6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JJ 13.8.2007 9:34

Temer stoprocentni kryti by samozrejme znemoznovalo multiplikaci.

Jeste mi autore pro pouceni napiste, jak si predstavujete to temer 100% kryti likviditniho rizika (zvlaste v systemu, kde ta banka emituje vlastni penize).

Jinak, co se tyce CNB, obezivo banky (tedy zkrz ne uzivatele) musi kupovat, CNB dale systematicky stahuje pomoci PMR a REPO operaci penize z obehu a proti nim (a obezivu) drzi devizove rezervy. Jak tedy zpusobuje inflaci?

Autor 13.8.2007 16:13

Re: Temer stoprocentni kryti by samozrejme znemoznovalo multiplikaci.

Pokud jste kritizoval muj text a teprve ted se ptate, jak tedy CNB vyrabi inflaci, pak jste vskutku bajecny! Mohl jste rovnou rict, ze nevite, o cem je rec, a vubec se vam nelibi, co rikam. Prominte, ze se nebudu opakovat, prectete si to znovu. Pokud mi neverite, ze CNB to skutecne dela, overte si to snadno sam, na jejich webovych strankach najdete udaje o M agregatech za poslednich par let.

Je tezke si predstavit, ze komercni banky samy o sobe by se mohly vzdalit jakkoliv vyznamne od stoprocentniho kryti. Bez te likvidity, vase oblibene slovo, tekouci z CNB, by to bylo neskutecne riskantni.

JJ 13.8.2007 16:42

Re: Re: Temer stoprocentni kryti by samozrejme znemoznovalo multiplikaci.

Co konkretne mate na mysli? Jaky instrument maji ty komercni banky drzet, aby jeste ovsem daval uroky? Specifikujte.

CNB stahuje penize ze systemu. Obezivo si musi komercni banky od CNB koupit a nekoupi si ani o korunu vic, nez kolik potrebuji pro svoje klienty (obezivo nenese uroky) - emise obeziva je diktovana poptavkou (nutnosti) ekonomiky po obezivu, ne tim, co si CNB vymysli. Proti vydane mene drzi CNB aktiva v cizi mene, dale stahuje penize pomoci PMR a REPO operaci. To vse pusobi proti inflaci, ne pro inflaci.

Ve svem textu nadavate centralnim bankeru do zlodeju a pritom o praxi toho vite stejne, jako katolicky knez o sexu.

Autor 13.8.2007 17:24

Re: Re: Re: Temer stoprocentni kryti by samozrejme znemoznovalo multiplikaci.

Podivejte, cise me trpelivosti uz pretekla. Prominte, ze me vase

nebetycna blbost prilis vytaci, abych mohl pokracovat v diskusi.

Zakladni udaje potvrzujici opak toho, co zvastate, jsou na webu CNB. Zbytek jsem vysvetlit ve svem textu. Bez centralni banky bychom zazivali deflaci. Vzhledem k rostoucimu objemu produkce by zhruba konstatni mnozstvi penez nepripoustelo jiny vysledek. Pozorujeme-li inflaci, znamena to, ze nekdo penize tiskne (neni to jen CNB, dela to cely bankovni system, prave diky CNB). QED

Doplnte si vzdelani, sbohem.

pbla4024 13.8.2007 18:38

Re: Re: Re: Re: Temer stoprocentni kryti by samozrejme znemoznovalo multiplikaci.

Pracoval jste někdy v centrále nějaké banky?

JJ 13.8.2007 22:33

Re: Re: Re: Re: Temer stoprocentni kryti by samozrejme znemoznovalo multiplikaci.

Proste neumite odpovedet na to, co by mely ty banky drzet jako rezervy. Ty temer stoprocentni. To by jste musel priznat i to, ze by potom ty banky jiz neposkytovaly hypoteky (vubec), ale akorat by vybiraly poplatky od lidi za to, ze si u nich ulozili dane platitdlo (Australie ci Jizni Afrika by Vas urcite sponzorovaly, pokud by jste chtel zavest zlato jako svetove platidlo).

Lide holt veri v ruzne veci a Vy verite v to, ze puvodcem veskereho zla jsou centralni banky. Soucasny establishment je pouziva k upevneni svych pozic a vykoristovani vsech ostatnich. Snad jedine revoluce by pomohla, vidte.:-P