24.5.2024 | Svátek má Jana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Klein 4.3.2011 0:25

kdo je bit

Je smutným faktem, nápad se snížením daně na sociální pojištění a zároveň zvýšit DPH zboží základní potřeby. Kdo na to doplatí nejvíc?-no přece dnešní důchodci, kteří splnili svou povinnost odvádět na důchod tolik, aby jim to na slušný důchod stačilo, ale v důsledku neschopnosti vlády vymyslet něco moudrého jsou na tom čím dál hůř.

M. Matoušek 3.3.2011 23:43

Chci vidět........

toho blázna,který si myslí,že po 30-40ti letech bude z fondu něco brát.Dá se snadno odhadnout,ž za tak dlouhou dobu může přijít velká inflace,celosvětová krize /díky ameriko/,válka ,měnová reforma atd.Ale nevěřím,že naspořené peníze střadatel uvidí.Stále se vše opakuje.V roce 45 měna,k ní ještě tzv.vázaný vklad,v roce 1953 další měna s obrovskou devalvací úspor,pak poměrně malé výkyvy dlouhý čas.Ovšem přišlo dělení státu a s ním měna,samozřejmě průvodní znak jak lidi okrást devalvace koruny a 24% DPH bez jakékoliv náhrady.Takže - jen spořte,přátelé,oni už dravci čekají jak s vašimi penězi zatočí.....

i. Hromadka 3.3.2011 23:06

sverige náš vzor

Vážení čtenáři

učil jsem ve švédských školáchj více jak 25 let a poslední 4 roky mne postihla švédská reforma, kdy část výdělku si MUSEL uložit do nějakého fondu, Naštěstí jsem měl jenom 4 roky do penze - ale i tak...Podle švédských zvyklostí, měli jsme školení a školení a pak nám nabídli - vyber si mezi 150 fondy. Vřele byl doporučovaný tzv. učitelský font. No naletěl jsem neboť jsem vloni dostal výkaz, že tento fond má zisk okolo 10 procent a tudíž bylo mi vyplaceno 5 slovy pět švédských korun a z toho si 1 korunu vzal stát jako daň...mám přece akcie..

takže směle vpřed soudruzi.

M. Fuksa 3.3.2011 18:19

Jasnovidec s pamětí

Pan Černý ve svém článku používá, poněkud primitivní přirovnání, kočkopes, ale vypadá to, že se mu to vloudilo do záměru a to srovnáním s dědečkem, živnostníkem. Spíše bych to označil za české neposlanecké " páté pře deváté".Doporučil bych pro vlastní vnitřní vyrovnanost více víry a Masarykovo: "Věřme jen sobě, své práci a píli! "

J. Bakulová 3.3.2011 16:15

Tedy předně

nic není tozhodnuto, ale co mi vadí nejvíc je skutečnost příliš dlouhodobého střádání, bez jakékoli možnosti si třeba jen část peněz vybrat - v případě vážného onemocnění apod. Stávající penzijní připojištění s touto možností počítá a tak být čtyřicátnice, rozhodně budu otáčet současné připojištění dvacet let, ale do toho státního hazardu nepůjdu, nakonec ani není určeno, o kolik procent se sníží "státní" důchod, aůe úvaha je až 20 procent, to je jednoduše okrádání lidí

O. Uživatel 3.3.2011 13:38

Uživatel požádal o vymazání
Z. Novák 3.3.2011 11:35

Janyška

Bojím se bojím, že až otevřu sardinky, že na mně vykoukne Janyška a vykřikne :" KLAUS " !

K. Janyška 3.3.2011 8:43

Ano, pane autore, to je podstatné ! Je nutno postupovat krátkými krůčky a časem ji vylepšovat a přizpůsobovat dosaženému stupni civilizace ! Dzp.

Slova autorova: ...jak ji udělat a nerozzlobit si voliče.