20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

MIGRACE: Sjednocení dávek pro běžence?

Opět jsem se včera dočetl, že někteří tuto farizejskou myšlenku, dělající ze zemí nízkých cen a platů „ráj“ pro migranty neochotné pracovat, obhajují jako náhradu za stejně farizejské přerozdělovací kvóty.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Chalupa 30.3.2017 12:08

Re: je to samozřejmě nesmysl, nicméně

je možné že tomu nebudete věřit, ale pokud jde o mne tak se snažím co to jde..

O. Zuckerová 30.3.2017 12:00

Re: je to samozřejmě nesmysl, nicméně

co se stane, když v Česku nedostane "ubohý uprclík" svých obligátních 25.000 kapesného, bydlení, telefon, oblečení, léčení darmiko atd - no coco? Pošlou na nás bruselanti armádu s tanky? Nikoliv - něco horšího: zarazí dotace těm, co z nich mají nejvíc pro sebe. Čirou náhodou jsou to právě ti, kdo mají v rukou ať už přímo či zprostředkovaně vliv na aplikaci a vymáhání "nařízení". No a co se stane, když ti dole to "nařízení" neposlechnou? Budou vězněni, mučeni? Ne! Nedostanou drobky z dotací!! A o tom to je.

P. Vaňura 30.3.2017 11:52

Je třeba dát EU jednoznačně najevo, že pokud by toto

snad vnutili našim současným politikům, budou příští českou vládu sestavovat Okamura, Konvička a Vandas!

Případně by tam mohli být i Chovanec a Zahradil.

Pokud jde o kamioňáky, je to naprosto očividná snaha zrušit společný ekonomický prostor, který je to JEDINÉ, co je na současné EU pozitivní. Pak by už mohl rovnou následovat Czexit, neboť EU bez společného ekonomického prostoru je NAPROSTO K NIČEMU!!!

J. Kombercová 30.3.2017 11:41

Re: je to samozřejmě nesmysl, nicméně

Dobré by bylo začít odspodu, čili doma, pane poslanče. ANO má našlápnuto na vítěze příštích voleb, tak že byste se více snažili?

B. Chalupa 30.3.2017 10:55

je to samozřejmě nesmysl, nicméně

celý problém vnímám i z pohledu toho, že ani po 25 letech od "sametové revoluce" jsme se stále nedostali výše, než na úroveň 30-40% platů dosahovaných v SRN - a asi to nebude tím, že by Češi byli při individuálním porovnání horší než Němci, problém je dle mého soudu systémový, problém je v řízení státu našeho státu počtem obyvatel odpovídajícího větší městské aglomeraci kdekoli ve světě za našimi hranicemi, atd. Další problém je naše neadekvátní stále bobtnající sociální politika (ostatně problém celé unie) = nepracovat je výhodné...a když si stát dováží novodobé otroky, pak to vlastně ani moc nevadí... A nejenom to, možnost nepracovat a mít se dobře je i programové zhoubné ubíjení motivací, kreativity. Ve spojení s evidentním zhoršením vzdělávacího systému je to mimo klesající demografické křivky dalším sebevražedným aspektem našeho civilizačního okruhu. Když k tomu přidáme podobně "úžasné" nápady jako je sjednocení dávek pro běžence (a začíná se mluvit i o tom, že pojem nelegální je neetický a nesprávný), přídělové kvóty migrantů, směrnice o zbraních a neschopnost bránit hranici Schengenu - jaký může být výsledek? Dobrý? V žádném případě! Proto je nutná celková změna orgánů EU - jak po stránce personální, tak po stránce kompetenční. Velkou část problému mohou (s otazníkem) vyřešit demokratické volby a nové "personální "vybavení" Evropského parlamentu, které je nebo mělo by být nositelem a realizátorem ambice změnit fungování nevolených orgánů EP - tedy zejména Evropské komise...mimochodem je pro mne skutečně úsměvné, že za bezpečnostní ambice EP je odpovědná madam Mogherini.

