2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

EVROPA: "Zelená" energetika

Stále častěji se nám fanoušci Evropské unie a lidé vydělávající na "zelené energetice" snaží namluvit, že žádný zákaz žárovek vlastně neexistuje. Jejich argumenty se ale soustředí zejména na to, že neexistující zákaz je správný a nezbytný.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 12.4.2014 13:52

Re: Zákaz žiaroviek je hlavne symbol

Zrovna ta citovaná "Žiarovková konšpirácia" je nehorázný blud magorů, kteří chtějí vydělat peníze na konspiračních maniacích neschopných si dát dohromady základní fyzikální fakta.

To, co tam autoři tvrdí, je technický nesmysl. Prodává se to asi dobře, ale DOKUMENT to rozhodně není. Je to příklad čisté manipulace s fakty s cílem dosáhnout předem stanoveného závěru.

J. Šimek 12.4.2014 13:43

Re: Se žárovkami je to vzorový příklad socialistic zabedněnocti

Asi jste nepochopil můj příspěvek. Jako podnikatel se přece nechováte tak, že nakoupíte levnou technologii, když víte, že následně v jejím provozu budete tratit řádově víc než s technologií dražší. A tohle zazlívám obdivovatelům levných žárovek, nic jim nenařizuju, jen jejich idiotství nazývám pravým jménem.

J. Svoboda 12.4.2014 13:40

Re: Jo, jo, jako za komouše.

Pane Pavlíku, velmi rád Vám odpovím. Jsou to lidé, kteří nesnášejí to, co ve Vás asi zůstalo z dob socializmu a to to, že nesnášejí, když jim někdo nařizuje, jak mají myslet a co mají dělat. Pravděpodobně se táží, proč zvonili klíči, když jim stejně nějaký komunista nařizuje.

J. Šimek 12.4.2014 13:39

Re: Se žárovkami je to vzorový příklad socialistic zabedněnocti

V tržním hospodářství ale můžu klidně kritozovat spotřebitele, že se chovají jako hovada a pro korunu pořizovacích nákladů tratí řádově vyšší částky v provozu. Kapišto ?

J. Šimek 12.4.2014 13:33

Re: Se žárovkami je to vzorový příklad socialistick zabedněnocti

Už mě to nebaví, zas jen kádrování mé osoby z Vašich fantaskních představ, viz. můj pravděpodobný interes v LED. A takhle si celou dobu cucáte z prstu většinu věcí.

Poslední polopatický význam mého příspěvku - ať se každý rozhoduje svobodně, ale i blbec může myslet hlavou při nákupu osvětlovací techniky.

J. Svoboda 12.4.2014 13:32

Re: auta svými exhalacemi

Ano, pane Dvořáku, jak už říkal exprezident Klaus - peníze jsou až na prvním místě. Bohužel to platí i tam, kde se to panu Klausovi moc nehodí. Jinak s Vaším názorem i s některými Klausovými názory souhlasím.

J. Svoboda 12.4.2014 13:22

Re: Na okraj

Pane Šimku pohlédněte z Vašich výšin dolů a uvědomte si, že existují zákazníci, kteří nevědí, co to je "zagúglit" a možná ani navlastní počítač a případně připojení na intrenet.

J. Svoboda 12.4.2014 13:12

Re: Se žárovkami je to vzorový příklad socialistic zabedněnocti

Pokud uznáváte, že zákaz žárovek je blbě, potom vůbec nechápu, o co se přeme. Je to s Vámi pněkud obtížné, napíšete-li, že něco je blbě, ale pěkně. Smyslem článku podle mne je ukázat zhoubnost fungování EU a potažmo i zákaz žárovek.

Pobavilo mne, že já nadávám (sice pěkně, ale blbě), zatímco Vaše označování spoluobčanů trouby a idioty (nositelem idiotství je kdo?), je úplně něco jiného. Ale co?

V tržním prostředí každý vyrábí, co je zákazníkaem žádáno. To, co uvádíte: "Nicméně pomalu každý trouba ví, jaké jsou trendy a novinky v mobilní telefonii, ale klidně si koupí lustr na klasickou žárovku a pak je překvapený, že do toho nepasuje LED se svítivostí, kterou by potřeboval." Nemůžete přece v opravdu tržním hospodářství požadovat po výrobcích lustrů, aby počítali se zakázanými žárovkami. Pokud nebude EU strkat svůj nos tam, kde nemá co dělat, ubude těchto hloupých diskusí. Nemám to jak Vy říkáte, propočteno, také z toho důvodu , že to není možné, ale co takhle to v úvahách propojit s dalším socialistickým zákazem teplovodních čerpadel bez elektronické regulace? Nemyslíte, že zvyšování spotřeby často zbytečných polovodičů v teplovodních čerpadlech může vést (neříkám, že povede) ke zdražení LED?

