4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mephisto 24.11.2008 6:57

Re: doporučuji autorovi

a jak to bylo s těmi bankami? Kolik jich bylo? Já si na to moc nepamatuju a googlit se mi to nechce ;)

maro 24.11.2008 6:51

regulace

Nejlepší by bylo zavést tady a všude jinde socialismus a byl by klid.   Na tuto dobu ještě mnoho lidí bude vzpomínat v dobrém!   Tady se řeší jakési nesmysly o regulaci a neregulaci,ale v podstatě  soukromníci jsou neskonale nenažraní ,a to je podstata kapitalismu.Mám hodně chci víc a ještě víc. Proto jen volit ksč.

paul 24.11.2008 6:34

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

I am surprised,  you disscusing this issue with such an Czech idiot. Show him arse(Y)(Y)(Y)

mara 24.11.2008 6:29

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Podivej teelee Cesky:The Federal Reserve derives its authority from the U.S. Congress. It is considered an independent

central bank because its decisions do not have to be ratified by the

President or anyone else in the executive or legislative branch of

government, it does not receive funding appropriated by Congress, and

the terms of the members of th

Vlasta.on 24.11.2008 6:25

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Proboha, kde se tady ti blbečkové množí ...... A nějakej argument by nebyl?

Přečti si ty blbečku zaklácí akt atd. a to co je alespoň na té wikipedii, jestli umíš anglicky a nezesměšňuj se tady idiotku.

Wagner 24.11.2008 6:19

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Banks have an intermediate status, with some features of private corporations and some features of public federal agencies.---but these shares of stock give the member banks only limited control--------Kus vole z Ceska;-D;-D;-D;-D

Vlasta.on 24.11.2008 6:10

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Jseš jenom idiotek .....:-/

Vlasta.on 24.11.2008 6:00

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Co seš ty ty blbečku. Ty nejseš čecháček? A umíš číst? A umíš anglicky? Tak si přečti odkaz, idiotku!

Já si říkal, že mezi ty kretény na NP nemám lézt ........

Vlasta.on 24.11.2008 5:58

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Já napsal s federální působností, idiotku, nauč se číst!!!!!!!!!!!!!! A přečti si laskavě ten odkaz, pokud tedy umíš anglicky a nepadstuješ tady jen.

Jinak tady je malá citace z odkazu:

The Federal Reserve Banks have an intermediate status, with some features of private corporations and some features of public federal agencies. Each member bank owns nonnegotiable shares of stock in its regional Federal Reserve Bank—but these shares of stock give the member banks only limited control over the actions of the Federal Reserve Banks, and the charter of each Federal Reserve Bank is established by law and cannot be altered by the member banks. While it is unusual, private individuals and non-bank corporations (with proof of a resolution of the board of directors indicating it intends to do so) may also purchase one or more shares of stock of any of the Federal Reserve Banks.

Karel 24.11.2008 5:56

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Nech ho bejt typickej Cechacek tupej, jak PAREZ

Tony 24.11.2008 5:50

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Clovece ty jsi zmatenej, jako Pepek Vyskoc;-D;-D;-D;-D;-D

A taky obtuse;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D. Zamec a Vyskoc!!!!!;-D;-D;-D

Tony 24.11.2008 5:46

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

 Nevis o cem placas, banky s federální působností, které do rezervního fondu povinně přispívají.????? Nevis  o cem placas. Federalni banky??? Co to je? US stat, zadny banky nevlastni<<<<<<<<......;-D;-D;-D

Vlasta.on 24.11.2008 5:35

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Vážený Tony. Nějaké článečky nejsou směrodatné. Ale abyste neřekl, několik poznámek k tomu copy and paste.

Fed tvoří 12 bank s radou guvernérů znnichž 3 jmenuje vláda a 6 banky s federální působností, které do rezervního fondu povinně přispívají. Banky s působností jen na území jednoho státu "dobrovolně".

..operates independently of the government ... Naše ČNB je také "nezávislá" na vládě. Je to stejné, jen v Evropě a i jinde plně státní.

Jinak se podívejte tady http://en.wikipedia.org/wiki/Federal_Reserve

Vlasta.on 24.11.2008 5:18

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Nejdůležitější kdo to platí! Capiš??????;-P O to tady jde. Za 100% ručení, 100% ručí daňoví poplatníci. Capiš?????? Nééééééé? Tak to je mi líto. Můžu s tím něco udělat??????? Asi ne, že.:-/

Tony 24.11.2008 4:43

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

The Federal Reserve is a private organization controlled by its Board of Governors who answer to its shareholders, international corporate banking systems that are rooted in Europe and control a majority of the worlds wealth. They operate through a fractional reserve system. This system allows these central banks to lend money at interest to the governments of the world, creating debt that can never be repaid.Many people in the U.S. believe that the operation of the Federal Reserve goes against the Constitution of the United States because it operates independently of the government and there are no regular audits, oversight capacity, or control exercised by any elected officials.

