17.6.2024 | Svátek má Adolf


Diskuse k článku

GLOSA: Vláda lže, tvrdí iDnes

Vedoucí redaktor ekonomické redakce Mladé fronty Dnes Jiří Štický napsal pod titulkem Lhali před volbami, lhali před rokem a lžou i teď komentář k úspornému balíčku vlády. Vše, co koaliční K 9 navrhla a vláda poté schválila, je stručně řečeno podvod. Vládní strany šly do voleb přeci s ideou nezvyšování daní a to teď dalším úsporným balíčkem zcela popřely.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kadeřábek 14.4.2012 13:45

Ten kritizovaný článek je ovšem o něčem jiném

Kritika (oprávněná) spočívá v tom, že chybějící zdroje jsou získávány zvyšováním daní a ne snižováním výdajů. To, že je možné dosáhnout stamiliardových úspor na výdajové stránce o tom nás každodenně přesvědčují obecní a státní úředníci a zaměstnanci na každém kroku a v každém činu. Nemusím doufám uvádět příliš příkladů takže namátkou fotovoltaika, armáda, dotace neziskovým organizacím typu DUHA, výdaje na gender a multikulti ...

F. Vítek 14.4.2012 15:15

Re: Ten kritizovaný článek je ovšem o něčem jiném

Plně s Vámi souhlasím - dokud nezačnou primárně drasticky šetřit na státních výdajích, tak moji podporu ke zvyšování daní mít nikdy nebudou, obzvášť když celkové zdanění se vším všudy se už nyní odhaduje u někoho až k 70% toho co člověk vydělá.

Dodal bych jen, že podle mého názou jsme již nyní hluboce v prohibitivní zóně Lafferovy křivky, takže tím dalším a dalším zvyšováním daní dosáhnou pravého opaku zamýšleného - vyberou mnohem méně a převážná část ČR pojede v ekonomice šedé (osobně se do šedé ekonomiky také přesouvám čím dál víc).

M. Kosejk 14.4.2012 11:39

no...

Já - jako volič - vládní strany zase říkám, že jsme nevolil zvyšování daní. A už vůbec jsem nevolil vymýšlení nových daní. V posledních vládních návrzích se už pro mě setřel rozdíl mezi Sobotkou a Kalouskem. Oba jsou to socialisti. Sobotka je trochu větší populista, ale to je tak všechno z rozdílů mezi těmito dvěma pány.

M. Šejna 14.4.2012 10:47

pane Bartoni

ano, lhali jste, lžete a budete lhát. Když vládli socani, vykřikovali jste do světa bludy o potřebě snižovat daně. Prý se tím výběr daní sníží. Šermovali jste přitom Lafferovou křivkou, kterou jste málem nechali svatořečit. Dušovali jste se, že snížite zadlužení státu, protože se nebudete chovat jak rozhazovační socani.

A jaký je stav dnes? Lafferovu křivku jste v potají techali vygumovat z učebnic pravicové ekonomie. Státní dluh jste zdvojnásobili ze socanských 800 mld. na pravicových 1600 mld.. Ekonomiku jste z růstu poslali do recese. DPH 5% jste zvýšili na 14%. DPH 19% jste zvýšili na 20%. Zvýšili jste spotřebni daň. Chystáte se znovu zvyšovat DPH. Chystáte se zvýšit zdravotní pojištění, zvýšit daň z nemovitostí atd. Snižovat hodláte jen jediné - životní úroveň obyvatelstva.

Tahněte do hajzlu s celou vaši "pravicovou" politikou. Slovo pravicová dávám do úvozovek, protože vy žádnou pravicovou politiku neděláte. Jste jen zakuklení socani. I ti socani byli proti Vám víc napravo. Tedy aspoň tím co dělali.

J. Šimek 14.4.2012 13:01

Re: pane Bartoni

"Když vládli socani, vykřikovali jste do světa  bludy o potřebě snižovat daně. Prý se tím výběr daní sníží." bla bla bla bla. Koukám, že máte rudo před očima, tak je Vám jedno, co píšete.

M. Šejna 14.4.2012 14:03

ano, pane Šimku

ano, mám rudo před očima, když porovnám kecy tehdejších opozičních pravicových gaunerů s tím, co teď tito gasuneři teď v praxi provádějí, když jsou u moci. Hlavně jak rychle pohřbili tu svou Lafferovu křivku, o které pravidelně prováděli fanatické ideologicko-politické školení. Na tom školení tvrdili, že při snížení daní je výběr daní vyšší. V návalu nasr@nosti jsem to napsal opačně.

J. Šimek 14.4.2012 15:32

Re: ano, pane Šimku

Tak se odnávalujte, nebo příště někoho zabijete třeba v autě, až uplatníte opačně přednost v jízdě.

J. Blažek 14.4.2012 21:04

Re: ano, pane Šimku

A vy se běžte nad tou neschopností současných vládnoucích mafiánů tetelit někam jinam!

J. Šimek 14.4.2012 21:39

Re: ano, pane Šimku

Jak souvisí návaly pana Šejny s vaším doporučením je opravdu nepochopitelné.

