2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Zima 30.10.2008 9:34

Až na to, že oddlužování je

americký a ne evropský postup píšete úplné hovadiny. S tím geniálem klAusem, který se s cíl míjejícími radami probudil, když už byl průšvih v galopu, z EU přeci vystupte, já bych vás rád vykopnul, ale stanovy to zatím nedovolují.

pirat 30.10.2008 9:36

hezký článek i komentář

Jen bych polemizoval s vaším pohledem na oddlužení občana co si nasekal dluhy (nebo na něj spadly i to se stává) - myslím že druhou šanci by měl dostat každý (samozřejmě až přijde o veškerý majetek).

Současný stav kdy se nelze oddlužit (osobní bankrot je k ničemu) a člověk má DOŽIVOTNĚ na krku exekuce neprospívá jemu, jeho rodině ani státu. Takový člověk je fakticky doživotně vyřazen z legálního pracovního procesu, nevidím důvod aby stát (daňoví poplatníci) takto doplácel na společnosti půjčující peníze a na různé osobní a firemní karamboly končící dluhy.

pavel 30.10.2008 11:00

Re: Jen tak dál. Trest příjde!

nemůžu než souhlasit.Je lepší být podezíravý a opatrný,než ukvapený a naletět.to co teď předvádí eu s deficitama je výsměch.lidi si vůbec neuvědomují jak vypadá číslo státního deficitu čr,natož pak celé eu.doporučuji matemetiku zákl.školy 1.stupně.napište si každej těch sto miliard před sebe na papír,vynásobte deseti lety,/slabej odvar skutečnosti/ a spočtěte si,jak dlouho by každý občan platil takovýto dluh.kde ASI stát vybere tyto peníze.Vlády dotační politikou a umožněním podikání s penězi bez peněz/i samotnými státy/zapříčínili tuto situaci,a nyní si neví rady a podnikají zoufalé populistické kroky.každý,kdo jim na tuto hru naletí je ...dosaďte si sami,nechci být sprostý.lidi by se měli vrárit k "selskému"rozumu.

ra.ri.ta 30.10.2008 8:38

ZASE VANIŠ

Kapitálově posílené banky vyčistí své bilance, hodnota jejich akcií stoupne a stát je může prodat se ziskem

Jaký prašek k vyčištění bude vhodný. Chtělo by to  držet se  trochu reality.

Honza ze Žižkova 30.10.2008 8:11

Do Caracasu nebo do Buenos Aires?

pirat 30.10.2008 9:28

Re: Do Caracasu nebo do Buenos Aires?

máte staré informace, v Buenos Aires po krizi už je na tamní poměry dobře (a neřešili ji ala Sarkozy...)

jura-p 30.10.2008 8:10

Něco na té úspěšnosti bude.

Sarkozy dosáhl světového rekordu v rychlosti uznávání územních anexí. A ještě dohodl, že jednotky EU budou dozírat, aby na ta nová ruská území náhodou nějaký Gruzín nevystřelil nebo je jinak neohrozil. Ještě nikdo nikdy neobnovil s Ruskem dohodu, kterou dojednal Sarkozy tak, že prostě opsal dohodu, kterou jménem SNS uzavřelo minule Rusko samo se sebou. Teď jim to stvrdila Riceová po Sarkozyho vyjednávání s Medvěděvem a Jelcinem. A za to se v Evropě chválí. Česká republika nemůže být tak úspěšná, protože Rusko nestihne tak rychle připravit další územní zábor.

fox 30.10.2008 9:15

Re: Něco na té úspěšnosti bude.

Viděl jsem v televizi ukázku z francouzských gumáků.Ten Sarkozy byl zjevem i výroky naprosto dokonalý.Lepší než ten skutečný.To je cesta.Žádné volby s nejistým výsledkem.Gumáky vyrobit.Proč u nás už nejsou?

JONATAN 30.10.2008 8:09

A

A skončí s(Y)randa, pane Párale. A s ní kdokoli, kdo se jen slůvkem otře o Velkého kormidelníka.....

ranbow 30.10.2008 8:07

na co české hlavičky nepříjdou

Přiznávám se, že jsem byl garanci vkladů nakloněn, ale taková levárna mě nenapadla - tedy aby stát garantoval peníze zapůjčené (v dnešní době) na burzovní spekulace. Pevně věřím, že kdyby k tomu došlo, ještě před vyplácením takových peněz by ředitelé obou! bank už dávno seděli v base - a bez padáků.

JONATAN 30.10.2008 8:11

Re: na co české hlavičky nepříjdou

Hm, nevím, jakou basi jste myslel. Basi stranickou, diplomatickou, nebo snad managment zdravotnictví ?????

seget 30.10.2008 8:01

evropa..

Páral je stejně chytry jako Klaus! Poučuje západní politiky co je správné!! Ono by se mělo vše znovu znárodnit,protože se ukazuje ,že soukromníci zdražují jenom proto,aby prostě jen tak měli stále více peněz pro sebe.žádny trh nic neřídí.Jsou to jen žvásty  liberálních ekonomu,kteří nahrazují Boha volnym trhem. Také pěkné náboženství!!Pry jen muslimové jsou fanatici !?

Niky 30.10.2008 8:11

Re: evropa..

segete jsi trouba a ani o tom nevíš.

burza 30.10.2008 11:18

Re: evropa..

Černé pondělí 28. října 1929 - černé úterý 29. října 1929 - nejtemnější den v obchodování, zobchodování více než 16 milionů akcií

Důsledky krachu na newyorské burze

Následkem krachu na newyorské burze, který odstartoval velkou hospodářskou krizi, byly krachy dalších amerických burz, které dále převzaly obchodování.