E. Sevrát 12.4.2014 13:09

Re: Se žárovkami je to vzorový příklad socialistic zabedněnocti

Ovšem vy zcela pomíjíte,že ne všichni lidé chtějí žít ve stadním systému jako vy. Já jsem podnikatel,tedy spíše živnostník 25 let,ale zaměstnávám cca 10 lidí.Ale, opravdu k svému podnikání či živnosti nepotřebuji tzv.chytrý telefon, který je asi spíše určen pro hloupé lidi kteří už ani neumějí si najít klasicky, kdy jim jede vlak,autobus apod.,kteří se neorintují v mapách atd. A co se týče žárovek, je každého svobodné rozhodnutí co chce používat a kolik v jakém čase za to zaplatí,bohužel EU je jako RVHP, a tak to není lidem umožněno.

J. Svoboda 12.4.2014 12:49

Re: Přes okraj

Myslet hlavou, je výborný způsob. Je však při tom dobré si uvědomit, že myšlení hlavou si zaslouží mnoho jiných problémů a nejsou to jen žárovky.

J. Svoboda 12.4.2014 12:46

Se žárovkami je to vzorový příklad socialistick zabedněnocti

Pane Šimku, jsem přesvědčen, že zde jde o podstatu a nikoliv o slovíčkaření. Že jste pravděpodobně zaháčkován v LED zdrojích, je mi šuma fuk.

O důchodcích píšu o vlastní újmě. Píši o nich hlavně proto, že je to neopomenutelná skupina občanů, která Vám asi zatím vrásky nedělá. Při svých úvahách byste však tuto skupinu měl zahrnout, když už nejste ani ryba, ani rak, nejste ani pro zákaz, ani proti němu. Mimichodem mi uniká, pro co vlastně jste. Nečitelní lidé jsou tou nejnebezpečnější skupinou.

Nenapsal jsem, že jste anonym, Chtěl jsem jen dát najevo, že nejste stejně kritický k sobě a k někomu jinému. Že nesouhlasím s tím, že jste mnoho spoluobčanů označil za blbce a idioty. Jestli Vám to nevoní, je to Váš problém a budete se s tím muset popasovat sám.

Pokud uznám za vhodné, budu svoje soudy psát i sem. Nejsem příznivec hrubých záplat. Napasl jsem, že materiál záplaty by se neměl lišit od materiálu pytle. Pokud však je pytel hrubý, měla by být hrubá i záplata.

J. Šimek 12.4.2014 12:33

Re: Na okraj

Já mám vážnou obavu, že běžná nabídka v obchodech se zvrhla na šmejd v asijských tržnic, kde nakupovat kvalitu a úsporná řešení prostě možné není. Zbývá tedy zagúglit na internetu, snad to není nepřekonatelný požadavek.

J. Šimek 12.4.2014 12:30

Re: Přes okraj

Propaguji teorii myslet hlavou i při nákupu osvětlení, to je celé.

J. Šimek 12.4.2014 12:28

Re: Se žárovkami je to vzorový příklad socialistic zabedněnocti

Ano, zákaz z EU je blbě, aby bylo jasno a nikde nic takového neobhajuji.

Nicméně pomalu každý trouba ví, jaké jsou trendy a novinky v mobilní telefonii, ale klidně si koupí lustr na klasickou žárovku a pak je překvapený, že do toho nepasuje LED se svítivostí, kterou by potřeboval. O tomhle idiotství můj příspěvek je.

J. Svoboda 12.4.2014 12:24

Přes okraj

Pane Šímku, rád bych si přečetl, k čemu, pokud ne k ochraně zákazu, má tento Váš příspěvek sloužit.

J. Šimek 12.4.2014 12:21

Re: Se žárovkami je to vzorový příklad socialistic zabedněnocti

Pardon, o úsporných žárovkách jsem ve svém příspěvku taky nenapsal jediné slovo.

O důchodcích nepíšu taky ani slovo, takže s čím polemizujete ?

Já nejsem anonym, jsem Josef Šimek z Trutnova. Takže si milej pane ty Vaše soudy strčte někam, když jste přiznivec těch hrubých záplat.

L. Novák 12.4.2014 12:13

Re: ale, ale, to je mi demagogie....

