5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

GLOSA: Jádro frčí

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Hudzieczek 1.6.2011 22:56

Pane Matějko,

jestli se Němcům podaří jejich velkolepý projekt využití obnovitelné energie, klobouk dolů před jejich umem. Bude to přínos pro celý svět. Jestli to dopadne fiaskem - no nebudou odsuzováni jako agresoři, ale budou za blbce.

Za současné technické úrovně jsou obnovitelné zdroje jedinečným dodavatelem pro maloodběratele; takže žádné trápení cyklistického dynama nebo ebonitová onanie liščího ocasu. Hůř na tom bude každopádně průmysl.

Neumím se srovnat s malomyslností novinářů, kteří bez jakýchkoli technických znalostí odsuzují snahy odborníků o využití Slunce, pobřežních vln nebo větru.  Četli tihle lidé někdy nějakou knihu od Julese Verna?

J. Šejnoha 2.6.2011 23:28

Re: Pane Matějko,

Víte jak laik pozná, že  progresivní technologie  obnovitelné  nejsou  vyzrálé ?  Vyrábějí elektřinu  12 x  dráž než Temelín.

Kdyby byly obnovitelné zdroje tak propracované, jak  si myslíte, tak by je  nikdo nemusel dotovat. Prosadily by se  samy, okamžitě  jak by toho byly technicko-ekonomicky schopny !

Dotoval někdo  mobily  a  osobní počítače ?

i. Hromadka 1.6.2011 20:39

dynamo a televiz

před tak 30-ti ledy jsem byl v holanském městě zvaném Einhoven , kde je technické muzeum. No a bylo tam také kolo, které pohánělo dynamo. Na kole seděl klučík asi tak 12 let a šlapal jako divý - aby se mohl dívat na televizi, kterou to dynamo napájelo. No asi po 10-ti minutách se mu obraz začal zmenšovat...napětí dynama klesalo, už dále nemohl.No dnes je doba jíná...!! a televizory maji jistě menší spotřebu, ale i tak doporučuji tohleto všem antiatomistům si to vyzkoušet. Už jednou jsem navrhoval, že tito lidé by měli být připojeni na specielní síť a tak jak jsem to zažil v padesátých letech - uprostřed večera, bez varováni blick blick - elektřina zmizela tedy byla vypnuta pro domácnost- továrny měly přednost...moji vrstevníci si to jistě pamatují.

Takže vzhůru k slavné minulosti.

F. Pavlis 1.6.2011 16:05

Ddset let

to je víc než dvě volební období. A také dost dlouhá doba na to, aby se odvolalo, co se přivolalo a změnilo se co nezměnilo a podělalo to, co se podělat nikdy nemělo.  Navíc německé voličstvo ještě nezažilo pořádný výpadek proudu...

P. Urban 1.6.2011 11:40

Nač ten pesimismus ?

Od té doby, co bylo vynalezeno dynamo a posléze jízdní kolo už ebonitové tyče nepotřebujeme ...

M. Moravcová 1.6.2011 13:24

Re: Nač ten pesimismus ?

Navíc, když se dá piod greenpísaček  televize sledovat při svíčkách.

J. Anděl 1.6.2011 21:21

Re: Nač ten pesimismus ?

To byla diskreditační kampaň a ta paní to neřekla. Ale je hezký, jak si takovou pitomost lidi zapamatujou a ani se nezamyslej, jestli je to vůbec možný, aby někdo takovou hovadinu vyslovil. Když jde o nepřítele, věří se každý špíně, že?

B. Uhlich 1.6.2011 22:54

Re: Nač ten pesimismus ?

Já tedy nevím, ale mě opravdoví moudří ekologové jako nepřátelé opravdu nepřipadají....ale pokud má někdo pocit, že ve své všeobjímající neupotřebitelnosti konečně našel svoji parketu a bez znalosti věci, začne o všem rozhodovat ačkoliv tomu za mák nerozumí - pak si myslím, že je to nepřítel nás všechj a tak i Váš pane Anděli....

Já pochopitelně nemohu tvrdit či potvrdit zda to či ono tam paní/slečna řekla (konec konců - Vy taky ne), ale mohu vám dodat nepřeberné množství blábolů oficiálně vydaných světovými agenturami, které naplácali představitelé environmentálních hnutí na celém světě.....a většina těch výroků si hloupostí toho výroku zas tak nezadá....

