1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N. 11.5.2007 0:52

Macháček zase vytvořil další blábol...

Podle něj, když je v parlamentu neprůchodné OMEZIT výdaje státu, tak je povinností vlády to, co naplánovali socani v zákonech, naplňovat.... byť by to byla blbost sebevětší.

jonnas 11.5.2007 0:22

o co asi jde

Ale ono přeci vůbec nejde o nějakou ekonomii, či snad dokonce reformu. Kdy už přestanete věřit že správa státu je u nich na prvním místě? Halasné tanečky a herecké výstupy a  nereálné požadavky se pokouší maskovat mocenský boj uvnitř ODS. Pan Tlustý je beranidlem pražské a středočeské kliky( té bohužel nejhladovější) a nemůže prohrát. Potopí -li vládu, oslabí Topoláka  a regiony a v nových volbách konečně udělají to co zajistí pohodový přísun zdrojů i beztresný klientismus - velkou koalici s Paroubkem. Tak jsou na to na Pražském Magistrátě zvyklí. A co asi udělá Kalousek? Hádejte třikrát.

Lidová fronta, toť stará tradice. Ty občane si připrav šrajtofli a hezky choď k volbám.

jaf 10.5.2007 23:52

Někdo má názor, jiný jen kecá!

Vážený pane Macháčku,

být Vámi, tak bych se mnohem lépe sezámil s ekonomickou literaturou a se životem. Chápu to, že Vy, zřejmě velmi erudovaný ekonom, to bez problémů natřete Tlustému, Klausovi, Friedmanovi a vlastně všem. Budu se těšit na to, že někdy opustíte rovinu bezobsažných blábolů a začnete psát k věci. Obávám se, že se toho mnozí z nás již nedožijí.

Váš jaf

Hrouda 10.5.2007 22:16

Co

Čech, to ekonomický expert. Pojďte se sejít na podporu názorů p. Tlustého!!! ;-€

Hrouda 10.5.2007 22:47

Re: Co

Kde je entuziasmus voličů ODS?????????????????????????

Tak za Tlustého!!!!!              Nebo za Kalouska????????????????

MS 10.5.2007 21:39

Napiste p. Tlustemu

Seznam mailu poslancu (vcetne p. Tlusteho) a senatoru je na 10dragons.com/seznam

Richard III. 10.5.2007 16:07

Co chce Macháček?

Tlustý má pravdu, když volá po splnění předvolebních slibů ODS. To, co dohodl Topolánek s partnery, není reforma podle ODS, ale paskvil podle Kalouska přibarvený nazeleno - tedy vůbec nic!

Že přitom Tlustý "zapomíná" na výdajovou stránku, není přece jeho chyba. Tu měli (v programu ODS) "na triku" jiní. A mají ji dosud, neboť nejeden z nich sedí ve vládě. Konečné slovo má sice finančník ,ale konkrétní opatření nejsou jeho úkolem. Kromě toho Tlustý tvrdí (a má pro to argumenty), že příjmy rozpočtu nijak zásadně nepoklesnou. Nikdo mu argumenty nevyvrátil, zatímco on má konkrétní výsledky se Slovenska.

Je snadné v atmosféře nekorektních výroků ze strany MF, Kalouska a dalších vládních činitelů, zavrhovat Tlustého a  neuvádět žádné relevantní argumenty. Zdá se, že ani HN, kde je Macháček doma, nemají kvalifikované analytiky pro tuto oblast, jinak by musely bojovat za Tlustého názory. Macháček to určitě není a měl by se věnovat něčemu, čemu aspoň trochu rozumí.

Vlasta.on 10.5.2007 18:38

Re: Co chce Macháček?

A je něco takového?

Vodák 10.5.2007 12:51

expert

Pane Macháček, vy jste skutečně ekonomický expert k pohledání. Zkuste příště psát o tom, čemu alespoň maličko rozumíte.

bez brýlí 10.5.2007 11:33

ODS nevyhrála volby díky Tlustému

ale navzdory jeho aktivitám. Výsledek jeho současné destruktivní vnitřní opozice bude tak maximálně velká koalice. Všimli jste si jak ho nyní chválí Major Milda ? :-/

Richard III. 10.5.2007 16:11

Re: ODS nevyhrála volby díky Tlustému

Kecy. ODS vyhrála zásluhou Modré šance a jejím základem byly a jsou Tlustého elonomické návrhy. Takže volby pro ODS vyhrál především Tlustý. Bez jeho práce (a práce jeho týmu) by Topolánek neměl v  ruce nic než plané řeči. Nakonec i Topolánek sám se o Tlustého výpočty a závěry opíral a pózoval pro ně i na plakátech.