Jílku, cítíte se zdráv?

L. Novák 12.4.2014 12:12

Re: Na okraj

Teoreticky ano. Běžnou nabídkou v obchodech ani náhodou.

L. Novák 12.4.2014 12:09

Re: Se žárovkami je to vzorový příklad socialistic zabedněnocti

No a o tom to je.  Dokud se LED nebudou nabízet v obchodech jako kompletní svítidla schopná nahradit svítidla stará a zastaralá a navíc za rozumnou cenu, je pro spoustu lidí jednodušší používat žárovky. Při dnešních, díky masívní cenové podpoře OZE vysoké ceně elekrické energie (díky sjednocené levici a zák. 180/2005 Sb.), jsou provozní náklady klasické žárovky oproti LED osvětlení značné. Nicméně nahradit žárovku (za pětikorunu) náhradou LED  (za několik set Kč) není vůbec triviální záležitost. LED, která jednoduše nahradí 100W žárovku, v přijatelném a použitelném provedení za rozumnou cenu v obchodě nekoupíte.

Zákaz žárovek je typickým příkladem arogance moci EUsocialistů a je potřeba tento zákaz odmítnout a dohnat EK a Barrosu k příkladnému zrušení. Dokud se tak nestane,  jde jen o jednu z dalších forem boje s lidskou blbostí.

J. Svoboda 12.4.2014 12:02

Re: Se žárovkami je to vzorový příklad socialistic zabedněnocti

Pane Šimku, já nenadávám, jen jsem si žřekl, že na pytel patří záplata ze shodného materiálu. Jinak řečeno, nastavené zrcadlo.

JInak, než podporu úsporných žárovek není Váš příspěvek možno chápat. Jinými slovy chcete říci, že důchodce obracející každou korunu, si musí kvůli socialistickým žárovkám koupit ještě nový lustr a starý vyhodit?

Nevím, za co bych se měl omlouvat. Rozhodně jsem se držel Vašeho výraziva. Bude lepší, když si nejdříve zametete pře vlastním prahem. Nemáte za co děkovat, nijak jsem Vám neposloiužil a ani jsem nechtěl. Pokud jste se chtěl schovávat s vašimi nadávkami za anonymitu, budete si muset s problémem poradit sám.

J. Svoboda 12.4.2014 11:54

Re: Dokonce i naši komunisté chtěli ke konci odstavit uhelky

Pane Vaňuro, myslím, že píšete nesmysly. Jak v oblasti uhlí, tak plynu je třeba uvažovat a maximálně realizovat kombinovanou výrobu tepla a elektřiny.

Je také třeba uvědomit si, že ČEZ ve velmi nedávné době investoval mnoho miliard do paroplynového bloku, který nyní nejede, protože jeho provoz není rentabilní. Dalším důvodem pravděpodobně bude to, že ten plyn nebude. A to jakýsi další investor usiloval o stavbu dalšího paroplynového bloku. Spotřeba plynu tohoto bloku je asi šedesát tisíc krychlových metrů za hodinu.

Věci jsou daleko složitější, než aby se daly řešit v rámci této diskuse. Je však nad slunce jasnější, že žádný Robespierre, i kdyby se našel, nic nezmůže. Musí to udělat voliči, kteří vezmou rozum do hrsti a nebudou přát slechu takovým diskutérům, jako je pan Šimek výše.

J. Šimek 12.4.2014 11:48

Re: Se žárovkami je to vzorový příklad socialistic zabedněnocti

Nadáváte pěkně, ale blbě. Najděte v mém příspěvku slovo o tom, že zákaz žárovek podporuji.

Ano, v LED technologii existují náhrady 100W světelného zdroje, ale ne žárovky do starého lustru.

A poté bych poprosil o omluvu za hrubosti k mé osobě, které vznikly Vaším naprostým nepochopením toho, co jsem vlastně napsal. Děkuji.

J. Svoboda 12.4.2014 11:40

Se žárovkami je to vzorový příklad socialistic zabedněnocti

Pane Šimku, doufám, že už jste na volitelném místě nějaké kandidátky do EP. Obulíkovaný BLBEC jste podle mého názoru Vy. Nepochopil jste totiž ve své zabedněnosti, o co v článku jde. Jde tam především o to, že žádný tzv. bulíkující blbec nemá žádné právo nám něco zakazovat a něco nařizovat. Když podle Vašeho pokleslého názoru, ti obulíkovaní blbci naznali, že zákaz žárovek je hlavně projevem masivní korupce na těch nejvyšších místech, nezlobte se prosím na "blbé" občany, zlobte se hlavně na sebe a na evropské socialistické byrokraty. Než začnete blábolit, připomeňte si dávnou snahu výrobců žárovek o snížení jejich životnosti za účelem jejich kšeftů!

