7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

GLOSA: Kovandu Babiš vyhodil pro neschopnost

Andrej Babiš byl v Událostech v ČT výborně připraven. Sypal čísla jako z rukávu a kritiku vlády smetl jedinou ranou. A Kovandu „vyhodil pro neschopnost“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 5.1.2017 11:33

pravicový matematiku Svobodo

Sčítání hrušek s jabkama je ta vaše pravicová matematika, kdy kladný výsledek je potřeba nějak okecat tvrzením, že se vlastně jedná o zápornou hodnotu.

M. Prokop 5.1.2017 11:31

" vy ekonome !"

Hlavně ideolog.

A. Alda 5.1.2017 11:22

Pánové Lenci a Lepko,

nadáváním a denohenstováním voliče ke změně volby nepřesvědčíte. Spíše naopak. Chcete-li někoho přesvědčit, aby nevolil ANO, pak mu nenadávejte do koblihářů. Je to velmi netaktitcké. Jako když "pražská kavárna" nadávala nevoličům Schwarzenberga, že jsou vesničani a burani a hlupáci a nevzdělanci - výsledkem byla volba Zemana. Obdobné se stalo teď v USA - Trump to také vyhrál mimo jiné i proto, že voliči byli panstvem z New Yorku a z Kalifornie označováni za venkovské balíky, zaostalé nevzdělance.

P. Manda 5.1.2017 11:15

Re: Babiš fikaně lže, ne rozumně vysvětluje.

jasně díky. STB váš vzor.

P. Manda 5.1.2017 11:12

Re: ach ta matematika, že?

sčítání je pravicová matematika ? vy ekonome !

M. Šejna 5.1.2017 11:10

ach ta matematika, že?

Dotace z fondů EU byly loni 158 mld. Předloni 172 mld. Tyhle dotace dostává Česko od doby, kdy je členem EU. Takže v čem byly tedy ty lonské dotace vyjímečné?

Přebytek rozpočtu 62 mld. pravicoví "myslitelé" (čti nemyslitelé) nijak neokecají. Prostě je to přebytek. Můžete stokrát tvrdit, že ten přebytek vznikl navzdory vládě, ale ten přebytek tu je a neokecáte ho žádnou vaši speciální "pravicovou matematikou".

M. Šejna 5.1.2017 11:03

ale no tak, pane Severo

firma se má řídit tak, aby byla zisková. Tedy aby příjmy převýšily výdaje. A to se loni vládě a Babišovi se státním rozpočtem povedlo.

Pokud by jakýkoli ředitel firmy sdělil svým spolupracovníkům, že zisk a příjmy firmy byly podstatně vyšší, než ředitel naplánoval, byl by svými spolupracovníky určitě pochválen a nikoli kritizován za to, že byl ve svém odhadu moc opatrný..

J. Lepka 5.1.2017 11:00

Re: Babiš fikaně lže, ne rozumně vysvětluje.

ANO, koblihy jsou návykové.

K. Luboš 5.1.2017 10:59

Re: Babiš fikaně lže, ne rozumně vysvětluje.

Mně je milejší STBák, který má přebytkový rozpočet, než pravdoláskař se sekerou 100 G. Prostě není ani tak důležité to, co člověk dělal dříve, jako to, co dělá teď. Protože my žijeme teď. A už Kalousek všude rozhlašoval, že nemůžeme skončit jako Řecko.

P. Manda 5.1.2017 10:52

Z Macka

David Forbelský na facebooku:

Jak se dělá přebytkový rozpočet?

Podstřelíme odhad příjmů někam k roku 2009 na 1181, i když minulý rok byl příjem vyšší i než náš odhad a očekával se ještě růst. Takže i kdyby se vybralo byť jen stejně jako v roce 2015, je tu propagandistická rezerva 53 miliard. Navíc si naplánujeme výdaje o 30 miliard vyšší než vloni a ty neutratíme, to už máme rezervu 80 miliard. Od EU dostaneme dalších 64 miliard se kterými se v návrhu nepočítalo.