místopředseda Výboru pro obranu PSP ČR

J. Kraus 30.3.2017 10:53

Cesta

mě minulý týden zavedla na Černý Most a než jsem našel hledané, prošel jsem jednu asi dvě stě metrů dlouhou ulici dvakrát tam a zpátky. Hned zkraje jsem od metra chvíli šel za pětičlennou skupinou mladých mužů tmavší pleti, poněkud vyplašených a nejistých, ale hlasitě hovořících. Vedla je česká dívka, stále se otáčela, aby se jí neztratili. Při dalším průchodu ulicí jsem potkal jinou skupinu v podobném složení a směřující týmž směrem.

U nás v Bille předevčírem byla ke spatření skupina mladých mužů tmavší pleti, řeči hlasité a nesrozumitelné. Pohybovali se zmateně mezi regály bez vozíku nebo košíku, brali do rukou zboží, běželi ho ukázat jinému z party a pak ho pohodili do jiného regálu. Nikdo nezasáhl, ani já ne.

P. Lenc 30.3.2017 10:44

Re: Hochu

Pane Hašku, tomuto "hochovi" něco vysvětlovat? Ten člověk je i na komunistu příliš blbej.

Š. Hašek 30.3.2017 10:28

Re: To je keců o dávkách - vždyť my sami

Ale nutno připomenout. A stále.

Dienstbier/Sobotka by si začal myslet, že moje peníze jsou fakticky jeho peníze! A že už si to socané (všichni) a jejich voliči (mnohdy) myslejí!

Š. Hašek 30.3.2017 10:25

Re: Součet dávek pro běžence

Souhlas.

Ale jaksi "lidskoprávně a nešabatovsky nelidské". Vy se nestydíte, že v první řadě myslíte na rodinu, matku svých dětí, dítka, rodiče (už třeba jim ubývá sil a nějaký Marokánec jim nepomůže), rodiče manželky, sestru, taky na sebe (trochu), ...... Sice občas věnujete/pomůžete, nebyl by asi problém adresně podpořit "slušného souseda, co vyhořel vod blesku", ....... . To jest všechno ale sakra málo, budeme se muset zřejmě rozkrájet pro voliče Dienstbiera a Fišerové Táničky .........

A. Bocek 30.3.2017 9:50

Součet dávek pro běžence

by se měl v každém státě EU blížiti nule . Nebudou dávky, ubude běženců, nebude problém. Pokud někdo bojuje za finanční práva běženců nechť bojuje , ale ze svého.

Š. Hašek 30.3.2017 9:23

Re: Hochu

Vy se v tom plácáte!

Žádné dávky pro běžence.

V žádném případě. Pokud je někdo prosazuje, může začít u sebe - složením 1 000 000 Kč na "vázaný běženecký fond, tzv. Státní fond lidosounáležitosti s Afrikou". A potom sledovat, co s ním Šabatová, variantně Marksová ve spolupráci s mladým Stropnickým provede! Jo, a při složení prvního milionu budou dárci podepisovat, "že když to nebude stačit, budou dosypávat". Třeba prodejem svého majetku. Nakonec číslo jedna na darovacím účtě může mít pan Zdechovský, číslo dvě/tři novokandidáti (pro všechny lidi) na presidenta (jsou zatím dva).

To se slibuje a kecá o péči někoho, kdo zahodil doklady, hází kameny na policii a chtěl by mít volební právo za rok. A bydlet na penzionátě s plnou penzí.

