2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

GLOSA: Nord Stream 2 jako naše pokrytectví

Nedávno proběhla médii zpráva, že kontroverzní plynovod Nord Stream 2 povede i přes české území. Stavbu tohoto plynovodu v době protiruských sankcí dlouhodobě kritizuje nejen americký prezident Trump, ale i sousední Polsko či pobaltské státy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Jášek 26.4.2019 9:14

To Rusko tady bude, i když Vy už ne.

...když mu to Čína dovolí....

P. Zinga 26.4.2019 9:03

Pane senátore,

co mi je do Ukrajiny? Podělala si to sama.

Měl jsem Vás-podle dřívějších příspěvků- za racionálnějšího, ale už jste se taky nakazil virem antirusismu.

To Rusko tady bude, i když Vy už ne.

K. Janyška 26.4.2019 8:55

Tam, v SSSR, se budou věci rovnat ještě desítky let

a mně osobně je situce tam úplně ukradená... Dzp.

J. Farda 26.4.2019 8:27

Nord Stream 2

přes naše území? A bagry už se zakously do země? Vypouštíte pane senátore hloupý fake, tedy spíše shit! :-( https://www.novinky.cz/ekonomika/496849-stavba-plynovodu-nord-stream-2-z-ruska-pokracuje-eu-schvalila-kompromis.html

F. Navrátil 26.4.2019 8:22

Vidím to jinak

Tak to vidíte. I takový myslitel může být senátorem! Ukrajina odmítla instalovat na svém území měřiče, které by zaznamenaly, kolik plynu z dodávek na západ z plynovodu odebrala. Rusko to řadu let tolerovalo, ale po majdanu se rozhodlo nefinancovat tímto způsobem ukrajinské oligarchy. Přesně podle platnosti smluv a plateb omezuje dodávky plynu ukrajinskou větví. Pokud se Ukrajina stane spolehlivou tranzitní zemí, může být kapacita dodávek obnovena. Ale co je hlavní: Ukrajina nesmí plynovod vykrádat a musí za plyn platit standartní tržní cenu.

J. Vocilka 26.4.2019 8:05

Ukrajina si možná uvědomí , že státy mají jen své zájmy a nikoliv přátele, to už zažila naše země v roce 1938. Snaha zabránit stavbě Nord stream je jen snahou USA prodat Evropě svůj plyn.

Hezký den.

Š. Hašek 26.4.2019 7:34

Vážený senátore,

předpokládám, že ropu od Arabů považujte rovněž za kontroverzní. Jako ruský plyn.

Kontroverzní je vůbec módní slovo. Pokud byste měl zdravý rozum, tak byste musel vědět, že sankce proti Rusku mají účinek asi jako plácnutí do vody.

Jsou kontroverzní i cizí brambory dovezené do Humpolce? Tak bádejte. A učte se štípat dříví, uznáte jistě, že naše dřevo po kůrovci není kontroverzní.

R. Vacek 26.4.2019 7:26

Re: Jednoduché,

A nejenom Ukrajina. Nejlepší by bylo, kdyby celá Evropa sloužila jen jako odčerpávač prostředků Ruska. Hašteření se u společné hranice, dělání si naschválů, hromadění zbraní, stupňování sankcí.

F. Houžňák 26.4.2019 6:59

Jak se včera vyjádřila Merklovka,

Německo se postará o to, aby Ukrajina a Polsko dále dostávaly tranzitní poplatky za plyn. Jinými slovy, Němci si budou z Ruska dopravovat plyn svými plynovody Nord Stream 1, 2 a 3, spotřebují si ho sami a nikomu dalšímu ho neprodají, a Češi a Slováci a Bulhaři a kdo ten ruský plyn ještě odebírá budou platit ty tranzitní poplatky Ukrajincům a Polákům, co jim slíbila Merklovka.

A. Trick 26.4.2019 4:32

Jednoduché,

o prosperitu Ukrajiny vůbec nejde. Ta má být pouze "užitečným idiotem" nátlaku na Rusko.