Takže to máme 53+80+64 tedy 197 miliard se kterými se nepočítalo a jsou tu. Chvástáme se přebytkem 62 miliard. Reálně je tu však sekera 197-62 tedy 135 miliard. Jen šikovným eskamotérstvím se tváříme, že jsme v plusu. Koneckonců stejně jako Agrofert, který se moc nechlubí dluhy u bank ve výši cca 25 miliard a taky se tváří jako úspěšný podnik.

P. Lenc 5.1.2017 10:52

Re: Mně stačí jedna věc.

Petře, aspoň mně to opravdu neuniklo.Ale Zeman tentokrát šlápl do pořádného HO..tím že vetoval antibabišovský zákon.Ovšem to koblihářům nevadí, ti budou volit Babiše do poslední koblihy, komu to ale uškodí je Zeman.Víš, ono je do voleb ještě hodně času a socani budou hledat, až něco najdou.Jde jim o koryta a to je nějaká motivace.

I. Dvořák 5.1.2017 10:43

Re: Mně stačí jedna věc.

Petře, možná vám uniklo, ale na České politické scéně již nějakou dobu pracuje nový subjekt, tandem Zeman-Babiš.Když toto uskupení dá své voliče dohromady, máme tu opět znovuzvoleného Zemana a následně pak nového premiéra Babiše. Je to vývojově sofistikovanější "opoziční smlouva" a není nic, co by jí stálo v cestě. Sobotkova ČSSD se svými neustále klesajícími volebními preferencemi to rozhodně není. Ona své voliče odrazovala třeba tím, jak "vyrobila" beztrestnost politickým vexlákům tím, že popravila Šlachtu a zrušila jeho úřad. Lepší důkaz o rezignaci ČSSD na boj proti švindlům podat snad ani nešlo.

P. Manda 5.1.2017 10:40

Re: Babiš fikaně lže, ne rozumně vysvětluje.

bodejť by vám vadil, když adorujete stbáka

J. Lepka 5.1.2017 10:34

Re: Předpokládám,

Jestli lidi nevím, kobliháři určitě.

A. Alda 5.1.2017 10:29

Předpokládám,

že udavačský veb byl tolik vytížený a různými udáními zahlcený, že ztratil jakoukoli použitelnost. Tak se ho rozhodl zrušit a ještě tu zrušení zúročit ve volební kampani. A lidi mu na to samozřejmě skočí.

P. Lenc 5.1.2017 10:27

Mně stačí jedna věc.

On "nevěděl" o udavačském vebu EET.Lže, podvádí a krade.A vy, co mu fandíte, tak dejte mu další čtyři roky, nechte ho vyhrát volby, ale potom se nedivte, co tento fízl dokáže "urobit" .A až budete fňukat, tak si vzpomeňte, že jste byli varováni.

K. Luboš 5.1.2017 10:15

Re: Babiš fikaně lže, ne rozumně vysvětluje.

Mně žádná práskačský vebík nevadí. Třeba AI a různí aktivisté vysloveně vyzývají občany, aby udávali politiky, podnikatele a firmy. Na druhé straně jim prý malá zlodějina (kauza EET) nevadí. Takže jakože v malém se krást může a ve velkém ne? Takže malým českým zlodějíčkům to má i nadále procházet?

S. Ševeček 5.1.2017 10:11

Včera

Pan Babiš si pány Lutonského a toho sledovače milisekundových odezev eet na čt24 namazal na chleba.

Pan Skopeček byl velmi objektivní ... že by ODSI hledala záchranu pod křídly Ano?

L. Severa 5.1.2017 10:08

Tak dá se stát řídit jako firma?

Na dotaz moderátora, co by řekl svým spolupracovníkům kdyby se zmýlili ve svých propočtech o 170 miliard řekl Babiš, že se to nedá srovnávat se státním rozpočtem.

L. Michalka 5.1.2017 9:53

K.Luboš

Jste loajální zaměstnanec. K Vám se jistě Babiš chová slušně!

R. Jonák 5.1.2017 9:38

Re: Sekerník Babiš

a jinak jste normální?