Vy se pravděpodobně mezi ty idioty nepočítáte, já jsem však opačného názoru. S vaší watáží a dalšími argumenty, kterými zamýšlíte čtenáře ohromit, jsou plácáním prknem o rybník. Pro koho je Váš příspěvek určen? Odpověď je nesnadě. Pro nikoho jiného, než pro úplné blbce  určen být nemůže. Odpovězte mi prosím, kde v oblasti LED najdete zdroj se stejným světelným tokem, jako má např. 100 W žárovka, jenž by ji zároveň mohl nahradit. Nechte prosím, ve spolupráci s evropskými socialistickými byrokraty lidi rozhodnout, čím budou svitít. Vás k tomu rozhodně nepotřebují!

Když tak povýšenecky píšete o idiotech, měl byste se také sebe zeptat, proč lidi, kteří jsou možná schopni si spočítrat ekonomickou návratnost úsporky, jsou nescopni, dojít k názoru, že EU taková, jaká je a jak funguje, je cetsa do pekel. Jejich názory jsou daleko nebezpečnější, než názory možná nekritických zastánců obyčejných žárovek.

A ještě další připomínka: na kolika prodejních místech najdete vyčerpávající informace, jejichž součástí musí být životnost, jako vstupní údaje pro výpočet ekonomické návratnosti? Zaručené informace od Vás a na vaší úrovni jsou pro kočku.

K. Pavlik 12.4.2014 11:30

Re: Jo, jo, jako za komouše.

Tento zakaz funguje skoro vsude na svete. Spis by mne zajimalo co je to za lidi kteri bojuji proti tomuto narizeni - viz Saturnin.

J. Šimek 12.4.2014 10:56

Re: Na okraj

No ve starém lustru určitě ne. Ale moderní světelné zdroje s LED technologií je samozřejmě hravě nahradí.

J. Šimek 12.4.2014 10:53

Ale houbeles. Se žárovkami je to vzorový příklad

inteligenční absence obyvatel (většina jsou obulíkovatelní blbci), bohužel.

Kolik lidí uvažuje tak, že investice do drahé LED se v čase vrátí a začne šetřit peníze ? Většina jen bude horovat pro žárovku za pár kaček, protože si její životnost a spotřebu v čase prostě s LED neumí spočítat nebo alespoň odhadnout. A že se začne šetřit až časem lidi s životním stylem z ruky do huby vůbec nezajímá.

LED uvádím pro to, že technologie postoupila tak, že výběr vatáží, barevného podání, patic, ovládání, spolehlivost čipů a stupeň elektrické ochrany už umožňuje masové využití. Chápum, že pro idioty s argumentem pořizovací ceny je můj výčet nepochopitelný a ani není pro ně určen.

Z. Lapil 12.4.2014 10:52

Re: Hosi neblbnete

Zapomně l jste si uvědomit, že žárovky přestaly být používány skrze zákaz.

P. Vaňura 12.4.2014 10:02

Dokonce i naši komunisté chtěli ke konci odstavit uhelky

a nahradit je jádrem. ŽÁDNÉ další uhelky se už neměly stavět.

A teď naše smečka zrádců chce vyhradit uhlí pro výrobu elektřiny a uhlí, použité k vytápění nahradit RUSKÝM PLYNEM a to přesto, že se tim vytápění pro lidi výrazne ZDRAŽÍ.

Nevím, kde by se našel český Robespierre, který by té smečce zlodějských zrádců zatal tipec!

P. Vaňura 12.4.2014 9:45

HLAVNÍ problém je, že jsme přišli o peníze a to

dokonce několikrát. Vláda přidělené kvóta rozdala ZDARMA v Česku existujícím cukrovarům. Některé vlastnili Francouzi. No a EU řekla těm Francouzům, "my ty kvóty od vás odkoupíme, ale nestačí, když ty cukrovary odstavíte, musít je ZBOURAT." A tak oni ty cukrovary zbourali. A pak ještě honili stát před arbitráž, že těch kvót dostali MÁLO a něco dokonce vysoudili.

Stalina na ně a stavět je ke zdi!

J. Lepka 12.4.2014 9:24

Jo, jo, jako za komouše.

Co myslíte, co je to za lidi, vymýšlející takové hovadiny ?