M. Krátký 30.3.2017 9:18

To je keců o dávkách - vždyť my sami

si neumíme udělat pořádný pořádek v již vyplácených dávkách našim nikdy nepracujícím splouobčanům z Indie a pod nemakačenkům - takže u nás v ČR "řešit" dávky okupantům, kteří se valí jako mor do Evropy a mají na sobě oblečení, na jehož cenu já nikdy nedosáhnu - k tomu mobily atd elektroniku, u které je ten cenový rozdíl ještě mnohonásobně větší - to jsou všechno jen blbé kecy a marné plkání. Hezký den

P. Rudolf 30.3.2017 8:50

Hochu

vy se v tom plácáte, nevěda, kde je dole a kde nahoře.

V. Loula 30.3.2017 8:42

Ale jo, souhlasím.

Sjednotit přes celou Evropu sociální dávky vyplácené migrantům, a to na úrovni nejchudšího státu Evropy. S tím bych naprosto souhlasil. Je fakt, že by stoupl zájem migrantů o dosud opomíjené státy ( např. Cesko), ale na druhou stranu by radikálně poklesl zájem migrantů u migraci do Evropy jako takové.

M. Těhanová 30.3.2017 8:20

Re: Účel opatření

Tady jsou snad mizerně placeni všichni, co něco opravdu dělají a na nichž jsou závislí všichni ti nesčetní manažeři a také politici.

Z. Rychlý 30.3.2017 8:02

Vždyť je to rozumná myšlenka !!

Pokud budou v Německu a Švédsku sociální dávky ve výši (a kupní síle) českých, nebo ještě lépe rumunských sociálních dávek - proud migrantů vyschne jako vádí na Sahaře.

M. Foltyn 30.3.2017 6:58

Re: Účel opatření

fakt, kamioňáci jsou u nás na rozdíl od ostatních pracujících placeni mizerně.

K. Novák 30.3.2017 5:57

Účel opatření

Účelem opatření, aby české firmy musely platit svým kamioňákům, kteří jezdí přes Německo, německou minimální mzdu, je nejspíš zabránění německým firmám v zakládání poboček v Česku a provozování německých kamionů v Německu českými řidiči za české mzdy. Čili ochrana Německého pracovního trhu. Zároveň to svědčí o tom, jak mizerně jsou naši kamioňáci placení.

Imigranti u nás být nechtějí. Za naše sociální dávky by si ovšem v Německu moc neužili. Účel sjednocení dávek je umožnit imigrantům (slovo běženci nebo dokonce uprchlíci je nepřesné a zavádějící) žít v Německu (Holandsku, Dánsku, Švédsku apod.) za peníze vyplácené jim Českem, Slovenskem, Polskem, Maďarskem apod.. Byl by to jen další mechanismus, jak z nás vysát část našeho HDP a udělat z nás ještě větší kolonii, než jakou jsme teď. Stávající vysávání se děje na firemní úrovni, toto by bylo na úrovni vládní, což je podle mne naprosto nepřijatelné a v EU neodůvodnitelné. Sjednocení dávek považuji za jeden z důkazů, že důvodem vítání imigrantů není humanita, ale zvýšení spotřeby a tím zisků podnikatelských a finančních kruhů, kterým politici vycházejí vstříc. Kdyby šlo jen o humanitu, měli by uprchlíci být vděční za možnost být u nás s našimi dávkami.

M. Zavala 30.3.2017 2:47

A jelikoz zadne bohatsvi neni nevycerpatelne

tak si predstavte az by dosly prachy, coz se stane pokud to vyhraje Schulz, ale i kdyz to znova vyhraje Merkel, akorat s ni by to bylo pomalejsi. Schulz ma v planu zvat ve velkem.

Tak az jednou reknete tem milionum muslimskych chlapcum - nejsou denky nejsou zenky, a jdete makat za nase platy, tak co si myslite ze se stane?

A zase to odkasle hlavne vychodni Evropa, ale i jine chudsi staty kde se to bude vrazdit, a ti hodni bohati reknou, inu, jsou to dobytek, co od nich cekat?

P. Dvořák 30.3.2017 1:38

Sjednocení dávek pro běžence?

ANO!!!!

Nedávat jim nikde nic.