30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

GLOSA: Konečně je to tady!

Kolik toho ještě daňový otrok "sociálního" státu ještě může vydržet? Jak daleko může ještě náš eurosocialistický stát zajít při okrádání produktivního obyvatelstva? Jak velký nesmysl dokážou při utahování šroubů poddanému plebsu vymyslet zkorumpovaní paraziti vysávající státní rozpočet z teplých křesel vládních a poslaneckých kanceláří, aby si zachovali zdroje financování pro svá koryta?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Novák 8.12.2012 22:07

ad vražda

Samozřejmě je neplacení daní horší prohřešek než vražda. Bez placení daní žádnou vraždu nevyšetříte, neodsoudíte, nepotrestáte.

Jinak s článkem souhlasím.

V. Vlach 7.12.2012 20:13

Re: Jste autore moc

...a lidu buchnou saze.

V. Vlach 7.12.2012 20:11

Re: Výstižný článek, ale...

Blíží se doba, kdy na ně nebude mít kdo dělat.

P. Dubský 7.12.2012 19:39

Re: Zdanění spotřební daně

myslím , že i na faktuře za plyn nebo energii je ekologická daň zdaněna DPH. Klasický případ , jak si stát přihodí k zelenému výpalnému ještě několik miliard pro sebe a pak jimi slavnostně přispěje na snížení té samé daně.

Z. Rychlý 7.12.2012 16:12

Kromě uvedených absurdit daní z poplatků,

mi přijde absurdní, když úředníci (placení z již vybraných daní) odvádějí ještě daň ze mzdy (mám na mysli daně z příjmů, nikoli zdravotní a sociální poplatky). Zřejmě aby měli pocit, že též přispívají k tvorbě daní, ha, ha. Vylej - nalej.

E. Došlík 7.12.2012 15:26

Re: Tak, ted je vse precteno,

Máš naprostou pravdu, když mě uvidíš na Skype, a budeš mít níladu tak prozvoň . . .

L. Matura 7.12.2012 14:47

Re: Daň z daně platíme odedávna.

Platí to pro alkohol (tu menší legálně vyráběnou část) i cigarety. Je to prostě takový zvyk, nenazývat věci jejich pravými jmény.

L. Matura 7.12.2012 14:43

Re: :)))))))))))))))) Stát přece nemůže nikoho živit, kde by na to vzal

Mám to chápat jako inovativní definici stupňování přídavných jmen:

1/ plátce daní

2/ mazaný = odkláněč 

3/ mazanější = příjemce dávek

4/ nejmazanější = politik

J. Řezníček 7.12.2012 14:37

Daň z daně platíme odedávna.

Podívejte se na konstrukci ceny autobenzinu nebo kořalky, tam se DPH počítá i ze spotřební daně.  Obyvatelstvu oblbnutému seriály, bulvárem nebo stardance a vařením s herci to nevadí.  Politici z toho mají radost !  Veřejná diskuze o podstatě se  nevede, nebo je sváděna k nepodstatným věcem - třeba spíláním cizině, hlavně EU.

P. Sulc 7.12.2012 14:12

Re: Tak, ted je vse precteno,

Ahoj, bylo by lepe, kdyby ta blba narodni mentalita byla v upadku a narod aby se poradne narovnal.Vzdyt uz priliz dlouho ohejba zada.

R. Langer 7.12.2012 12:49

Re: Tak, ted je vse precteno,

Uvidíme, co se bude dít, až tam lumpenproletariát navolí ty komanče. Aby se nám to kolečko potom nezadrhlo...

R. Langer 7.12.2012 12:47

Re: Nesvádějte to na stát

Tak tak, a já bych zdůraznil LEVIČÁK Kalousek!

R. Langer 7.12.2012 12:44

Re: pravičák Kříž si stěžuje

Jenom počkejte, až si tam zase navolíte komanče, to se nebudete stačit divit. Člověk by se tomu skoro smál, ale ujišťuju vás, že nám do smíchu moc nebude. A nevykládejte furt ty báchorky o "pravicové vládě", vždyť to jsou všichni levičáci jak poleno! :-P

R. Langer 7.12.2012 12:40

Re: S obsahem článku absolutně souhlasím,...

