9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

GREEN DEAL: Příležitost pro české politiky

Brusel zkouší, jestli stihne do voleb zavázat členské státy EU k utužení Green Dealu. Jak by to mohl využít český premiér Petr Fiala?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 8.3.2024 12:16

Zelení magoři v Europarlamentu mají nadpoloviční většinu asi s 15 hlasy navíc, takže vytěsnit pár českých ZELENÝCH MAGORŮ v eurovolbách by rozhodně pomohlo poměr sil změnit. V ostatních zemích včetně Německa je ODPOR PROTI GREEN DEALU mnohem tvrdší než v Česku, takže lze očekávat, že zelení idioti se socialisty a lidovci "válcovací většinu" v EP ztratí, a navíc bude slyšet hlasitý odpor a argumentaci proti zelené eurodebilitě.

Doufám, že hloupá Von der Leyenová bude vyobcována z vedení Evropské komise spolu s dalšími pitomci bez patřičné kvalifikace. Magor Timmermans tento trend pochopil včas a z místopředsednického místa EK odešel dobrovolně zachraňovat zelené magory na holandské politické scéně... :-P

R. Řezníček 8.3.2024 13:19

Máte sice pravdu, ale: pojďme se vsadit, že po eurovolbách se směr Green Dealu nezmění.

Očekával bych, že skutečně posílí konzervativní síly v EP na úkor toho umírněně levičáckého, které dnes tvoří jakýsi EU střed. Tomu bych i věřil. Ale stejně tak jsem přesvědčen, že posílí o to víc radikální extremisticky levičácké křídlo, takže ve výsledku bude EU směřovat stejně doleva jako ta dnešní (ne-li víc, ale v tom je bude zase o to víc omezovat ekonomika).

Strašně rád bych se mýlil a doufal v drtivé vítězství konzervativců, ale bohužel pohled do dnešní EU mne nenaplňuje optimismem.

A na pohled na Euroobčany mladší 30 let mne naplňuje naopak zoufalstvím... EU

L. Novák 8.3.2024 14:30

Kurzové sázení rekreačně provozuji, ale pokud se zelené většiny v EP týče, její ztráta povede zcela určitě k odstranění některých nesmyslů a nesmyslných závazků do budoucnosti. 15 hlasů "zelená" převaha je pro celou EU nepatrná, eurovoby 2024 by to měly výrazně poslat dolů...

Je nutno nevolit všechny partaje, jejichž orientace proti grýndýlu není v jejich programu, a naopak volit ty, které se jasně staví proti. I svými činy (viz starší hlasování v EP).