1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Rostak 27.7.2007 15:48

A co tunelari IPB, ty nezazalujeme?

Skoda, ze pan Kalousek neni dusledny a nejde na koren problemu a to je, kdo vytuneloval IPB? To ze se na tom pak CSSD s CSOB napakovali, je jiz neco jineho, ale pricina cele veci byla v tom, pokud si spravne pamatuji, ze IPB vyhlasila bankrot neboli nebylas schopna dostat svym zavazkum. Co se stalo s temi nikdy nesplacenymi pujky panu Charouzovi a spol.??? Je jednoduche zalovat nekoho kvuli neprimerenemu zisku, ale co tak dostat zpatky ty rozkradeny prachy. Neboli, kdyby ODS nevytunelovala IPB, tak se k ni CSSD / CSOB nikdy nedostala.

zp 27.7.2007 0:02

Počet

příspěvků v této diskusi vypovídá o odborné fundovanosti návštěvníků Psa.  Kdyby se jednalo o cikány,  to by toho bylo deset stránek.

Rad 26.7.2007 23:05

Konečně na ně došlo

Když ČSOB uměle držela ČEZ na 80 Kč pomocí 7 procent akcií, které měla jen ve správě, tak mě to malinko vadilo, také když za naše prachy dostala IPB doufal jsem, že na ně dojde. a už je to tu

bastard 26.7.2007 9:33

On si to pan Páral nevycucal z prstu

- viz tenhle odkaz přímo na webu ČNB :

http://www.cnb.cz/www.cnb.cz/cz/pro_media/tiskove_zpravy_cnb/2007/070725_hn.html

ČNB se v něm sice vyjadřuje k "zavádějícím informacím" a "fabulaci redakce", ale na přímé otázky odpovídá jen odkazem na mezinárodní účetní standardy, kde prý je tato situace řešena ?.., a "nemůže komentovat různé varianty svého budoucího postupu" .Uklidnilo vás to?

jkotek 26.7.2007 10:15

Re: On si to pan Páral nevycucal z prstu

NO nejlepsi na tomto odkazu je odpoved CNB na druhou otazku - respektive jeji neodpoved. To znamena, ze CNB provede hloubkovy dozor nad CSOB. Jeji situace se totiz obratem vlady vyrazne zmenila. Misto zajistenych zisku ma CSOB na krku vyrazne riziko ztrat a tohle musi CNB velmi dobre ohlidat.

Zaroven to ale nesmi to priznat (kvuli sireni paniky) a nemuze to poprit protoze by pak guverner CNB mohl putovat na Mirov (az bude CSOB platit, tak skutecne dojde ke snizeni jejiho ratingu).

or:f 26.7.2007 19:18

Re: On si to pan Páral nevycucal z prstu

\můžeme předpokládat,že VIP členové vládní trojkoalice včas své taky úspory převedlo do důvěryhodnějších bank?

Odborar 26.7.2007 7:53

Za tohle by měl Páral minimálně nést odpovědnost

text: Pokud by banka byla nucena takovou částku platit, klesla by její kapitálová přiměřenost, tedy poměr vlastního majetku banky k aktivům, tedy k úvěrům, půjčkám, drženým směnkám, akciím a podobně pod zákonem stanovenou hranici osmi procent. To by podle striktního znění zákona znamenalo důvod pro uvalení nucené správy.Komentář: Je přece jasné, že tak silná banka je schopna tuhle sumu zaplatit. Takže veškeré spekulace o nucené správě jen vnáší neklid do našeho bankovního sektoru na bázi poplašné zprávy. Což potvrzuje i Kalousek: na přímý dotaz, zda je si vědom rizika pro další fungování největší banky na českém trhu, odpověděl, že ani v případě zaplacení zmíněné astronomické sumy „rozhodně nehrozí nějaká destabilizace bankovního sektoru“, a to je jen logické. Kalousek určitě nepostupoval partyzánsky bez vědomí premiéra. Žádná vláda neohrozí existenci největší banky v zemi a vklady milionů lidí a tisíců firem, protože to je opravdu hodně drahý špás. Největší banka v zemi opravdu ještě nikde na světě nezbankrotovala a ani u nás se tak nestane. Podobná slova novinářů jsou na pováženou a být na straně ČSOB, zahájím okamžitě kroky. Protože taková slova ohrožují nejen banku, ale i stabilitu bankovního sektoru v celé zemi. Doufám, že si plně uvědomuje Páral co dělá..

