4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Jelínek 13.10.2010 20:42

Náklady

Zajímavé, čím se v EU zabývají a na co mají peníze! Prostě řeší naprosto "zásadní" věci pro život.  

S. Ševeček 13.10.2010 10:47

Nejde o to nějak z toho vyklouznout ...

naříklad "nemáslem".

Je nutno se vzbouřit, odmítnout tyto pakárny a odeslat je do Brusele. A k eventuelnímu  "soudu" normálně nechodit. V této souvislosti - postrádám, pro korespondenci s Bruselí  nabídku smajlíka Jste Jedničky.

Ostatně, nedohodl se pan president s panem ministrem Kchárlem o tom, že věci uvnitř EU bude řešit Kňýže? Ať se do toho teda dá.

K. Janyška 13.10.2010 10:28

Kajan

Bruselské hlavy nejsou pomazané ! Jsou zločinecké, socialistické ! Dzp.

K. Křivan 13.10.2010 12:30

Co chcete od EU

když ji vede maoista Barroso a  agentka KGB Ashtonová ?

F. Pavlis 13.10.2010 9:40

Nazval

bych to Pomazánkové nemáslo... a ať si jdou do Brusele....

J. Novak 13.10.2010 9:08

USA

No vidíte, a tady se prodává máslo - butter, které obsahuje celých 17% tuku, zkuste z tohou udělat máslový dort, aby se vám neroztekl :-)

B. Hudzieczek 13.10.2010 7:50

Eurobuzerace

Není to nic jiného, než eurobuzerace. Má-li se Brusel zabývat takovými prkotinami, tak má pan Klaus pravdu a celý ten slavný bruselský parlament je jen komediantská búda. Bohužel za hrozně drahé peníze, naše peníze.

Brusel má přemýšlet o společné měně - jak dál s eurozónou, o společné obraně, o společné zahranční politice, a to nejen vůči Rusku, arabskému světu a Číně, ale musí se vymezit i vůči USA. Jinak celá ta námaha s euroústavou a posléze s Lisabonskou smlouvou byla jen marnost nad marnost.

Dosáhl ovšem jen toho, že Slováci mají tuzemský UM, my tuzemák, loštické tvarůžky už nejsou co bývaly (změna technoogie pod tlakem hygienických předpisů), budeme svítit drahými žárovkami - takže co ušetříme na elektřině, několikanásobně prošustrujeme na svítidlech apod.

M. Prokop 13.10.2010 9:51

Re: Eurobuzerace

Pan president má pravdu zcela jistě.

Vystoupit!

S. Netzer 13.10.2010 10:02

Re: Eurobuzerace

Česko, jako soběstačný, ekonomický gigant, by si vystoupením z EU určitě nesmírně polepšilo. :-))) Ten pan prezident musí být skutečná kapacita ve svém oboru, když hlásá takové věci.

Řekněte sám, za to, že se bude "pomazánkové máslo" i nadále smět nazývat máslo, by to vystoupení z EU stálo!

J. Skotnica 13.10.2010 10:39

Re: Eurobuzerace

Dobrý den. Dovolil bych si oponovat. že proti P.M. bojuje prezident, tvrdí Pavel, ale ten bude proti Klausovi tvrdit cokoliv v rámci obsese. Za zachování P.M. tady bojuje na stránkách NP pár lidí. A je to zábava. Stejně to tady nezměníme. Bavte se. Ale jinak - do té bandy Euroskeptiků patřím a byrokracie  a socík v Bruseli mi vadí.

M. Prokop 13.10.2010 11:38

Re: Eurobuzerace

Mně je to máslo docela jedno, ale ono je toho více. A další se chystá. Soudruzi v Bruseli definitivně zešíleli.

To nehlásá pan president, to vystoupení, ale já.

J. Anděl 13.10.2010 16:02

Re: Eurobuzerace

Ano, šílenství. To je to pravé slovo.

To hovězí ve skutečnosti opravdu účinkovalo. Jen postupně a nenápadně...

