30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

FINANCE: Bankovní poplatky

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
cipísek 3.10.2006 11:40

Re: Re: NEVÍM, JAK JE TO V AMERICE

Netopte,je to asi jen Pražák-soudě podle podobných "znamenitostí" v gramatice centrálních částí celostátních deníků.

jarda O. 3.10.2006 12:18

Re: Re: NEVÍM, JAK JE TO V AMERICE

R^ ;-D;-D;-D

Mil_Kra 4.10.2006 2:03

Re: Re: NEVÍM, JAK JE TO V AMERICE

Mel by jste mne pochvalit za mou cestinu po tolika letech. Pane Czech.

AAA 3.10.2006 10:18

Re: A CO TAK ZJISTIT, JAK JE TO V TE NENAVIDENE AMERICE

Bijou tam cernochy :)

Haf 3.10.2006 1:18

Dvojí poplatky - dvojí tresty

Stejně jako debilně účtuje banka dvojí poplatek za příchozí platbu, stejně je občan dvakrát trestán za jeden přestupek na silnici - pokuta a ještě body !!!

Dick 3.10.2006 1:37

Re: Dvojí poplatky - dvojí tresty

V tomto blbákově žádný div, když si ze svých zdaněných peněz naspoříte na barák, již na Vás zdálky kývá další zdanění - daň dědická, darovací nebo z převodu nemovitosti. A když si kupujete obyčejný cukr, máte v jeho ceně kromě ceny cukru i částku, jíž se platí rolníkům a zpracovatelům, aby vyráběli méně a dráž... Vítejte v EUnii...

L 3.10.2006 7:51

Zvyseni povinneho ruceni

V nekterych zemich je za trestne body zvyseno jeste povinne ruceni. Ja bych doporucoval dva tisice rocne na jeden trestny bod. Z toho plyne, ze ti dobytci, co maji uz deset trestnych bodu by platili dvacet tisic rocne. Tenhle pristup opravdu funguje.

PP 3.10.2006 8:24

Re: Zvyseni povinneho ruceni

Jenže tak nerozlišíte "dobytka", který dostal (řekněme) 2× 5 bodů za vážné ohrožení ostatních od "dobytka", kterému dali za stěrač na parkovišti pokutu městští, tu sebrali státní a dali si tam svůj - který sebrali městští a dali si tam zase svůj (tři body!); když takhle čtyřikrát zaparkujete, jste rázem bez řidičáku. (Město radši nejmenuji - ještě tam pojedu.)

qwert 3.10.2006 9:57

Půjde-li to takto dál, zjistí se, že auta jezdí na benzín a ne na "papíry"

Půjde-li to takto dál, zjistí se, že auta jezdí na benzín a ne na "papíry". Jakt to budou řešit pak, až budem jezdit bez papírů, bez technických a bez poviného ručení, nevím.

12 nebo 18 bodů je směšných!!! Kde jsou odpovídající proporce mezi přestupky??? Navrhuji 100 bodů s tím, že např. alkohol (přes 1 promile) za volentem bude za 80 bodů, jízda na červenou 40 bodů, překročení rychlosti za tolik bodů o kolik byla max.rychlost překročena, a opravdové banality, jako je opomenutí svícení bude za 1 bod. Co se týče chybného parkování to by mělo být buď trestáno odtahem a s poplatkem za parkovné na odtahovém parkovišti NEBO pokutou NEBO stržením 1-5 bodů. Nikoli všemi způsoby zároveň. S výjimkou odtahu bych volbu mezi pokutou či stržením bodu nechal na řidiči.

AAA 3.10.2006 10:26

Re: Půjde-li to takto dál, zjistí se, že auta jezdí na benzín a ne na "papíry"

Za drobne prestupky ma byt (drobna) pokuta. Fakt nevim kde se bere tenhle bodovy fetisismus, ze za vsechno musi byt aspon jeden bod. Smysl bodoveho systemu mel byt zabranit opakovanemu zavaznemu porusovani predpisu (alkohol, jizda na cervenou, vysoke prekroceni rychlosti) a pak je jedno jestli se strhava 8 bodu z deseti nebo 80 ze sta. Pravda pak z toho vysel bazmek puvodne navrhujici strhavat body i za spatne parkovani coz nastesti neproslo, ale evidentne to nekomu nakonec chybi...

qwert 3.10.2006 12:36

Re: Re: Půjde-li to takto dál, zjistí se, že auta jezdí na benzín a ne na "papíry"

Některé parkování je obzvláště drzé!!! Například vytrvalé stání na zákazu zastavení na místech vyhrazených jen pro rezidenty, na vyhrazených parkovacích místech, za která někdo platí tisíce a pod.

Jak jsem napsal - v případech "malých" přestupků bych nechal řidičům výběr: buď zaplatí hned, nebo absolvují pakárnu s předvoláním, nebo si nechají strhnout jeden bod.

Můžeme si představit, že ekvivalent bodu je 1000,- korun. Pak nemusejí existovat žádné body, a řidičák vám propadne v okamžiku, kdy vám budou uděleny pokuty v úhrnné výši 100 tisíc (můj návrh) nebo ve výši 12 resp. 18 tisíc (stávající stav).

V případě toho alkoholu by to podle mého návrhu bylo za 80 tisíc (cca dva a půl tisíce EUR) jenže to hned tak někdo nemá a nemá smysl generovat zástupy dlužníků. Proto je bodový systém lepší, protože to postihne obdobným způsobem. Špatné parkování je také přestupek, tak proč by za něj neměl být jeden bod??? Jistě v idiotském systému s 12-18 body těžko. V systému se 100 body, který umožní opravdovou proporcionalitu, to není problém.

AAA 3.10.2006 14:49

Re: Re: Re: Půjde-li to takto dál, zjistí se, že auta jezdí na benzín a ne na "papíry"

No jiste, dyt to rikam za kazdy prestupek prece musi byt nejaky bod... pokuta to uz se dneska nenosi, proste bod je bod a ten teprve boli :) Ono vlastne proc to nezobecnit a nezavest body i pro zivot. Za kazdy prestupek (treba spatne prechazeni, ruseni nocniho klidu, odhozeni papirku) strhnout nejaky ten bodik a po vycerpani stovky na rok do basy. To bude razem RaJ na zemi :)