30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

GLOSA: Rusko a břidlicový plyn

Šéf NATO a bývalý dánský premiér Anders Fogh Rasmussen to konečně řekl nahlas: „Rusko vede sofistikovanou informační a dezinformační operaci, při níž aktivně spolupracuje s nevládními a ekologickými organizacemi proti břidlicovému plynu, aby udrželo evropskou závislost na dovozu ruského plynu.“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Plzák 11.8.2014 12:11

Re: Břidlicový plyn je naše spása!

No to tedy rozhodně nevedlo k něčemu pozitivnímu.

Naopak, Mao svým šílenstvím odlesnil rozsáhlé plochy země, něčím se pod těmi pecemi topit muselo a následně zapříčinil, omezením zemědělské výroby, v Číně hladomor.

Čtěte víc, na internetu je to k nalezení, tedy aspoň v němčině a angličtině.

M. Mýval 11.8.2014 12:37

Re: Břidlicový plyn je naše spása!

Válcovat Čína začala až když pohlaváři v kase nedali dohromady ani dost dolarů na delegaci do NY na schůzi OSN a doťuklo jim, že socialismu sice lze mít plnou hubu, ale ruce musí makat po kapitalisticku. Zatím jim to funguje dobře komunistické otrokářství dodává nelidslému kapitalismu pracovní sílu a na manufaktury to stačí

T. Ryšavý 11.8.2014 10:36

Rabování zemské kůry pokračuje

Dobrý den

Západní civilizace se dostala za posledních cca 200 let na „současnou životní úroveň“ především díky hodnotám, které získala rabováním zemské kůry. Její úspěch je proto spíše zdánlivý. Není tolik krytý přídavnou hodnotou jejího umu a snažení, jak by se na první pohled mohlo zdát. Moc toho tedy neumí. Především rabovat krást a rabovat. Propagace břidlicového plynu je jen kulisa k zastření dalšího rabování. Dnešní „Kapitáni světa“ dovedou nejen bezvadně vyprat svoje špinavé peníze, ale i vymýt mozky mnoha lidem. Další na www.domacielektrarny.eu

Přeji hezký den.

J. Lepka 11.8.2014 10:50

Re: Rabování zemské kůry pokračuje

Dovolil bych si navrhnout vám experiment. Vemte si dovolenou a zkuste se kdekoliv po světě živit jako lovec a sběrač, schválně, jak dlouho vám to vydrží. Podotýkám, že i ten lov a sběračství je stejné drancování a rabování zemské kůry, jako pastevectví, zemědělství a další, poněkud modernější postupy druhu Homo.

J. Plzák 11.8.2014 11:47

Re: Rabování zemské kůry pokračuje

Teď rabujem kůru.

Později bude na řadě plášť.

Následovat bude jádro země.

To se dá odhadnout tak na tisíc, dva tisíce let.

Máte problém s vyrabovanou zemí v roce 4014? Já ne.

S. Donát 11.8.2014 12:06

Re: Rabování zemské kůry pokračuje

Do té doby už dávno budeme mít na orbitu kolem Země vesmírné výtahy a budeme schopni rabovat další a další vesmírná tělesa. Možnosti jsou doslova nekonečné :)

R. Gramblička 11.8.2014 11:50

Re: Rabování zemské kůry pokračuje

napsal někdo, kdo k pokroku civilizace nijak nepřispěl a umí jen planě plkat na netu

J. Václavíková 11.8.2014 14:41

Re: Rabování zemské kůry pokračuje

Západní civilizace se dostala za posledních cca 200 let na „současnou životní úroveň“ především díky levné energii z ropy a dalších fosilních surovin.

J. Schwarz 12.8.2014 17:19

Re: Rabování zemské kůry pokračuje

Tutéž "levnou energii" měli přece k dispozici papuánci na nové Guinei, měl ji k dispozici "Prorok Mohammed" se svými stoupenci, měli ji k dispozici Aztékové či staří Egypťané a - nic! Jak je to možné, že se západní civilizace jen díky "levné fosilní energii"  dostala za 200 let na úroveň, které ostatní civilizace nedosáhly za tisíce let? Ty "levné zásoby"  v zemi přece už byly, vznikly před miliony let paní Václavíková!