 Víte pane Anděli, já moc netuším o co Vám asi tak jde, ale já se domnívám, že je nutné chránit přírodu a ne blbce, kteří si z její ochrany chtějí dělat trafiku na celý život.....

J. Anděl 2.6.2011 0:14

Re: Nač ten pesimismus ?

Uváděl jsem v Absurdáriu odkazy na nějaká prohlášení. V google je najdete relativně snadno, byť samozřejmě na Vás spíš vyskočí citace tohoto blábolu. Ale já to měl na první stránce (ne na prvním místě).

O co mi asi tak jde? O to, aby se bláboly či nepravdy vyvracely čestně a nikoliv nečestně. A přisouzení hloupého výroku někomu, kdo ho neřekl, čestné není.

Když už nic jiného, namlouvání si, že někdo, s kým nesouhlasíte, je naprosto pitomý, se Vám může vymstít. Vzpomínám si na zápletku filmu Černý jestřáb sestřelen.

Jistě je i v mém zájmu vyvracet nepravdy, uvádět na pravou míru nepřesné informace, postavit se proti zneužívání (aktuálně zelených, jindy jiných) ideologií k manipulaci a osobnímu nemravnému obohacování. Ale není v mém zájmu činit tak nepravdami, nepřesnými informacemi a manipulací.

J. Anděl 2.6.2011 0:21

Re: Nač ten pesimismus ?

Upřesním: ta prohlášení jsou od dané dámy či od organizace Greenpeace, případně je také něco ve wikipedii pod heslem jména té paní: http://sk.wikipedia.org/wiki/%C4%BDubica_Trub%C3%ADniov%C3%A1.

Za rozhodující považuji, že se redakce musela omluvit. Což nebyl třeba příklad Kateřiny Jacques, která skutečně neuměla odpovědět na otázku, co je to biomasa, proto prokazatelně o ní média nelhala (a skutečně by takové věci ve své pozici vědět měla).

Samozřejmě nemohu vědět, jestli to o tom sledování tv při svíčkách neprohlásila někde mezi přáteli po pár sklenkách, aniž by to někdo nahrál, ale to je spekulace - to skutečně, jak říkáte, nevím, ovšem ctím i v tomto směru zcela princip presumpce neviny. A osobně mi to přijde jako tak kolosální pitomost, že je skutečně potřeba nějakých hmatatelných důkazů, abych uvěřil, že to řekla.

B. Rybák 1.6.2011 17:29

Re: Nač ten pesimismus ?

Ono by asi k těm tyčím nebylo ani dost vzteklinou neinfikovaných liščích ohonů. (Ebonitová) tyč se ale hodí vždycky, neboť se dá použít jako hůl na ekologisty. Obávám se, že na řepkový olej na tom kole daleko nedojedete a dynamo dostatečně neroztočíte ani vám z něj udělají metylester a ani když vám do něj kápnou trochu biolihu.

O. Uživatel 1.6.2011 10:01

Uživatel požádal o vymazání
P. Nejedlý 1.6.2011 10:48

Re: Trochu špatné výchozí informace...

Pouze pro upřesnění, přezkum v Číně probíhá a na stránkách WNA v sekci věnované Číně je momentálně vyvěšeno níže uvedené info:

Following the Fukushima accident in March 2011, the State Council, announced on March 16 that it would suspend approvals for new nuclear power stations and conduct comprehensive safety checks of all nuclear projects, including those under construction. About 34 reactors were already approved by the central government of which 26 were being built.

J. Skála 1.6.2011 9:11

Praotec Čech

Tenkrát to přece bylo úplně jinak. Chtěli to vladykové a náčelníci rodů, kteří se už nechtěli trmácet dál. A praotec pak souhlasil, řka: "Když teda jinak nedáte, tak tady zůstaneme. Ale upozorňuji vás předem, že táámhle je Bílá hora!"

K. Křivan 1.6.2011 11:09

Re: Praotec Čech

Kráááasný   !!!!!!

S. Rehulka 3.6.2011 12:16

Re: Praotec Čech

Ale pojištovna na to kontrovala Blaníkem !