11.5.2024 | Svátek má Svatava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
liberal shark 20.7.2009 21:50

já sem si fšimnul :-)

A měl jsem z té zprávy radost. Myslím, že náš bankovní dozor funguje docela dobře. Například naši bankovní odborníci odmítli uvést na trh "výhodné" půjčky v cizích měnách, které momentálně ruinují Maďarsko i jiné státy CEE.

www racek 20.7.2009 23:01

Re: já sem si fšimnul :-)

no, náš regulátor ... no asi polovina naší sekyry ve výši cca 500 miliard zůstává jako věčný a nehynoucí pomník našemu bankovnímu dozoru. cena za sanaci bank, tedy bankovního socialismu ... no, výhodné půjčky v cizích měnách jsou samozřejmě i u nás zcela běžné, tedy pokud jsou výhodné, že ... :-D

pavel 23.7.2009 10:10

Re: já sem si fšimnul :-)

Až budeme platit 35 Kč za Euro, co s těma našima odporníkama  klaunama,tůmama,topolama a parubama uděláme?

COPAK 20.7.2009 21:07

Evropa se naučila žít na úrovni-na kterou už nemá!

A politici dělají dohody s bankami-aby se pořád financovalo a žilo-jako by nic.........nevím,jak to může dopadnout-a hlavně z jakého důvodu se stále udržovat ta životní úroveň.Přece-když se nedaří-tak se má člověk uskrovnit........

www racek 20.7.2009 23:03

Re: Evropa se naučila žít na úrovni-na kterou už nemá!

a co ty, začal jsi u sebe? :-D

Náhodný kolemjdoucí 20.7.2009 15:55

Posvěcení či neposvěcení - to je to oč tu běží

Myslím pane Párale že Váše argumentace je mylná. Proč by měl někdo nést odpovědnost za posvěcení obchodu banky.  Jestli se jej banka rozhodla realizovat, jistě by jej realizovala i při neexistenci posvěcování a posvěcovatele. Problém je přesně opačný, kdo ponese důsledky za "neposvěcení-tedy neschválení" obchodu banky. ;-D

liberal shark 20.7.2009 21:52

Re: Posvěcení či neposvěcení - to je to oč tu běží

Problém je v tom, že banka nedisponuje svými penězi, ale penězi střadatelů, kterými zásobuje podnikatele. Tudíž pokud banka nastydne, ekonomika i střadatelé se pos....rou.

Slapsky proud 20.7.2009 12:34

Pojdme

Neslo by zalozit novou menu  korunu ktera bude kryta zlatem? Omezil by se pak negativni vliv na ni at uz by se ve svete treba staveli na hlavu? Mozna by to vedlo k lepsimu hospodareni kdyz uz by jste si nemohli penize tisknout. Zakazal by take veskere pujcky ktere podporuji ziti na dluh, jedinou vyjimku bych dal mladym lidem na koupi ci opravu domu.

Pytel 20.7.2009 16:12

Re: Pojdme

Nešlo. Při těch objemech (měřených v člověkoměsících) co mají lidi a podniky na účtech , by pak musely bezúčelně ležet ve sklepích bank hory zlata (strašlivé hory, poněvadž produktivita těžby zlata je dnes určitě vyšší než bývala kdysi v 19.století). A to by se musely nejdříve natěžit, ačkoli by funkci peněz jako oběživa vůbec nepodpořily. Spíš by se jednalo zátěž navíc, o vyhozené prostředky na těžbu kovu, který jen tak leží ladem a k ničemu není.

Proto je úsměvné, jak někteří rádoby pravičáci dělají slavné liberálně konzervativní ideologii medvědí službu tím, že se při její propagaci naivně chtějí zpátky měnu krytou zlatem.

Ludva 20.7.2009 16:40

Re: Pojdme

Jediné, co kryje hodnotu měny je výroba. Když se přestane vyrábět, tak i s tím zlatem si můžete leda dláždit silnice.

Pytel 20.7.2009 16:46

Re: Pojdme

Jo, pak však musíme pro méně duchaplné čtenáře ještě pojem "výroba" rozšířit tak, aby pod výrobu spadaly i služby. Například masérský výkon lidi nazvou "službou", technicky vzato se však jedná o "výrobu" namasírovaných zad :-D

Ludva 20.7.2009 17:35

Re: Pojdme

S těmi službami opatrně. V USA si mysleli, že výrobu přenesou do Asie a lidi zaměstnají ve službách. Jak to dopadlo, vidíme všichni.

Ladislav N :-))) 20.7.2009 21:12

Re: hory zlata...

Prezentujte raději to, co vidíte vy sám. Ostatnní se o sebe postarají. Když čtu tyhle komunistické kecy, tak nevěřím svým očím...;-P

Ludva 20.7.2009 21:28

Re: hory zlata...

Tak to nečtěte, já vaše kecy taky nečtu.

liberal shark 20.7.2009 21:53

Re: hory zlata...

A proč na ně tedy reagujete ? ;-P

Ludva 21.7.2009 8:38

Re: hory zlata...

Reaguji na osobní útok. Moje názory samozřejmě mohou být zcela mylné, ale označením za komunistické je Ladislav N. nevyvrátil. Převzal jsem to z článků na Internetu, kde se psalo, že USA nyní dováží 86% spotřebního zboží a platí to částečně dluhopisy. Jak dlouho se to dá praktikovat ?

www racek 20.7.2009 23:02

Re: hory zlata...

no, dopadlo to skvěle. nebo ne?

Nemo 20.7.2009 9:18

EVROPA se sune rychle do pekla

-tak ať to pak levičáci a populisté vysvětlí:Kde jsou jejich světlé zítřky?????