K. Machala 13.10.2010 13:29

EHP, nikoliv EU

Myslím, že neberete v potaz jednu věc. Vystoupení z EU nijak nezaniká naše členství v Evropském hospodářském prostoru (kde je EU, Švýcarsko, Norsko atd.), takže volný obchod zůstane zachován. Volný obchod je to jediné, co nám z EU opravdu prospívá. Takže vystoupením nepřijdeme o nic podstatného. Dotace EU pokřivují trh a jsou rozhazováním peněz zahraničních i našich daňových poplatníků. Regulace správně tlustých banánů, restauračních pultů, komické přetahování o názvy, ba ani společný postoj k Palestincům a Izraeli nebo Iráku na nic nepotřebujeme (stejně neexistuje v EU ani teď). Regulace potravních doplňků vyloženě škodí a je šita na míru velkým farmac. výrobcům. Spousta regulací v EU zvyšuje nezaměstnanost, ceny nebo obojí. EU je jako auto, které se snaží jet rychleji dopředu a posádka za volantem háže klacky pod kola se slovy: "takhle pojedeme rychleji". Socialismus nefunguje, ani v SSSR, ani v měkčí podobě v EU.

S. Netzer 13.10.2010 15:51

Re: EHP, nikoliv EU

S věhlasným českým bankovnictvím a bohatými zásobami české ropy, výstup z EU Českou Republiku nikterak ekonomicky nepoškodí, to je jasné.

M. Prokop 13.10.2010 16:36

Re: EHP, nikoliv EU

Co si tak pamatuji, Česko v posledních letech banky sanovat nemuselo.

Kéž by to mohla říci Belgie, Irsko, Británie - a až se sesype řecký dluh, i Německo, Francie ...

K. Machala 13.10.2010 18:18

Re: EHP, nikoliv EU

Bankovnictví v ČR je v rukou německého, rakouského, amerického a belgického kapitálu a ty banky jsou momentálně zdravější než (některé) mateřské společnosti. Nikam neutečou ani potom. Zásoby ropy samozřejmě nemá ani většina dalších zemí EU. Když EU není schopna se za nás postavit ani v prkotině typu víza do Kanady jednotně pro celý blok států, jak by asi byla schopna reagovat na nedostatek ropy? Nastala by situace bližší košile než kabát, ropu by zajišťovali jako první pro sebe ty velké země, chovají se národně, nikoliv evropsky. Příkladem je ropovod z Ruska do Německa proti vůli Polska. Když se obsazuje nějaký post, tak nejcitlivější otázkou je, jestli to bude Francouz a v které zemi bude sídlo. A ne, jaký je to odborník. Atd. atd., je toho prostě už moc, a rozpadne se to tak jako tak. Bohužel, protože funkční EU by byla lepší, jenže není k tomu ani nakročeno a vypadávají z nich neustále jen pitomosti jako pomazánková másla a chrlí stále víc regulací, které EU zahubí. EU vedou zaslepení Antievropani, kteří si myslí, že "pracují na sjednocení". Takhle to ale nebude fungovat, stejně jako s těmi klacky pod koly nemůže auto jet rychleji.

V. Pavel 13.10.2010 6:34

Eurodizidentství

Toto je Klausem vyhlášené "eurodizidentství" v praxi? Lítý vlastenecký boj za zachování věcně zavádějícího názvu podřadné tuzemské "pochoutky"?

V. Váňa 13.10.2010 11:11

Re: Eurodizidentství

Vážený pane,

Je něco negativního, za co Klaus ve Vašich očích nemůže?

Vidím to tak, že spíše Vy nechcete vidět, že jsou lidé (a kupodivu je jich dost), kterým nejde o máslo, ani pravé, ani pomazánkové, ale o buzeraci z Bruselu.

Proti sjednocení exportu v rámci EU by asi nikdo nic nenamítal. Ale opatření tohoto typu stále mohutněji vyvolává dojem, že jde hlavně o to, aby bylo vidět, jak je příslušný odbor (který svou věc dotáhl již před soud!) příšerně důležitý, stejně jako celý ten blázinec v Bruselu.

Nemám rád Brusel a eurohujery, kteří mají pocit, že nemají-li to správné "evropské" myšlení, tak jsou out.Ostatně: tak jako opatření o tom, že se nesmí prodávat křivá mrkev, bylo zrušeno, tak hluboce věřím, že i jiná stejně nesmyslná opatření zaniknou, aby po nich neštěkl ani pes. Stejně jako po jejich původcích i obhájcích.

M. Prokop 13.10.2010 11:39

Re: Eurodizidentství

To je mimo hranice jeho chápání.

Nekrmnte trolla, pls.