17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

GLOSA: Konečně je to tady!

Kolik toho ještě daňový otrok "sociálního" státu ještě může vydržet? Jak daleko může ještě náš eurosocialistický stát zajít při okrádání produktivního obyvatelstva? Jak velký nesmysl dokážou při utahování šroubů poddanému plebsu vymyslet zkorumpovaní paraziti vysávající státní rozpočet z teplých křesel vládních a poslaneckých kanceláří, aby si zachovali zdroje financování pro svá koryta?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Matura 7.12.2012 7:24

Proč se tak čílíte, nebylo by lepší logicky uvažovat

a tak to také vyžadovat po státních úřednících (a především teď po Kalouskovi?) . Jeho prohlášení "každý příjem má být zdaněn" je přeci správný. Ale nemůžou být považovány za příjmy náhrady. Dne jsou to poslanecké , zítra to budou náhrady za cestovné (cesťáky), pak výplaty pojistného (náhrady škod) i pro obyčejné občany. Místo toho, aby společnost trvala na snížení náhrad uměrně k výdajům či přímo jejich doložení daňovými doklady (jsou-li tyto výdaje součastí pracovních povinností). Zrovna tak zdanění dálničních známek. Převezme-li místo státního podniku (neplátce Dph) výstavbu dálnic obchodní oganizace (plátce Dph) i když ve vlastnictví státu, nechť je součástí dálniční známky Dph (jde přeci o tržby). Cena známky pak ale bude 1500,- včetně Dph, protože i náklady této organizace budou o Dph nižší oproti ŘSD jako neplátci Dph.  Zdanění spotřební daně je ale skutečně absurdní.

J. Kanioková 7.12.2012 5:41

Ještě jsem zapomněla

Mapa dluhů - http://jdem.cz/w3s69

J. Kanioková 7.12.2012 5:38

Kolik nás stoji poslanci

http://jdem.cz/t9pv6

J. Schwarz 7.12.2012 4:39

Tak tento názor

na stát zastávám už dávno.  V jednom se Vladimír Iljič věru nemýlil - a to když definoval stát jako organizované násilí. Stát se od organizovaného zločinu v ničem neliší, je jen silnější a tak si jeho špičky mohou říkat "zákonodárci". Kdyby byli slabší, říkalo by se jim to čím ve skutečnosti jsou - lupiči, vyděrači a otrokáři.

J. Kanioková 7.12.2012 3:04

Nevěř ostnatému drátu, byť se stokrát tvářil jako stonek růže. A socík takovým "drátem" JE..

E. Heusinger 7.12.2012 0:45

Nesvádějte to na stát

když ministrem financí je Kalousek. Adresně, pane autore, adresně a žádnou kamufláž.

P. Sulc 7.12.2012 0:27

Tak, ted je vse precteno,

a tak honem pullitr piva a buch buch pesti do hospodskeho stolu. Zkormouceny duch si ulevil a vse pojede dale v davno vyjetych kolejich.A statecni ovcane budou platit a platit a platit..