Vlasta.on 24.11.2008 4:40

Re: doporučuji autorovi

Ten neskutečnej, komunistickej blb František Nevařil jste vy osobně? Něco tak kreténského může opravdu vyjít jen na Blicích listech. Hned první věta v druhém odstavci:

1. V roce 1989 jsme měli v ČR jen 6 domácích bank, 1 domácí banku v zahraničí a 1 pojišťovnu. Z toho jen nová Agrobanka byla soukromá (v domácím vlastnictví), ...

Něco takového může napsat jen naprostej ignorant a blb .......

Tony 24.11.2008 4:32

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Volic, danovy poplatnik ,nema do niceho co mluvit. Mozna kousek v case voleb, ale nejdulezitejsi, kdo to pocita. Capis????

Vlasta.on 24.11.2008 4:12

...kapradina, kapradina ....

....... stará a primitivní ........... hmmm ........... Ale jó, toby sedělo!;-D

drak 2 24.11.2008 4:09

doporučuji autorovi

:-Ppřečíst si článek Františka Nevařila v Britských listech z 19.11.  s názvem

 Banky, nebol lichva! Je to zajímavé!!;-O

Vlasta.on 24.11.2008 2:45

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

V US stat penize netiskne.Tiskne je Federalni rezerv.(consorcium privatnich bank, ktery nepodlehaji zadne kontrole statu).

Je mi líto, leč mýlíte se. Fed byl zřízen zákonem a podléhá kontrole státu. I "bankovky" jsou "ze zákona". Stát jmenuje šéfa Fed(u) a část členů. Třetinu. Atd. atp.

Vlasta.on 24.11.2008 2:39

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Fajn. Souhlasím. A přidám, taky volič, daňový poplatník a příjemce přerozdělených daní.

A mění to něco na mém tvrzení? Nebo myslíte, že mu ty peníze "zaručí" a hlavně DÁ .."moc vykonna, zakonodarni (parlament) a moc soudni patri k ni samozrejmne slozky,pomahajici kontrolovat citizens, jako armada policie,pak statni banka a pod. atd." ;-D

kapradina 24.11.2008 1:49

uz zas

Pan Hampl je jen dalsi primitiv, ktery se nehodla zabyvat otazkou kdy regulovat a kdy ne. Jen vykrikuje ideologicke nesmysly jako posledni politruk.

Tony 24.11.2008 1:38

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Stat je politicka org.( moc vykonna, zakonodarni (parlament) a moc soudni patri k ni samozrejmne slozky,pomahajici kontrolovat citizens, jako armada policie,pak statni banka a pod. atd.

Tony 24.11.2008 1:35

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Mylis se i s Hamplem. V US stat penize netiskne.Tiskne je Federalni rezerv.(consorcium privatnich bank, ktery nepodlehaji zadne kontrole statu). A netiskne je zadarmo. A prave tohle consorcium prispiva vzdycky po par letech ke kolapsu

fin. sectoru. A to zamerne a vedome, nebot timto umele vytvorenym systemem(treba regulaci urokove miry) pozira mensi banky a koncetruje kapital v mene bankach atd.

Vlasta.on 24.11.2008 1:21

Re: V jednom má pan Hampl svatou pravdu

Nevím, v čem vy vidíte tu "jednu svatou pravdu", ale vím, že jste naprosto nepochopil, co vlastně pan Hampl napsal.

"A kdo mu to může zaručit? Jenom stát, ne pane viceguvernére? "

Kdo nebo Co to je, ten stát. Víte to? Kdyby jste to věděl, pak byste snad pochopil, že za svoje peníze nakonec stejně ručíte vy sám. Ale to vy nepochopíte. Jste hlupák. A bohužel i hlupáci mají volební právo .......

Jiří Chýla 24.11.2008 0:54

V jednom má pan Hampl svatou pravdu

bez silného a dobře fungujícícho státu nefunguje ani kapitalismus. To, že tisknout peníze může zase jenom stát, také znamená, že má právo určovat cenu, za něž je půjčuje. S tím nikdo nic neudělá a nemá smysl nad tím mudrovat. A to, že samoregulace trhu v reálném světě nefunguje, je také prostá pravda, jejíž důsledky teď americká společnost prožívá a svět s ní. Ano, bude více regulací v USA i Evropě, ale jiné řešení zatím nikoho nenapadlo. A toto řešení není zase tak špatné. Kdyby si pan Hampl uložil pár melounů v nějaké bance, také by chtěl mít jistotu, že o ně nepřijde. A kdo mu to může zaručit? Jenom stát, ne pane viceguvernére?