Začaly krachovat podniky, nezaměstnanost rostla a produkce klesala. Počet nezaměstnaných se v USA od roku 1929 do roku 1933 zvýšil z 1,6 na 12,8 milionu osob, nezaměstnanost tedy vzrostla až na 25 procent.

Nespokojení lidé pořádali tzv. hladové pochody a prudce stoupala nedůvěra v politický a ekonomický systém.Za charakteristický rys můžeme považovat hluboký pokles průmyslové výroby, který v USA v roce 1932 činil zhruba polovinu z roku 1929.

Kasandra 30.10.2008 6:39

Celej svět , všichni na západ i na východ od nás včetně MMF a Svět.banky jsou nehorázní pitomci .....

 jenom Páral a Klaus  mají pravdu... Je Vás tady škoda pane Páral.Čím to,že o Vás nikdo nestojí ...????:-D:-D:-D:-D:-D

pavel 30.10.2008 11:08

Re: Celej svět , všichni na západ i na východ od nás včetně MMF a Svět.banky jsou nehorázní pitomci .....

oni ,ty chytráku,žehlí jen prů.ser,na kterej zadělali.to není chytrost.to je poslední pokus napravit to,co z velké části zapříčinili

V 31.10.2008 7:26

Re: Celej svět , všichni na západ i na východ od nás včetně MMF a Svět.banky jsou nehorázní pitomci .....

v urcitych dobach o jiste lidi neni zajem, trebas v komunistickych nebyl zajem o urcite lidi, ten zajem byl dokonce zaporny, byli i zavirani, no a dnes je zase jina doba a lidi se zdravym rozumem nejsou zadani, nastesti je jeste nezaviraji

68 30.10.2008 4:50

Zpočátku na první pohled jaksi podezřelá klika

Fico-Paroubek-Sarkozy  naštěstí získala plnou podporu  Hugo Cháveze, což konečně všemu dává jakýsi smysl.

Niky 30.10.2008 4:44

Snad se náš národ probudí!

Francouzský president Sarkozy řekl:nejenom Francie,ale celá EU by se měla více přimknout k Rusku!Předseda Evropské komise maoista Jose Barroso řekl:země eurozony nemusejí dodržovat rozpočtová pravidla!

V 30.10.2008 4:08

to zname, docasne na vecne casy

clanek sice neni spatny, ale to snad nemyslite vazne to o tom docasnem zafinancovani krize, ja jsem rad naivni, ale tomuhle neverim ani zbla, to spis prasata budou litat

perun 30.10.2008 8:35

Re: to zname, docasne na vecne casy

Být tebou tak si dám zesílit střechu. Některá prasata jsou docela těžká.

ginANDtonix 30.10.2008 2:41

velmi dobre

R^

Hadí oči 30.10.2008 1:35

Článek nenápadný,

stručný, výstižný.

R. J. 30.10.2008 1:16

Trochu od tematu, ale jde také o výdaje.

Jak jste jistě zaregistrovali přátelé, na Balkáně se otevírá další "žrout peněz" , Bosna,podle vyjádření některých politiků, je to "sud s prachem" . To abychom stavěli další "penězovod" směr Balkán. Neboť podle některých politiků, než rázně rozhodnout, je jedno zda ignorace nebo "nůž na krk", je nejlepší je tam uplácet. Nakonec Palestince "uplácíme" již 40 let, s jakým výsledkem? 0 ! Takže se připravme na další kolo občansko- náboženského vraždění, teda pokud "nevysolíme" řádnou cenu za "mír" a klid. Doufám, že za nějakých , dejme tomu pro začátek , jedna miliarda Eur a Nobelova cena za "mír" pro nějakého "pokladníka", bude stačit. Tak je mě nějak divně, a maně si vzpomínám  na anexi  Bosny Rakouskem Uherskem v roce 1905, na Krymu to také  v té době "vřelo" a Rožděstvenskij si jel na "východ " pro porážku. Turecko také prožívalo "obrození" jako teď, Frantík vyjednával jako o závod a Amerika měla svých starostí sama se sebou. Nepřipomíná Vám to něco? A to se ještě hledá viník současné krize, plátce toho "maňasa" je znám, jukněte do zrcadla.Ovšem někdo bude platit více, někdo méně, opět máme zaděláno na pěknou hádku, až se předloží konkrétní účet.Ani nechci předjímat,co se bude dít, až mezinárodní soudní dvůr rozhodne ve prospěch Srbska, ve sporu o Kosovo. Jak z toho ven? Sám moc nevím. Tak mě napadá, neměl by někdo v případě "mely" na Balkáně vrátit Nobelovku za mír? Nebo to zase uplatíme? Ovšem uplácení nejsou hloupí, příště chtějí více, nebo uvidíme, jak  začnou vraždit. Ovšem " spravedlivě", jak také na Balkáně jinak. Co s tím?

Fafa 30.10.2008 3:37

Re: Trochu od tematu, ale jde také o výdaje.

treba by roli svetoveho cetnika a hegemona uz mela prevzit Cina. Penez maji dost, vojaku taky, sebevedomi na rozdavani. A Zapad by mohl byt klidnou, tichou postimperialni oblasti sveta. Konec koncu v Benatkach se taky dalo hezky zit, i kdyz La Serenissima ztratila vsechno krome slavne historie a zustalo ji sotva uzemi na dohled od zvonice sv. Marka.

Kanuk 30.10.2008 6:25

Re: Trochu od tematu, ale jde také o výdaje.

Dočkej času, jako husa klasu.

honzak 30.10.2008 7:40

Re: Trochu od tematu, ale jde také o výdaje.

tak, tak. Jezdit v současnosti do Sarajeva v otevřeném automobilu na státní návštěvu je blbost. Toho maďaronského skutra, který šéfuje Francii nám byl čert dlužen!