7.6.2024 | Svátek má Iveta, Slavoj


Diskuse k článku

NÁVRH: Roentgen a laserový skalpel pro státní rozpočet

Klouzavý rozpočet nepotřebuje jeden konkrétní časový moment, dokdy musí být všechny sporné otázky vyřešeny – nová fakta lze postupně zapracovávat do celkového kontextu. Přesto bude muset být přijato několik málo pravidel, která propojí jednotlivé události do celku. Jedním z nich může být, že není možné schválit výdaje, pro něž neexistuje krytí na straně příjmů. Toto pravidlo by neznamenalo, že vláda nemůže pracovat s deficitním rozpočtem. Pouze bude muset nejprve získat schválení dodatečných příjmů, např. emisí dluhopisů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Polanský 2.5.2023 11:51

až najednou prásk.

D. Polanský 2.5.2023 11:50

A zase noví úředníci!

R. Meišner 2.5.2023 9:16

autor se domnívá že komplikovanou sadu lze přebít sadou ještě komplikovanější. --nicméně takovému Stanjurovi, který neumí sestavit rozpočet ani vzdáleně, by takový návrh velice vyhovoval. rozumím. 8-o

J. Majzlík 2.5.2023 9:11

Všechny strany hledají s dojemnou péčí řádného hospodáře na příjmové i výdajové stránce rozpočtu ca 70 mld v situaci, kdy jen za první třetinu roku dosahuje jeho manko ca 200 mld.

Furt je to dobrý, furt je to dobrý . . .

F. Navrátil 2.5.2023 8:17

V teoretické rovině se návrh jeví jako vynikající. Obávám se však, že v praktické rovině zkolabuje na tom, že státní rozhodovací procesy nejsou logické a praktické, ale účelově lobistické a korupční.

L. Žaloudek 2.5.2023 7:17

Inu - podle dnešní metodiky vidíme, že to jde docela rychle do háje. Možná je čas, vymyslet metodiku, která to tak zašumluje, že se v tom nevyzná ani prase?

P. Labaj 2.5.2023 2:08

Pane jo! To by byla hodně hluboko zaseknuta sekera do ustáleného a "jediného správného" řešení rozpočtů.

Na to by ale bylo třeba hodně jiných lidí, než jsou dnešní Petři a jejich kámoši.