Ludva 20.7.2009 10:54

Re: EVROPA se sune rychle do pekla

To jste na omylu, na světlých zítřcích prosperuje nyní pravice (ODS). Šetřete, utahujte opasky, nezadlužujte budoucí generace - a potom (na svatého Dyndy) se budete mít dobře. Levice přece všechno prožere okamžitě. Co je v žaludku, to se počítá...:-D

Tomas B. 20.7.2009 13:53

Re: EVROPA se sune rychle do pekla

To máte Ludvo těžké - vy si to vykládáte po svém. Šetřete, utahujte opasky, nezadlužujte budoucí generace - to je samozřejmě jedna polovina. Ale ta druhá půlka není - pak se budete mít dobře. Ta druhá půlka půlka by mohla znít asi takto: a když budete šetřit a nezadlužovat vlastní děti, pak a jedině pak si budete sami vlastním úsilím moci vydělat dost, abyste se měli dobře. Tedy šetření a utahování opasků nevede jaksi samo o sobě k prosperitě - jako dobré běžecké boty nezaručí dobrý sportovní výkon. Je to prostě jen nutný předpoklad - vstupenka do závodu, chcete-li. Jak poběžíte je jen a jen na vás. Nicméně, pokud bude mít každý občan ČR na hřbetě už od narození přes 100TIS dluhů, bude ten běh sakramentsky těžký.

Ludva 20.7.2009 16:37

Re: EVROPA se sune rychle do pekla

Podívejte, já jsem v podstatě šetřivý člověk a vůbec by mi nevadilo, kdyby mi stát nezvyšoval plat na základě vydaných dluhopisů. Ale nezadlužování se stalo vlajkovou lodí pravice. Přitom praxe je úplně jiná. ČSSD zadlužovala v době, kdy si to mohla dovolit - rostoucí ekonomika, nízký státní dluh. ODS v tom pokračovala stejným tempem, i když se Kalouskovými triky snažila přesvědčit veřejnost, že šetří. A ještě k tomu omezila příjmy rozpočtu, což je pro krizi to nejhorší, co mohla udělat.

... 20.7.2009 17:12

Re: EVROPA se sune rychle do pekla

"ČSSD zadlužovala v době, kdy si to mohla dovolit"

Prosím?! Vy když dostanete v práci přidáno, běžíte k Providentu a půjčíte si od nich sto tisíc? Kdokoliv kdo není úplně blbej v takové situaci šetří, místo aby se zadlužoval.

(na druhou stranu, kdokoliv kdo není úplně blbej taky nemůže nikdy být členem ČSSD)

Ludva 20.7.2009 17:33

Re: EVROPA se sune rychle do pekla

Jenomže "ta situace", to jest rostoucí ekonomika byla částečně taky dílem ČSSD - pobídkami pro investory i vlastně tím deficitem. Jak dopadly úsporné Klausovy balíčky a chiméra vyrovnaného rozpočtu si nepamatujete ? A konečně taky se dostalo něco k lidem - po těch letech utahování opasků si to zasloužili. Vlády po Zemanovi, pravda, něco mohly ušetřit. Ale sotva by to hodilo více než na letošní schodek.

COPAK 20.7.2009 21:03

Ke kterejm lidem se co dostalo-

-vám přines pošťák nějaký peníze.Na dluh budu podnikat taky-pokud jej nemusím platit.To není umění.

NevericiTomas 20.7.2009 20:17

Re: EVROPA se sune rychle do pekla

Mily Ludvo. Jestli si to CSSD mohla dovolit, at si to taky zaplati...:-P

liberal shark 20.7.2009 21:55

Re: EVROPA se sune rychle do pekla

Ty zdroje tam jsou ! ;-PR^

vasekpav 20.7.2009 10:56

Re: EVROPA se sune rychle do pekla

Co tedy vlastně víte ?Už odsuzujem a ještě nevíme !R^Rv>-Staré známé vylévání vaničky i z dítětem !!?

SHerlock Holmes 20.7.2009 9:07

Z vaseho psani pane Paral

Z vaseho psani pana Paral: Jen krátce zaznamenala média zprávu, že ČNB odmítá evropskými politiky

připravený model regulace finančních trhů. A je to chyba. Jde sice o

čtení hodně komplikované a pro laika pramálo srozumitelné,,  mne neni jasne , jsestli je vam  jasny model pro evropske Ceske financni trhyci mi pisete ze Vam to neni jasne???

Kazdopadne  mam pocit , ze uz Cesko hodne dlouho hazeji Francouzkym a Nemeckym a Britskym  zajmum, jako kost psovi. Po Bile Hore , Fridrichu Falckem , Mnichovu , Hydrichovi  kdo jim muze verit??

marbal 20.7.2009 14:39

Re: Z vaseho psani pane Paral

Panu Paralovi se tentokrat vubec nepodarilo vyjadrit se srozumitelne: mame chapat, ze je chybou, ze CNB odmita evropskymi politiky pripraveny model regulace financnich trhu ??? Zbytek clanku tomuto odporuje. Uf jo, asi je to tim oteplovanim ..

Sherlock Holmes 21.7.2009 6:27

Re: Z vaseho psani pane Paral

Ja bych rekl  , ze Paral vubec nepochopil  model regulaci banek   , a neni schopen  to priznat. Ja  kdybych byl na jeho miste bych to formuloval jako  " clanek  xxx  nema  pro mne smysl... nema nekdo vysvetleni  co tim mysli , cti  blog  blog blog.   Ja jsem videl cast , ze  lidi co pisi zakony ,  delaji je umyslne nejasne  ABY MOHLI OKRAST LIDI !!! na prikla  AMERICKY DANOVE ZAKONY, pojistovaci  zakony atd ... , proc by regulace banekmelo byt vyjimkou!!!