamná měna podložená podprůměrně výkonnou ekonomikouby pak jako osamělá skála čelila spekulantům typu Sorose. Konec konců, dealer jedné banky je schopen rozvrátit zcela naši měnu a nic jí neudrží. Docela bych řekl, že máme zatím dost štěstí.

Autore, myslet je třeba.

Kanuk 27.8.2007 6:52

Re: Přijetí EURA je nutnost.

Jestli se nemýlím, tak to se už jednou stalo, někdy v 90. letech, spíš na začátku než na konci.

brok 27.8.2007 7:42

Re: Re: Přijetí EURA je nutnost.

Ano vyvolal to jistý pan Tošovský. Jak se nyní ukázalo, na pokyn Moskvy.

PP 27.8.2007 8:28

Re: Re: Re: Přijetí EURA je nutnost.

Ale no tak - pomalu s tím obviňováním! Tošovského styky s komunistickou tajnou službou byly nejspíš čistě formální a pracovní. Mohli jsme tenkrát mít jiného "úředního předsedu" vlády, bez "škraloupu", ale také nejspíš s mnohem menšími zkušenostmi...

brok 27.8.2007 8:48

Re: Re: Re: Re: Přijetí EURA je nutnost.

Ne jako předseda vlády, ale jako guvernér státní banky. Rusové to v podstatě jeho nominací na šéfofskou posici ve světové bance potvrdili.

PP 27.8.2007 8:55

Re: Re: Re: Re: Re: Přijetí EURA je nutnost.

Vždyť píšu, že jako "předseda státu" už byl "se škraloupem".

Ale jako guvernér státní banky prostě s tajnejma spolupracovat musel. Což nic nemění na tom, že je to zatraceně dobrý odborník. A kdyby náhodou šéfoval světovým financím, vůbec mi nebude vadit, že ho nominovali Rusové. (Ti to beztak udělali jen proto, aby poškádlili EU - nenavrhonout "svého" kandidáta si "nemohou dovolit", natož že by podpořili toho "evropského"!)

jkotek 27.8.2007 16:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přijetí EURA je nutnost.

brok myslim narazi na skutecne vlastizradne konani pane Tosovskeho, ktery menovou restrikci v dobe neodstatku likvidity vyvolal ekonomickou krizi v Cesku.

Zamerne provedl presne ty kroky, ktere ve 30. letech vedly k velke depresi misto toho, aby provedl presny opak - neco jako udelaly centralni banky pri hypotecnim krachu minuly mesic.

Proste Tosovsky zajistil prevedeni ohromnych majetku od jednech zlodeju k jinym zlodejum. Na ci prikaz, tot otazka - zda to bylo "Sdruzeni Lipa" nebo nekdo jiny...

Goro 27.8.2007 8:39

Re: Přijetí EURA je nutnost.

Dánové si svou korunu ponechali a zatím toho rozhodně nelitují.

Pokud bychom měli převzít nějakou cizí měnou, navrhoval bych dolar. Ekonomika USA je podstatně stabilnější a výkonnější než celé EU. A hlavně soudruzi z Bruselu Americe nediktují jak zakřivené mají být banány a nebo že rum v jedné zemi se může jmenovat rum a jinde to musí být tuzemák nebo um, u když je to stejná kapalina.

PP 27.8.2007 8:58

Re: Re: Přijetí EURA je nutnost.

Jak tak pozoruji "zdraví" EUR se "zdravím" USD, nějak mi ten dolar připadne teď zrovna "nachcípanější".

Mít jinou "měnu" než okolní státy (pokud ty mají většinou stejnou) mi přijde prostě nevýhodné - jedno, zda CZK či USD.

Drakobijce 27.8.2007 12:49

Re: Re: Re: Přijetí EURA je nutnost.

No to mozna plati, pokud mate ten dolar jako Cech. Pokud drzite dolar jako american, muze vam byt to, ze za Euro musite zaplat 1.3dolaru vcelku jedno. To co se dovazi to US si drzi ceny v dolarech (klesa zisk vyrobcu - napr BMW), proste proto, ze je to libralni ekonomika, kde se cena ridi nabidkou a poptavkou a nikoli kurzovym pomerem.

Co tedy znamena "zdrava mena"? pokud je to dopad na obyvatele, pak so myslim, ze dolar je na tom stale obdivuhodne dobre (kdyz si uvedomite, ze financuje valku s terorismem - neco, co Euro nedela, i kdyz z toho profituje).

viper 27.8.2007 15:00

Re: Re: Přijetí EURA je nutnost.

Debílku, je to jiná kapalina a o to právě jde!!!;-D