7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Vérosta 16.7.2010 8:38

Autor nemá pravdu,

vždyť fotovoltaika je úžasná: čím víc totiž svítí slunce tím vís si přeci doma můžu svítit nebo topit!!! :-)

J. Běle 16.7.2010 8:25

A co za 20 let...

Bilion korun dobrodruhum a další bilion po 20ti letech,až bude třeba tu spoušť uklidit.

J. Blažek 16.7.2010 7:33

Re: Je to ještě horší

Doplněk: Z hlediska ekologického by jistě bylo lepší, kdyby na místech fotovoltaických elektráren byly louky nebo pole nebo les, prostě normální krajina. A z hlediska estetického rovněž.

J. Blažek 16.7.2010 7:30

Je to ještě horší

Navíc se fotovoltaické elektrárny budují na orné půdě!! .... A to je úpně ta největší zhovadilost! .... Československo bývalo víceméně soběstačné ve výrobě potravin, takže nyní budeme muset potraviny ještě ve větší míře za drahé peníze dovážet. .... Když ty solární panely vidím na znehodnocené orné půdě, tak nevím, zda mám plakat nebo zuřit, stejně by mně to však nebylo nic platné. A tom ještě kvůli nim zaplatím víc za elektřinu. ---- Hlavní je, že si někteří jediínci, ať už čeští, tak zejména cizinci, namastí kapsu !!?? Je to HNUS !

S. Prosek 16.7.2010 7:29

Re: pane Hermanku

Pane Strakosi, pred 120 lety se lide (vedci) domnivali ze clovek nebude letat dtto o urcite rychlosti atd. PV systemy za poslednich 10 let udelali skok ktery nema obdobu. Jde o vyvoj, jde o dve koncepce "centralni distributor + logistika" ... totiz ani on nedokaze produkt skladovat. Koncept individualni vyroby energie.

Jiho Bejgin nadrazi dnes plne pracuje na PV energii 3200 panelu a zasobuje lokalni spotrebitele v okoli aniz by bylo odkazano na klasicky druh energie. Je otazka nekolika let kdy muze dojit k vyreseni skladovani - MIT vyvoj, a pokusy bezdratoveho prenosu eenergie jsou ve vyvoji rovnez. (zadny Tesla!)

To ze v Cechach je odpor ke vsemu co neodpovida ustalenemu systemu je dany. Proc tak to se mohu jen domyslet. Jak dlouho dokaze CEZ a Temelin provozovat vyrobu energie bez osetreni uskladneni (permanentnim) vyhasleho jadra? Je otazka zdali je financne a vyhledove se vubec takovym projektem zabyvat. Mozna v Cechach ano, To nehodlam rozebirat.

PV energie pracuje jak ve vesmiru tak v terialnim prostoru. Nucs ani jina fosilni energie mimo zemskeho obalu nema sanci.

J. Šimek 16.7.2010 7:24

Re: Pokrytectví nejhrubšího zrna.

To jako, kdo odvede víc daní, tak má větší právo využít zákon 180 ?

Cízi zlatokop - to je nějaká nacionalistická kategorie ?

J. Strakoš 16.7.2010 6:12

Re: pane Hermanku

Ale nikdo neprotestuje proti voltaice samotné - ta je v pořádku a má své opodstatnění v různých aplikacích (např. vojenské instalace, které uvádíte). Jde o to, že špatné je její použití jako spolehlivý zdroj 24 hodin denně, 7 dnů v týdnu. To řešení je prostě nerentabilní a špatné. Nad vodou je pak drženo pouze dotacemi. Je třeba objevit nebo zdokonalit ukládání energie, popřípadě nechat lidi smířit s výpadky elektřiny v průběhu dne.

Zkuste, prosím, odpovědět, na základní dotaz: Co se stane v případě, že slunce zajde za mrak nebo přestane foukat?

S. Prosek 16.7.2010 1:58

Re: pane Hermanku

Mila damo, tady na zapade USA a hlavne ve vojenskych instalacich si bez PV systemu uz nelze ani telefonovat!

Ja nemohu za to, ze v kotline si specificky urciti jednotlivci ci polostatni organizace jako CEZ a jeji rozvodove site drzi monopol na energii za kazdou cenu.

Doporucuji, aby jste se rozjela trochu po svete at v Cine, nebo Indii pripadne USA pozorovala a neopakovala tuzemske pisalkovske kvakani, ktere ta ci ona ceska energeticka spolecnost propaguje. Poroucim se pani znalkyne :o))

V. Skalová 16.7.2010 1:47

Re: Pokrytectví nejhrubšího zrna.

A proč by to čez nedělal, když mu to zákon 180 z roku 2005 umožňuje (podotýkám schváleno všemi tehdejšími poslanci stran ČSSD, KSČM, KDU a US-DEU, kromě ODS) ? Nakonec je to lepší, když aspoň část těch peněz, které vytáhnou lidem z kapsy, skončí ve státním rozpočtu, než na kontech cizích "zlatokopů"!

V. Skalová 16.7.2010 0:57

Re: pane Hermanku

Jo, dost brutální propaganda, která jen zakrývá, že jde o to, jak lidem vytáhnout prachy z kapes směrem ke skupině těchto obchodníků s deštěm, vlastně v tomto případě se sluncem. Držte se, pane Prošku, raději toho, čemu rozumíte.

S. Prosek 16.7.2010 0:20

pane Hermanku

dovolil bych si kategoricky NESOUHLASIT!

http://www1.eere.energy.gov/solar/

Samozrejmne ve satate jako je CR to jde za jinym bubenikem a to je polostatni penezovod CEZ.

Prijemne sny :o)