26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JanaB 15.12.2008 9:26

Re: Konečně nahá pravda

Není to jen problém těch málovydělávajících. Kamarád vydělává asi dvojnásobek toho, co vyděláme s manželem dohromady, a přitom mu nezbyde vůbec nic. Nechápe, jak my dokážeme z našich příjmů vyžít a ušetřit. Přitom naše startovací podmínky byly zcela podobné - po škole holej zadek. Jenže my jsme dokázali díky našemu šetrnému způsobu života koupit a vybudovat dům větší než ten jeho, ato jsme bez hypotéky, bez leasingu, bez jakéhokoliv dluhu. On má na hypotéku, dvě auta na leasing a žije od výplaty k výplatě.  My jsme v životě  neměli dluh ani korunu a přitom jsme dokázali ušetřit na dům. Pravda, auta kupujeme ojetá, nemusíme mít nutně nová. Ale nechceme se dostat to tohoto kolotoče vydělávání a splácení, stačí nám mít tolik, kolik stačí na život bez pozlátka a ještě každý rok ušetříme. Tím nechci ovšem říct, že bychom si neužívali, ale prioritou není nové auto a značkové oblečení, ale cestování. Ale za svoje, ne na dluh.

Kanuk 15.12.2008 20:16

Re: Konečně nahá pravda

jsme bez hypotéky, bez leasingu, bez jakéhokoliv dluhu......a asi také bez dětí. Jen tak mimochodem.

Kudýš 15.12.2008 23:35

Re: Konečně nahá pravda

Jak Vás z tohoto příspěvku, pane Kanuku, mohla napadnout taková blbost? Myslíte, že rozumní a bezdlužní partneři jsou nutně i neplodní? Já též dluhy, leasing ani hypotéku nemám, a navzdory tomu mám dvě děti.

Kanuk 15.12.2008 19:56

Re: Konečně nahá pravda

Pane Rejpale, asi nerozlišujete mezi platem a příjmem (obvykle nezdaněným).

Rýpal 15.12.2008 22:00

Re: Konečně nahá pravda

Pane Kanuku, rozlišuji. Jedinci, o kterých jsem mluvil, jsou zaměstnanci stejné firmy, v jaké jsem byl zaměstnán ještě nedávno i já. Tam se žádné černé peníze, bohužel, nevyplácely...;-(

Kanuk 15.12.2008 22:21

Re: Konečně nahá pravda

Pane Rýpale, neměl jsem na mysli vyplácení "černých mezd" nebo tak nějak, ale různé mimopracovní "obchodní" činnosti. Jako kšeftování s drogami, pašovaným zbožím a pod. Já nejsem odborník v tomhle směru, takže nevím, na čem všem je možno v ČR "trhnout ňáký to kilo".

M|arek 15.12.2008 5:14

Lichva

Banky půjčuji na 15 %, soukromníci klidně na 200 %. Neexistuje postih za lichvu. Například by lichv a byla 3-násobek RPNS. A co je víc by bylo neplatné a za to b y bylo vězení. Již sám Ježíš byl proti lichvářům. Až z toho půjčování bude malér-a on bude- tak budeme hledat analýzami viníky na Marzu.

Didi 15.12.2008 9:26

Re: Lichva

Víte, ono na tu půjčku musejí být dva. Jeden, který mu je ochoten půjčit a druhý, co si chce půjčit. A pokud existují půjčky s RPSN 200% pak to znamená, že existují lidé, pro které je výhodné si půjčit i za těchto podmínek. No a pokud si půjčují, ačkoliv to pro ně výhodné není, je to jen a jen jejich hloupost a nic jiného než krach a opovržení si nezasluhují.

Jen tak mimochodem. Docela mi vadí, že i takovíto nezodpovědní občané, kteří svým nesmyslným zadlužováním již prokázali, že nejsou schopni rozumně rozhodovat ani o vlastních penězích, mají stále prostřednictvím volebního práva možnost rozhodovat o penězích ostatních občanů.

jhm 15.12.2008 17:14

Re: Lichva

No jo trest smrti za blbost zatím nebyl uzákoněn.