27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

GLOSA: Nevěřme strašákům o tzv. ekologickém dluhu!

Podle organizace Global Footprint Network vyčerpalo lidstvo svůj letošní příděl surovin již 29. července a žije tedy na tzv. ekologický dluh.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Grigar 9.8.2019 9:45

Re: Akorát že dneska už tu škrabku a nůž z pazourku

Vloni jsem si nahrabal nějaké zásoby na Rujáně, krásné černé valouny, u jednoho domku z nich měli dokonce drenážní pásmo okolo stěn. Parohy mám vlastní, tož zkouším..

http://jaknapazourek.cz/.

F. Houžňák 9.8.2019 9:56

No jo, občas se lze dočíst, jak nějací universitáni

vyráběli technikami doby kamenné to či ono a jak se při tom zmrzačili. Na dotyčných stránkách mě v oddíle "Technika" zaujal "4. Nepřímý úder přes prostředník", to musí být zajímavé pozorovat. To zvládnu i kladívkem, na to nepotřebuju pazourek.

P. Grigar 9.8.2019 10:03

Re: No jo, občas se lze dočíst, jak nějací universitáni

..a proto jsou dochované pazourkové artefakty takovou vzácností.

F. Houžňák 9.8.2019 10:02

Mimochodem, dalším oblíbeným materiálem je

"chert", čti "čert", česky ovšem zvaný rohovec. Zajímavé jméno.

J. Lukavsky 9.8.2019 7:42

souhlas

Kdosi moudře pravil: "doba kamenná neskončila protože došel pazourek. Člověk objevil lepší materiály, měď, bronz, železo...." S tím skansenem pro zelené jurodivé věrozvěsty je to dobrý nápad. U vrátnice by museli odložit mobily, platební karty... vyfasovali by motyčky a hurá okopávat brambory. Umývárna dole v potoce, spát na zemi s jednou dekou... J.L. end

K. Salajka 9.8.2019 7:39

Řešením surovinová krize

asi není vybití šílených krav a nyní i vepřů.

Zvláštní je, že ČR musela omezit živočišnou a rostlinnou produkci podle nepřekročitelných produkčních kvót /cukr, réva aj./ z rozhodnutí EU.

Zákon o zachování hmoty platí pro každou produkci.

Například, co vypiju a sním, přírodě zase vracím.

Něco mi tu nehraje.

J. Jurax 9.8.2019 22:30

EU musela zajistit, abychom nekazili kšeft starým eurozemím a zároveň pro ně mohli být odbytištěm. Proto tehdy ty kvóty. Toť volná kapitalistická soutěž à la EU, kde někteří soudruzi jsou si holt rovnější.

J. Vintr 9.8.2019 3:49

Nikde jsem neslyšel

že by se některý z těch "aktivistů" co mají plnou hubu toho, jak naše civilizace škodí planetě, vzdal jediné z vymožeností, které mu tato civilizace poskytuje. Měly by se zřídit nějaké skanzeny, kde by si člověk mohl vyzkoušet, jaké je to žít bez všech tech fuj, fuj věcí, kterými "škodíme planetě" a tam tyhle pokrytce a hlupáky povinně aspoň na pár týdnů posílat. Něco na způsob protialkoholní odvykací kůry.

L. Novák 9.8.2019 2:42

Rudozelený MaŠíBl Rada vám to vysvětlí...

Sám jsem zvědav, kam až tohle šílenství dosáhne a zda se najde "sjednocená síla rozumu", která dokáže říci DOST! a zrušit a vymazat z právních předpisů ty tuny nesmyslů, které do nich zavedli socialisté s lidovci a zelenými magory ruku v ruce...