V. Němec 14.4.2012 9:26

Poradci a experti

Oni obecně ti různí poradci odborníci či komentátoři kteří pracují pro média to zřejmě dělají protože by se ve svém oboru v nějaké firmě neuživili a dobře to vědí a tak se snaží ty úspěšnější aspoň pomlouvat

M. Stuchlik 14.4.2012 18:05

Re: Poradci a experti

1. Kdo umí umí

2. Kdo neumí učí

3. Kdo neumí učit šéfuje

4. Kdo neumí šéfovat dělá mediálního odborníka

J. Blažek 14.4.2012 21:06

Re: Poradci a experti

5. A kdo neumí ani to, tak blbě, rádoby pravicově, plká.

T. Vodvářka 14.4.2012 8:19

Myslím, že k příspěvku pana Malečka nelze nic podstatného dodat

nicméně bych připomněl, že asi už navždy bezejmenný úředník tohoto státu buď nedbalostí či omylem ponechal cca 13 miliard Kč ve Švýcarsku na kontě společnosti, která se potýká s trestní minulostí. Lze se domnívat, že podobných miliard bude pravděpoodbně mnohem více a že jen nedůslednost politiků /jedoucí v tomto letadle rovněž a slabost či strach policejních orgánů z dovyšetření těchto případů/ nedovoluje odhalení a pojmenování věcí/. Snižovat důchody a zvyšovat daně je ve světle uvedeného naprostá zhovadilost a ač pravicově zaměřený jedinec přeji této vládě rychlý odchod do zapomnění

J. Šimek 14.4.2012 13:04

Re: Myslím, že k příspěvku pana Malečka nelze nic podstatného dodat

Ale doktor Rampula není bezejmenný úředník, ale zdánlivě neodvolatelný ... zametač :o)

P. Maleček 14.4.2012 7:49

Mudrlantům unikla jedna drobnost

Autorovi unikla jedna "drobnost". Řízené rozkrádání všech veřejných rozpočtů parlamentními politickými stranami (zkráceně korupce) připraví stát ročně o plus mínus 150 miliard. Takto to funguje již cca 15 let. V součtu 2 bilony 250 miliard. Aktuální státní dluh 1,5 bilionu. Víc není k vnitropoliticko -ekonomické situaci co dodávat.

V jiných státech je to stejné. K tomu evropskými socialisty organizovaný návoz jejich voličů z Afriky a Asie v podobě údajně levné pracovní síly. A pravicí, s cílem rychlého  a masivního zisku, organizovaný vývoz evropských pracovních míst do Asie a Afriky. To spojeno s otrokářskými podmínkami tamních zaměstnanců a porušováním základních bezpečnostních a ekologických norem. Sice lžou a kradou každý jinak, ale výsledek je společný. Hroutící se sociální systém v Evropě, který je politickými elitami z leva i z prava vykrádán na straně příjmů i výdajů.

Příčina. Totální zhroucení tisíce let budované římsko-křesťanské morálky. A to ve jménu okamžitého a maximálního zisku pro mocenské elity i za cenu zničení toho, co dosud stovky generací budovaly. Jejich heslo je: teď si užít a po nás potopa. A ta potopa přijde. Ale ne v podobě vodní, ale islámské tsunami.

Co s tím to říká příroda sama. Každý organismus, který vnitřně zdegeneruje je nemilosrdně nahrazen novým, který si vezme živiny z hynoucího těla toho umírajícího. Uvidíte to v každém pralese. Takže dělat se nedá nic. Před našima očima a v našich osudech probíhá standardní přírodní proces náhrady vlastní nenažraností zdegenerovaného a proto hynoucího systému novým, života schopnějším. Viz antický Řím. Vyspělou vzdělanou, ale rozežranou a línou civilizaci zlikvidovali draví primitivové.

Snad možná jediné. Okamžitě zlikvidovat nenažrané vládnoucí elity. Ale kým je nahradit? Experty z ODS, ČSSD, KSČM, TOP-09, VV, KDU-ČSL či zelených? Odpověď přichází sama. Moudří neváhají a učí se islámské kliky háky.

F. Pavlis 14.4.2012 10:09

Re: Mudrlantům unikla jedna drobnost

Pane Malečku, poněkud jste to přitáhl za vlasy. Vandalové a Visigóti, kteří porazili vojensky Řím, velice rychle převzali jeho staletou kulturu a kulturní dědictví. Velkou měrou k tomu přispěla i správní struktura křesťanské církve. Stačí se trochu obrátit na Augustina .  Nevím, jak by to dopadlo v případě islámského fundamentalizmu dnešních islámských zemí. Arabský vklad do kultury zejména jižních zemí  Evropy byl ovšem nemalý a svůj podíl si vzala i naše Praha. Ale to byl "temný" středověk. Náš temný novověk na své rozuzlení zatím čeká. Křesťanství je trvale vytlačováno jako tmářství a materialismus  nějak nestačí na hodnoty nemateriální. Ale není všm dnům konec. Buďte si toho vědom. 

J. Šimek 14.4.2012 13:08

Re: Mudrlantům unikla jedna drobnost

A kdo by na ty islámce dělal ? Ti by tady samostatně nepřežili první zimu :o)