J. Boleslav 11.8.2014 16:42

Re: Rabování zemské kůry pokračuje

Západní resp. euroatlantická civilizace se dostala na svou současnou vysokou úroveň (nejen ekonomickou) na základě dvou svých uznávaných pilířů - víry a rozumu. V současné době ustupuje víra do pozadí (často i rozum) a tím se naše civilizace začíná propadat.

V. Běhal 11.8.2014 10:29

Břidličný plyn na Ukrajině

Pod Doněckem je břidličný plyn. Na něj si dělají zálusk západní monopoly. Podle připravené smlouvy, možná už podepsané, by jej těžily 50 lét a půdu nad ním by vyvlastňovaly. Peníze by za něj šly na úroky z ukrajinských dluhů. Takže ludé z Doněcka bojují za svou zemi, kterou jim západní magnáti chtějí ukrást, stejně jasko to udělali v jiných zemích světa.

J. Lepka 11.8.2014 10:52

Re: Břidličný plyn na Ukrajině

Takže jistě bude humánnější prohnat je několikanásobným bankrotem, jako Argentinu? Víte i státní dluhy se platí, nesmíte vše tak naivně věřit Paroubkovi !

P. Zeman 11.8.2014 11:48

Re: Břidličný plyn na Ukrajině

Břidličný plyn máte možná pár set metrů pod zadkem, tak nevím, proč bysme ho měli těžit zrovna v tak nestabilní oblasti, navíc blízko Ruska. Takže to nějak nemá logiku, ale jako proruská propaganda dobrý :-)

R. Gramblička 11.8.2014 11:54

Re: Břidličný plyn na Ukrajině

co je na tom nelogické. Pokud ji západ dostane na svou stranu a situaci stabilizuje, získá zdroj plynu. Ukrajina je chudá a pomerně zaostalá, rozvoj těžby by prospěl jejimu rozvoji a západ by si pohlídal, aby Ukrajina neměla choutky trucovat.

P. Zeman 11.8.2014 12:03

Re: Břidličný plyn na Ukrajině

Nelogické na tom je, že když budeme mít surovinu pod zadkem, tak ji určitě budeme z podobné zádele, jako z Ruska ;-). A situaci na Ukrajině si už roky žádný z myslících západních politiků nedělá iluze, takže myslím, že i kdyby tam břidličný plyn byl, nebyla by snaha zrovna tam jej pro Evropu těžit.

Ś. Svobodová 11.8.2014 18:25

Re: Břidličný plyn na Ukrajině

„Na území průmyslových měst Slavjansku a Kramatorsku už je v plném proudu instalace těžebního zařízení, přičemž vše probíhá pod ochranou ukrajinských ozbrojenců,“ podotýká například Kiev News. „Dříve místní obyvatelé proti tomuto způsobu těžby často protestovali, ale kvůli započaté válce museli tyto spory odložit.“

V. Novak 11.8.2014 10:15

A nějaký důkaz? Nějaký doklad?

Aspoň odkaz na to, na čem svůj výrok založil pan NATO Rasmussen - nebyl by?

Nebo pan NATO Rasmussen něco plácl do luftu stejně jako to plácáte vy, autore?

K. Frauknecht 11.8.2014 8:22

Vytvarovat dle potřeby jde všechno :-)))

Z tisku ze dne dne 11.10.2013: "Francie tento týden potvrdila zákaz těžby břidlicového plynu a Evropský parlament nově vyžaduje, aby každé těžbě předcházel výzkum dopadů na životní prostředí. Je to další překážka pro surovinu, která nejspíš nepředstavuje řešení energetické otázky v Evropě."

Je jasné, že EU "řídí" nebezpečná parta korektních předposránků. A je jasné, že to Rusovi dost vyhovuje.