J. Farda 5.1.2017 9:36

Re: Babiš fikaně lže, ne rozumně vysvětluje.

Měl by jich vyhodit víc! Teď tvrdí, že o vzniku práskačského webu chudák nevěděl, to byla svévolná iniciativa nějakého finančáckého ajťáka - takže nejen že ho obešli, ale za jeho zády mu ještě perfidně poškozují image! :-)

K. Luboš 5.1.2017 9:31

Re: Sekerník Babiš

Vzhledem k tomu, že znám kvalitu populace na Ústeckoorlicku, se odvažuji tvrdit, že Babiš se tam jako feudál chovat musí. Prostě mu nic jiného nezbývá, pokud nechce do měsíce zkrachovat...

K. Luboš 5.1.2017 9:29

Re: Babiš fikaně lže, ne rozumně vysvětluje.

Problém je v tom, že Babiš v této zemi nezavedl žádné „všemožné dotace“ ani žádné „daňové odpustky“. To byli jiní kofři z ODS a ČSSD. Babiš maximálně využil stávajícího právního stavu.

Když si politici z ODS anebo ČSSD zakládali firmy s anonymními akciemi kdesi na Ďábelských ostrovech a začali na ně čerpat „všemožné dotace“ a „daňové odpustky“, tak to po 25 let nikomu nevadilo. Ale najednou to vadí u Babiše. Každý řeší těch 50 M u Babiše, ale do jakých rukou se třeba dostane ten bilión ze solárního byznysu? To přece nikdo neví...

P. Kovář 5.1.2017 9:23

Sekerník Babiš

Bylo by zajímavé znát i z druhé strany důvody, proč pan Kovanda ze společnosti sekerníka Babiše odešel. Ne každý má žaludek na jeho aroganci.

Mojí známí na Ústecko-Orlicku, kde Babišovi patří obrovské latifundie a u něj pracovali, tvrdí, že Babiš se chová jako feudálové za starých časů.

Mně to arogantní hovádko stačilo pozorovat při pár debatách a nepracoval bych u něj ani za všechny peníze. Důstojnost není na prodej.

A. Alda 5.1.2017 9:02

Opět je nutno připomenout,

kdo a jak Českou republiku zadlužoval:

http://beletris.cz/spisovatelske-listy/stanislav-hudsky/ktery-ministr-financi-nejvic-zadluzil-cr/

Vřele doporučuji, včetně vysvětlivek.

M. Prokop 5.1.2017 8:56

:-P

"Je jasnou skutečností, že je Babiš mimořádně schopný v jedné věci – vysvětlit srozumitelně, co dělá, proč to dělá .... "

Vysvětlit vohnoutům, neschopným si nalézt realitu.

H. Gene 5.1.2017 8:45

Re: Babiš fikaně lže, ne rozumně vysvětluje.

Tak já vám to povím, vy šmejdi! TATATATATATA!

M. Šetka 5.1.2017 7:48

vždy připraven,

jako pionýři. Vždy připraven vysypat čísla z rukávu,vždy připraven bezostyšně lhát. Byla kauza Čapí hnízdo jenom třešnička na dortu? A le vážení občané,vždyť se jednalo o mizerných 50 míčů. Vyšetřování probíhá,už dlouho. Ještě dlouho bude trvat a to se šetří na dvou frontách. Policie ČR a "policie"EU.

Teď nám Andrej zrušil bonzácký web EET. Zrušil,ale - vždyť on o něm vlasně ani nevěděl. Lež jako věž. No a pan Bartoň nám sugeruje,že je Bureš vždy připraven. Sakra,to je přece pro každého politika devíza. Navíc když není jako politik. Maká. Tedy,spíš by se hodilo říci hrabe.

Myslíme hlavou,pane Bartoni.

A. Bocek 5.1.2017 7:03

Pěstování kukuřice do bioplynek a řepky do nafty

je dotačním zločinem .Proč byla navýšena položka SZIF z 10 na 36 mld. Kč. Proč se nekontroluje 4 letý cyklus těchto chemicky náročných plodin ?