28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

KŮROVEC: Pořád se něco děje, někdy i dvakrát za den!

Dvakrát zařadila ČT24 problematiku kůrovce do svého večerního programu 30. července 2019. První část jsem vydržel sledovat až do konce, druhou už nikoliv. Domnívám se, že profesionalita veřejnoprávního media[1] by neměla spočívat jen ve výběru moderátorů s podmanivým hlasem a jejich neškodných hostů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 2.8.2019 15:30

Možná. Nejsem přes to guru.

Nicméně dnes stačila cca dvě desetiletí na ověření, že nově zavedené postupy v lese jsou hovadně blbé.

J. Lukavsky 2.8.2019 10:40

Re: Bez ohledu co tady pán napsal

"Pokácení napadených stromů ještě automaticky neznamená, že larvy kůrovce nedokončí vývoj a nerozletí se do světa" Včasné pokácení a odkornění napadeného stromu musí fungovat protože kůrovec nestačí dokončit cyklus. A dříve fungovalo. Samozřejmě, že "ekologické" ponechání souší, rozvoz neodkorněných kmenů a víra, že "kůrovec je přirozenou součástí lesa" tj. i smrkové monokultury (?) holt pomáhá napadení dalších a dalších porostů. J.L. end

P. Dvořák 2.8.2019 6:37

Děsivé čtení po ránu,

natož před spaním.

Schwarzenberga jakožto českého politika snad může vnímat jenom dement. Stejně tak např. Švejnara.

P. Chládek 2.8.2019 9:33

Svým stupidním komentářem jste pomyslný míč idiocie zazdil na svém hřišti, dutohlave.

P. Dvořák 2.8.2019 9:59

Re: Zcela evidentně

Schwarzenberga i Švejnara vnímáte jako české politiky.

Takže k vám už jsem se vyjádřil v předchozím komentáři v 06:37 hodin.

P. Khail 2.8.2019 10:48

Re: Zcela evidentně

A původem Syřana Nwelatiho v ODS a původem Syřana Meziana, senátora za ČSSD vnímáte jak? Jako syrské politiky?

P. Dvořák 2.8.2019 11:11

Re: Zcela evidentně

Takových byste našel, třeba Feri nebo Babiš.

Já jsem to ovšem myslel spíš než štempl v dokladech tak, kdo tady žil a ne kdo si po revoluci přifrčel jenom pro majetek a zůstala po něm spoušť (uznání Kosova) nebo občas přifrčí, když je šance, že budou k mání vysoké státní posty. Ten druhý naštěstí radil jenom Havlovi. I to stačilo.

P. Khail 2.8.2019 12:06

Re: Zcela evidentně

Tak Feri se narodil v Kadani a žije tu stále. Karel Schwarzenberg se narodil 1937 v Bubenči (Praha), žil zde do svých 10 let a chodil do českých škol. Po únoru byl rodině zabaven majetek a emigrovali, chápu, že někteří mentální komunisté mohou mít s restitucemi problém. Jaká spoušť po něm měla zůstat uznáním Kosova opravdu nevím, ostatně mezi prvními podporovateli uznání samostatnosti Kosova byl např. Alexander Vondra (ODS) a ten si asi odnikud pro restituce nepřifrčel. Schw. naopak s uznáním čekal do doby než bude Kosovo uznáno většinou zemí EU. A nakonec o vysoké státní posty se uchází kde kdo. Myslím, že i bývalá ministryně Válková (ANO) má dvě bydliště - Pasov a Prahu. Takže si zkuste vždy kromě myšlení dohledat i fakta, to, že se vám někdo nelíbí ještě neznamená jeho odsouzeníhodnost. Hezký den.

P. Khail 2.8.2019 12:16

Re: Zcela evidentně

Ještě dodám, že o uznání rozhodla vláda a ta, pokud vím, rozhoduje ve sboru. Pro byl i Mirek Topolánek (ODS). Ať to máte komplet.