P. Rada 11.8.2014 8:48

Re: Vytvarovat dle potřeby jde všechno :-)))

Nevím s čeho usuzujete na nebezpečnost party vedoucí EU ale je už tradičním faktem, že mocní si s dopady své činnosti obvykle hlavu nelámou.

http://www.investicniweb.cz/zpravy-z-trhu/2014/8/9/americky-exxon-mobil-zahajil-vrtne-prace-v-rusku/

O dopadech těžby zemního plynu v USA už vyšla nejedna varovná studie a to je tamní krajina podstatně méně osídlená:

http://www.eenews.net/assets/2013/06/25/document_ew_01.pdf

J. Lepka 11.8.2014 10:59

Re: Vytvarovat dle potřeby jde všechno :-)))

Víte, pane Rado, že vaše alarmické příspěvky by měly podstatně syrovější dopad, byly-li by uveřejněny za únorových mrazů, z panelákového obýváku s cca 8-10ti stupni nad nulou, bez teplé vody, přesto s veselými a neomrzlými dětmi a spokojenou manželkou pojídající vegetariánské výrobky studené kuchyně.

P. Rada 11.8.2014 11:55

Re: Vytvarovat dle potřeby jde všechno :-)))

Víte pane Lepka ony ty vzpomenuté manželky - když je nedržíte zkrátka - dokáží udělat takový průvan v peněžence...., že jsou na to mé alarmistické příspěvky krátké. O našich "veselých a neomrzlých dětech kypících rovněž s 50% a víc obezitou nemluvě.

Na "syrovější dopad jen s hlediska limitů rozvoje si tedy budete muse počkat pravděpodobně déle jak na dopady choutek našich nejbižších....

J. Lepka 11.8.2014 14:28

Re: Vytvarovat dle potřeby jde všechno :-)))

A do té doby budete vy a vám podobní inženýři lidských duší stále prudit. Kdy už dospějete, člověče ?

V. Novak 11.8.2014 15:50

Re: Vytvarovat dle potřeby jde všechno :-)))

Při 8-10°C opravdu neomrznete. Podchladit se můžete, můžete onemocnět, můžete na to i umřít, jak se pravidelně každou zimu stává několik desítkám osamělých britských důchodců, kteří nezodpovědně upřednostnili jídlo před vytápěním - ale omrznout ne.

BTW - přesně takové zážitky nám slibují vaši banderovští kámoši z Kyjeva, kteří v rámci sankcí pohrozili přerušením transferu ruských surovin do Evropy...

K. Frauknecht 11.8.2014 11:00

Re: Vy jste velký aktivista :-)))

Zkuste číst i názory "druhé" strany a pak vše vyhodnotit. Nebudete vám potom vypadat tak, jak vypadáte :-).

K. Frauknecht 11.8.2014 11:02

sorry

V poslední větě je slovo "vám" nějak navíc :-).

P. Rada 11.8.2014 8:10

Utopista?

O realitě pro někoho vypovídá např trend úrokové sazby bank, pro jiného Fermiho paradox.... Obojí má společný jmenovatel dlouhodobé neudržitelnosti současného stavu.

Utopisté v trvalý extenzivní vývoj či ve svou světovládu založenou na momentální materiální převaze ... věří a chovají se podle toho. K těm se nehlásím.

M. Moravec 11.8.2014 7:47

Minimalne by se melo u nas vse prozkoumat a nachystat na eve

Nikdo nevi co se muze v budoucnu stat. Proc si tezbu nepripravit na spatne casy? Nemusime tezit ted! Ale nejakou rezervu by mel mit kazdy clovek. A co teprve cely stát???!!!

P. Zeman 11.8.2014 9:13

Re: Minimalne by se melo u nas vse prozkoumat a nachystat na eve

Mouře píšete. Problém je ovšem v tom, že se, pro jistotu, nedá šance ani tomu průzkumu či výzkumu :-/.

I. Ludvík 11.8.2014 7:21

Souhlas

Milý pane kolego, velice souhlasím a potvrzuji. Ruský training v "boji za mír" s vyplácí i dnes. V Polsku je situace obdobná - stejný scénář (a lidé) jako u radaru. Mimochodem: evropský systém těžby shale gas je bez chemie (keramické "broky"), tedy bez rizika jakékoliv kontaminace životního prostředí. A závěrem: nepřipadá vám někdy, že "reakce čtenářů", zvláště ty negativní, jsou též koordinovány? No, snad nejsem moc paranoidní. Hezký den. VL

P. Lenc 11.8.2014 7:58

Re: Souhlas

Přesné.