Xury 26.7.2007 8:12

Re: Za tohle by měl Páral minimálně nést odpovědnost

Největší banka v zemi opravdu ještě nikde na světě nezbankrotovala a ani u nás se tak nestane - můžete mi říct, jakým způsobem tato slova ohrožují banku a stabilitu bankovního

sektoru?

No 26.7.2007 23:28

Re: Re: Za tohle by měl Páral minimálně nést odpovědnost

Nemáte pravdu, 11.5.1931 vyhlásila bankrot největší rakouská banka, Creditanstalt. Studenti se o tom učí, pravda jen na solidních universitách.

P.S. Ekonomické znalosti Párala jsou na úrovni Topolánka nebo Kalouska.

jkotek 26.7.2007 10:17

Re: Za tohle by měl Páral minimálně nést odpovědnost

Neohrozeni nejvetsi banky v zemi nas uz jednou stalo 200.000.000.000,-. Podruhe to platit nehodlam.

sociolog 26.7.2007 12:33

Re: Za tohle by měl Páral minimálně nést odpovědnost

Jak mam varovani Paralovi, ktery dle meho nazoru se pouze pokusil na zaklade svych informaci o racionalni analysu vznikle situace, ze strany "odborare" jinak rozumet? Jinymi slovy by mne krome obsahöeho citatu Parala zajimalo, co chce "odborar" Paralovi konkretne vytknout.

Ze by se nas "odborar" jednoduse chtel primluvit za zavedeni cenzury a postihnuti protisocilistickych sil nabouravajicich nasi statni suverenitu? Pak bych mu chtel pripomenouzt, ze NP nepovazuji za Rude Pravo a ze jiz nepiseme rok 1977, nbybrz jsme o 30 let dal, coz mu zrejme stale jeste nedochzi, kdyz vytahuje neprimo postkomunisticke ustanoven "sireni polasne zpravy", aby autorovi pohrozil. Neni snad namiste, aby byli zakaznici CSOB seznameni i s riziky vznikle situace, kdyz uz CSOB nehodla sama vytvorit vlastni komentar?

Myslite, Vazeny "odborari", ze by nekoho neco podobeho napadlo treba dnes v GB v sozuvislosti s prevzetim Hlandany ci Cinany "ohrozenou" Barcley bankou? Jeste jednou, Vazeny "odborari": jsme ve 21. stoleti anebo stale jeste ve stoleti predchozim, totalitnim?

bohuš 26.7.2007 14:01

Re: Za tohle by měl Páral minimálně nést odpovědnost

Cituji pana odboráře: Největší banka v zemi opravdu ještě nikde na světě nezbankrotovala. Myslíte si, že máte pravdu? On dokonce mnohokrát ve světě zbankrotoval i stát, ne jen "nějaká" banka. Argentina vám nic neříká?

No 26.7.2007 23:38

Re: Za tohle by měl Páral minimálně nést odpovědnost

Jednak není jasné, zda ČSOB vůbec prohraje, ona pozice KBC u arbitráže je určitě silnější než Kalouska a potom pro KBC není 27 mld. Kč sumou závratnou, jen nepříjemnou.

s 26.7.2007 1:05

Projekt Páral - nenasytnost novinářského zkorumpovaného patolízala

Zkorumpovanost se dá odpusti, hloupost ne.

krchna 26.7.2007 1:24

Re: Projekt Páral - nenasytnost novinářského zkorumpovaného patolízala

vážené s, snad byste, pokud se tu ještě zastavíte, mohlo trochu rozvést své předchozí heslo a naznačit méně chápavým ( například mně ), jaká je souvislost mezi vaším zvoláním a článkem pana Párala.

tomas pansky 26.7.2007 5:55

Re: Projekt Páral - nenasytnost novinářského zkorumpovaného patolízala

Pan Paral je jeden z mala autoru na tomto serveru, ktery ma seriozni pristup ke zpravodajstvi. To je muj nazor... Tato zprava je velmi zajimava a bude stat za to tuto vec sledovat. Pan lidovec Kalousek byl na techto strankach propiran ze vsech stran za vsechno mozne. Samozrejme bylo tezke se v tom zorientovat bez uvadeni jakychkoliv dukazu. Nicmene, jako ministr financi si pocina zajimave. Tato jeho akce se jevi jako zacatek cisteni Augiasova chleva po x-lete vlade "ruzovek".

NevericiTomas 26.7.2007 0:08

Projekt Pandora

me sejmul ze zidle....;-D