29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

GLOSA: Konec zeleného snu...

"Chceme osm až devět platů. Je to německá firma a tam je při zavírání odstupné jeden rok," argumentují odboráři. Že prý lidé jen těžko najdou jinou práci. Jenže to se jen z lesa dotací ozvalo, jak do něj zavolali.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Schuster 9.7.2012 11:13

Dotace

Co udělali dotace na fotovoltaiku s cenou elektrické energie? Každá rodina v ČR již dnes ročně doplácí ne nesmyslné dotace OZE několik set korun ročně (je ve faktuře za elektřinu v kolonce související služby). Dotace za rok jenom u elektřiny, vychází pro všechny domácnosti v miliardách korun a platíme to všichni.

Nebýt zbytečných dotací na OZE, již dnes bychom měli bezpečné a spolehlivé jaderné reaktory IV. generace, které by dodávali podstatně levnější elektřinu, než OZE. Místo toho občanská sdružení, bez jakékoliv zodpovědnosti blokují výstavby JE a vysávají statní rozpočty na své bludné projekty podstatně více, než všichni korupčníci v celé republice

J. Veselý 9.7.2012 7:42

Hm

Zajímavá myšlenka že místo odchodného mají být ti hloupí zaměstnanci vděční že měli aspoň nějakou práci na nějaký čas. Milý pane přál bych Vám tuto situaci zažít abyste ji pochopil.

P. Lenc 9.7.2012 8:24

Re: Hm

Pane Veselý, máte sice pravdu co se týče propuštěných lidí, ale asi jste nepochopil co chtěl auror svým článkem říct.Za ty neuvěřitelné miliardy, které platíme díky dotacím na uvedenou lumpárnu, mohly být rozjety projekty, které by stabilně zaměstnaly i právě propuštěné pracovníky.

A. Bocek 9.7.2012 9:15

Re: Hm

Dotace do tohoto "průmyslu" jsou tak vysoké, že by bylo ekonomičtější zaměstnancům "ekologických " firem platit vysokou  apanáž místo mzdy , než hradit následné škody.

R. Langer 9.7.2012 14:09

Re: Hm

No, spíš jste něco nepochopil vy... :-(

A. Richter 9.7.2012 7:40

Tak tak

peníze jsou vždycky až na prvním místě. Že pánové Bursíkové, Liškové, Stropničtí a další.

.... *8-((

R. Langer 9.7.2012 14:10

Re: Tak tak

Nezapomeňte na pana Babiše, ten je další na řadě, kam potečou naše penízky...

A. Bocek 9.7.2012 7:39

Za dvacet let co budeme povině platit OZE

tak prošustrujeme 4 bloky temelínské. Tunel OZE je srovnatelný s ekonomickou transformací ze socialismu do kapitalismu. Ohrožuje to prosperitu České kotliny , omezuje to rozvoj průmyslu, vytahuje to peníze z kapes obyvatelstva.  Zelení jsou škůdci zemští, v kombinaci s úplatnými politiky ( které jsme si navolili ) nás nic pěkného nečeká.

T. Kočí 9.7.2012 8:03

Re: Za dvacet let co budeme povině platit OZE

pravda

P. Lenc 9.7.2012 8:18

Re: Za dvacet let co budeme povině platit OZE

Bohužel.