ODS, TOP09 a LIDEM a slovní spojení „stát“, „sociální stát" , „eurosocialistický stát“ se vůbec nevylučuje, je to jedno a totéž. Nesmíte věřit každé blbosti o tom, že se snad jedná o nějakou "pravici". Všichni jsou asi tak stejně pravicoví, jako dříve ta nechvalně známá NSDAP.

V. Vérosta 7.12.2012 11:50

Re: Jste autore moc

zjednodušit stát se dobře řekne, ale jak? Zrušit důchody? Ať se každý postará o sebe jak umí, určitě to takhle šlo stovky let. Zručit zdravotní pojištění? Proč ne, Ať si každý svoje zdraví zaplatí ze svého! Kdysi to jiné nebylo. Zrušit armádu? proč ne! Stejně nám nikdy k ničemu nebyla!   Hasiče? Policii? Na tvrdo placená už i základní škola?    To všechno by se dalo udělat, ale je to věc poměrně širokého společenského konsenzu.

P. Bures 7.12.2012 11:48

Re: Tak tento názor

Přesně tak. Je to jen otázka velikosti.

Š. Hašek 7.12.2012 11:45

Re: Výstižný článek, ale...

Asi tak.

A kdybychom aspoň trošku začali vyúčtovávat "celoživotní účty jednotlivců" - mnozí levicoví voliči by zírali. Proto ani nepřipustí byť jen ideu "osobního účtu -  výpisu ze státních ministerstev" každého voliče/občana.

Je smutné, že současný stát "řeší" rozpočet zvyšováním daní. Pikantní je, že levice je hystericky uječená, přitom její stát - EUneobolševický stát -  by pak byl typicky fakt nenažraný. Již dnes náš socialistický stát s určitými prvky kapitalismu je hodně nenažraný.

Ale to již bych Vás opakoval.

V. Ondys 7.12.2012 11:02

:)))))))))))))))) Stát přece nemůže nikoho živit, kde by na to vzal

pouze schopnej, pracovitej, slušnej a poctivej plátce daní musí živit ostatní prostřednictvím nejmazanějších!

V. Venc 7.12.2012 10:49

Re: MĚLI JSME PROHRÁT VÁLKU

Ad Hromádka

Chybu udělal náš lid, narodil se v české kotlině, s českou "pusou",i srdcem! (Možná také, že zrušil R-U.)

V. Venc 7.12.2012 10:43

Výstižný článek, ale...

Autor umožňuje negativní reakce některým socialisticky smýšlejícím diskutérům. Málo zdůraznil skutečnost, že daňová zátěž neuspokojuje jenom ty potřebné státní činovníky (Kalouska, Nečase, Drábka…), ale hlavně a také ty rozvětvené státní a polostátní podniky a instituce, agentury, umělecké, zdravotní, vzdělávací, sociální, kulturní služby…., jejich zaměstnance!

Tito státní a polostátní občané/zaměstnanci nejvíce kritizují stát! Organizují stávky, odborové demonstrace, občanskou neposlušnost, nadávají, rozčilují se na sociálních sítích… Vymrčují si transfer peněz pro všechny ty potřebné!

Sociálně tržní stát jim nezajišťuje takový komfort, který si přejí, který si přece “platí”, na který mají nárok a který by se dal lehce zajistit, nebýt té zlé korupce! Ovšem ne korupce z jejich blízkosti a okolí (měst, obcí)! Taková korupce se totiž nevidí, nepočítá, to jenom ti navrchu (Kalousek s Nečasem) kradou!

Zeptáte-li se komunistu, jak by oni tyto problémy řešili? Jednoduchá odpověď” “Víš, komunisti by peníze vždycky našli!”

i. Hromadka 7.12.2012 10:37

MĚLI JSME PROHRÁT VÁLKU

tak jako Němci - stačí vyjet kousek z republiky směrem na Berlin a našinec žasne, třiproudé dálnice, výtečné kvality a bez poplatku...Anebo jsme se měli dát ke švédům....tam jsem jezdil po výborných dálnicích (max 110km/hod !!!)  a o žádném poplatku ani potuchy..

kdepak udělali soudruzi chybu ??

