29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Hoffman 10.7.2009 8:17

Re: Stará zkušenost

Tatik asi robil ekonoma za sociku, ze? A urcite si zvykol na masove koncorocne minanie pridelenych fondov, aby sa zabranilo krateniu v dalsom roku.  

V. Hoffman 10.7.2009 8:15

Hm,

takze akykolvek zamestnanec nakupujuci pre svojho zamestnavatela nebude hladiet na naklady ani nebude poznat skutocne zamestnavatelove priania a preferencie? Ked poverite remeselnika, aby nakupil material pre opravu vo vasom byte, musi kupit tie najdrahsie produkty na trhut?

Velmi vseobecne sa da povedat, ze z cudzieho krv netecie, ale pokial vynechate faktory ako zodpovednost a vnutornu cestnost /aj taki ludia existuju/, tak nutne dostavate skresleny obraz sveta.

S tou zdravotnou starostlivostou zadarmo ste pekne uleteli, ono podrobovat sa zdravotnym zakrokom nie je nic prijemne a prospech sa nedefinuje len bezpostrednym hmotnym prinosom.   

RiFl 10.7.2009 8:04

Stará zkušenost

Jak říkával můj již zesnulý otec (celý život dělal ekonoma):

1. Za cizí peníze mi není nic příliš drahé

2. Cizí peníze musíš utratit hned a v nejméně v plné výši a to za cokoliv, jinak to bude vypadat, žes je nárokoval neoprávněně a že je vlastně nepotřebuješ a proto je také příště nedostaneš

Veselý 10.7.2009 7:10

Mám pochyby

třeba u III je uvedena zdravotní péče zdarma. Když mi vytrhnou zub zdarma, asi si jich nechám vytrhnout víc? Autor asi neví, že ani u zdravotní péče "zdarma" si pacient nemůže vybrat (limity pojištovny a zdravotní indikace).

Leagle 10.7.2009 1:43

Spravne...

Verejne blaho je odpadem osobniho blaha politika