Brkleš 10.5.2007 18:10

To snad ne

To snad nemyslíš vážně, že by voliči studovali navrhované reformy a podle toho by volili. Já si myslím, že prostě více lidí už mělo dost toho nabubřelce, a chtělo změnu na premiérském křesle. A za vystupováním Tlustého vidím "neviditelnou ruku" presidenta, který by chtěl stůj co stůj návrat k opičí smlouvě, aby si zajistil nadále své současné křeslo, i za cenu, že by premiérem byl znovu Paroubek. Velmi nerad bych byl prorokem, ale čím dál víc to vidím pravděpodobné. Jestli to tak opravdu bude, asi už na další volby nepůjdu, zatím jsem nechyběl, a radši rozmnožím řady hlavně mladých, kteří na volby kašlou a tím umožňují tak vysoká % rudých bratrů.

F2 10.5.2007 9:24

Chyba!

Příjmy a výdaje NEJSOU spojené nádoby! Kéž by byly !

Pedro 14.5.2007 21:27

Re: Chyba!

Stale jsem si rikal, ze v clanku je nejaky predpoklad spatne !

Ty nadoby jsou spojene ale nikoli vyrovnane - fifty fifty !

Z nadoby vydaju preci vyteka kazdy rok o 100 mld vice nez priteka z prijmu ;-)

Pazúr 10.5.2007 8:49

Macháčku, zpátky do školy .....

představte si dva pekaře, jeden peče housky s náklady 4 Kč, a druhý s náklady 7 Kč. Ten první prodává za 10 Kč, ten druhý taky. Co myslíte, který víc vydělává ...?

P.S. malá nápověda: k tomu, abyste tyhle spojené nádoby spojil, vám jeden údaj ještě chybí ....

stará sova 10.5.2007 8:46

Tlustý umí přemýšlet alespoň jako podnikatel,

což ostatním moc nejde. Protože každý, kdo platí daně z nějakého druhu podnikání si to umí spočítat a nejpozději v půlce prosince si řekne, kolik je ochoten státu na daních odvést. A víc neodvede - peníze investuje.  A  to i kolikrát zbytečně, protože všechno je lepší než daně!

vládík 10.5.2007 10:15

Re: Tlustý umí přemýšlet alespoň jako podnikatel,

Investice (nikoliv nákup drobných předmětů do 15 tis. Kč) je hrazena ze zisku po zdaněnění. To jen o kvalitě vaší úvahy.

Jan Hájek 10.5.2007 11:38

Re: Re: Tlustý umí přemýšlet alespoň jako podnikatel,

No pane ony existují odpisy, jestli jste si toho dosud nevšiml. Investici sice neodepíšete celou, ale když si k Vánocům pořídíte "podnikatelské" hýbátko bratru za 4 melouny, tak ten jeden meloun odepíšete v roce pořízení. No neberte to za tu cenu...

Petr 10.5.2007 14:37

Re: Re: Re: Tlustý umí přemýšlet alespoň jako podnikatel,

Zas ale mají výrobci hýbátek co vyrábět a prodejci komu prodávat.

Vlali 10.5.2007 8:44

třeba Topol pochopil

Volba ODS nebyla volbou programu, ale protivolbou pablbka. V tom případě chce-li zůstat u koryta (a jeho Dalíci) musí holt tu hru hrát dokola.

ll 10.5.2007 7:49

Macháček z Respektu se nezapře

"Ten vždy sváděl vlastní neochotu k bolestivým řezům na lidovce". (Klaus)

Zaměstnanci  PR agentury Respekt zaplevelili ostatní tiskoviny, takže tyto ztratily to, co by mělo být jejich cílem: informovat své čtenáře s respektem k faktům.

Karel 10.5.2007 8:48

Re: Macháček z Respektu se nezapře

Samozřejmě, Respekt (a jeho aktivističtí novináři) byly a jsou hlásnou troubou "pravdy a lásky" a denunciace Klause byla jejich dlouhodobým úkolem. Snaží se i v jiné tiskovině - to je koneckonců i smysl tohoto článku.

loula 10.5.2007 7:36

Já z celých těch hrátek

okolo návrhu Tlustého nechápu jednu věc: Totiž výrok Topolánka, že původní ekonomická reforma z volebního programu Modrá šance by stejně nebyla realizovatelná. Tak proč  proboha byla těžištěm volebnho programu ODS?