když existova KAN tak bychom měli založit KNŘ  (Klub Nasr. Řidičů) a aktivně nějak působit na vládu jako "nátlaková skupina"

K. Luboš 7.12.2012 10:20

S obsahem článku absolutně souhlasím,...

ale musíte si ho převést do Wordu a pak pomocí klávesy „Automatické opravy“ zaměnit slovní spojení „stát“, „sociální stát" , „eurosocialistický stát“ apod. za „ODS, TOP09 a LIDEM“. Pan autor má totiž asi takové tlaky v hlavě, že není ani schopen rozlišit mezi státem jako byrokratickou institucí, která daně pouze vybírá, a politickou reprezentací, která daně stanovuje.

M. Šejna 7.12.2012 9:38

Re: Zdanění spotřební daně

samozřejmě máte pravdu. Bohužel z hlediska přehlednosti a praktičnosti je opravdu lepší platit DPH i ze spotřební daně.

L. Matura 7.12.2012 8:57

Re: Zdanění spotřební daně

Souhlasím, zdanění spotřební daně ale JE absurdní z hlediska principu. Spotřební daň NENÍ přidaná hodnota. Ale z hlediska praktičnosti to uznávám jako jediné možné řešení. To co je pohodlné ale ještě nemusí být logicky a terminologicky správné. 

M. Šejna 7.12.2012 8:41

pravičák Kříž si stěžuje

pravičák Kříž dřív nadával socanům, že musí platit vysoké daně. To bylo v době, když socani vládli. Teď musí Kříž platit daně ještě vyšší, ale může za to tentokrát stát a nikoli pravicová vláda. To je zajímavý posun v myšlení Kříže. On by si nedovolil nadávat svým "pravicovým" bohům Kalouskovi a Nečasovi, tak nadává státu. Ale ono se to brzy změní. Za dva roky po parlamentních volbách bude zas nadávat socanům a nikoli státu.

M. Šejna 7.12.2012 8:33

Zdanění spotřební daně

zdanění spotřební daně absurdní není. Je to naopak z hlediska přehlednosti při daňovém přiznání správný postup. Navíc to není jediné zdvojené zdanění. Topolánkova vláda zavedla zdanění sociálního a zdravotního pojištění. Sociální pojištění je součástí státního rozpočtu, takže je to vlastně daň.

Jakýkoli nákup zboží je zdaněn formou DPH, ale platíte ho z příjmu, který už byl jednou zdaněn. Tedy také dvojí zdanění. V podstatě je ale věšina věcí zdaněna třikrát:

1. odchodník prodá zboží a odvede státu DPH, 2. obhodováním vytvoří zisk, ze kterého odvede daň z příjmu, 3. z příjmu po zdanění pak žije, tedy nakupuje zboží, které je zatíženo DPH.

I. Schlägel 7.12.2012 7:54

Re: Jste autore moc

Je potřeba zjednodušit onen stát. Vymýšlet něco jiného a to podstatné přehlížet je k ničemu. Akorát si nějak nedovedu představit, že stát začne zjednodušovat a minimalizovat sám sebe jaksi spontánně. To asi neklapne :-)

V. Vérosta 7.12.2012 7:50

Jste autore moc

rozčílený, jak už tady psali, daně neplatí nikdo rád, ale je to na druhé straně primární atribut existence státu. Spíš zkuste vymyslet zjednodušení daňového systému tak, aby byl za a) dostečně výnosný pro předpokládané výdaje státu a řekněte si, za co by měl stát utrácet a proč a pak b) přece jenom jaksi spravedlivý. Možná by stačilo mít jedinou daň, asi DPH, třeba ve výši 30procent, to by třeba stačilo, ale bylo by to nespravedlivé rozložení daňové zátěže. Ale jinak je článek pěkně rozohněně naštvaný. :-)))

E. Došlík 7.12.2012 7:48

Re: Tak, ted je vse precteno,

Ahojka Pavle,

doby už přešly, hospůdky už jsou na úpadku . . .

J. Fleiszner 7.12.2012 7:40

Re: Tak, ted je vse precteno,

A stateční ovčané budou platit a platit a platit... A volit pořád ČSSD, ODS, TOP 09, LIDEM, KSČM....