Josef 10.5.2007 6:45

Nevzdelany narod sezere vse...

Pokud si vzpominam tak v tech predvolebnich slibech bylo vice penez pro vsechny profese i duchodce a to bez vice namahy a usili. No komu by se toto nelibilo? Jak toho dosahneme? No prece na oko snizime dane na 15% vsem, ale mezitim jim odejmeme desitky zbytecnych vyjimek z dani, takze oni nakonec stejne zaplati vice nezli predtim. Vlk se nazere, ale koza (rozpocet) zustane cela! Tento stat danove prijmy potrebuje, Tlusty to vi, jenom si mysli ze na tenhle narod postaci zonglovani s % % % a vsichni to sezerou. Sledujme vsichni vyvoj te jeho afery a uvidime na ci stranu se postavi lid.

historik 10.5.2007 8:48

Re: Nevzdelany narod sezere vse...

Lid se postaví na tu stranu, která mu dá větší pastelky, sociální jistoty a zbytek zadarmo. A pak skončí skandováním legendární věty : " Až budeme mít takové platy jako oni ".

tomfuk 10.5.2007 3:43

Jak pravili....

Jak pravili klasikové,veškeré umění zdaňovací záleží v tom,oškubati husu tak,aby bylo co nejvíce peří a co nejméně štěbotu.Moc finančního ministra v demokracii vztahuje se na mnoho milionů husí.Třeba,aby si vybral na oškubání ty,jejichž štěbot bude míti nejméně účinku;neboť jeho trvání v úřadě a celé vlády závisí na hlasování tohoto hejna.Finanční ministr musí se pohybovati po čáře nejmenšího odporu.Ale pozor! Při naší soustavě vlády stran není nemožno,že nějaký nevzdělaný horlivec požádá za odměnu služeb,které prokázal své straně,místo pro něž ústava nepředpisuje zkoušky způsobilosti a zahájí svou nezvyklou úřední činnost pokusem zreorganizovat hospodářské zásady společenské a uskutečnit velké plány nápravy porušené rovnováhy mezi bohatými a chudými podle svého vlastního rozumu;nemaje ponětí,jakou pokutu zaplatí budoucnost za znásilnění přírodních zákonů.Pro přítomnost stačí podotknout,že naše teorie a praxe nežádají průkazu způsobilosti od uchazečů o úřad,který přináší  sebou dozor nad ohromnou finanční mocí,propůjčovanou finančnímu ministru.Budoucnost demokracie bude záviseti na tom,jakým způsobem zodpoví svrchovaný lid tyto otázky.Poslechne rad svých zpdpovědných vůdců,aby sledoval vyšší cíle,nežli je sobecké ukojení přímých potřeb;aby poslechl hlasu svědomí či nějakého vzdušného politického ideálu?Je však věcí ministrů,aby řekli jakým způsobem upraví ticíce podrobností,aby určili oběti,které zaplatí účet zda současná generace nebo ta příští.

      William Sharp McKechnie

Martin 10.5.2007 2:31

a mozna mu proste jde jen o program

se kterym ods vyhrala volby

tam se take sliboval vypadek v rozpoctu, ktery ale nahradi rust a reformy, co ze najednou vsichni trpite takovou sklerozou a reforma sita na miru predvolebniho programu lidovcu je pro vas splenim programu ods <

NobodyWasHere 10.5.2007 0:51

che, prý spojené nádoby

jedině tak, že co si politici s úředníky naplánují že utratí, tak musí plusminus vybrat a zbytek si půjčit. Chlapec z HN nemá (a nebo naopak má až příliš) dobrou představu o vzniku rozpočtu. Poučte se u profesora Murphyho.

A Tlustý alespoň mluví stejně po volbách, jako před nimi, když jeho plány byly volebním tahákem ODS.

franta 10.5.2007 0:40

Tlustý možná mluví z cesty

ale fakt je, že stejně mluvil i před volbami a že taky na základě těchto řečí ODS vyhrála volby. A teď se od té samé ODS dovídáme, že to je pitomost. A pak prosím volte strany podle programu.  

demokrat 10.5.2007 0:33

možná mu jde o voliče

, něco slíbil a snaží se to splnit. Ostatní se chovají tímto způsobem: ´hlavně, že jsme zvolení, teď můžeme dělat svoje kompromisy.´ Poslanci byli ale ´poslaní´ s určitým programem, nelze se od programu odchýlit a říci, uděláme to jinak . A proto říkám : předčasné volby, jediná poctivá cesta