26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

EVROPA: Unie potřebuje najít svého zachránce

Jedním z důvodů, proč je zelená lobby v EU tak úspěšná, je roztříštěnost její opozice. Protože zelené skupiny, bez ohledu na to, kolik mají členů, táhnou za jeden provaz. Své názorové rozdíly si vyřeší až ve chvíli, kdy „zelená revoluce“ zvítězí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Braun 24.11.2020 13:25

"Pozor, nejde o nějaké „fosil navždy“, jak by tomuto hnutí okamžitě začali podsouvat zelení. Šlo by o „fosil jen po nezbytnou dobu“, když nezbytná doba je ta, po kterou si nejsme jisti, že jeho náhrada jinými zdroji už je bezpečná."

Otázkou je, kdy je ještě bezpečné nesnižovat produkci CO2 a jak velké je toto riziko v porovnání s rizikem (dle autora nebezpečností) nahrazení fosilních paliv jinými zdroji.

P.s. Je pikantní když autor z tábora uhlíkové loby, která disponuje značnou finanční silou, píše o tom, že by to chtělo najít někoho s prostředky aby hájil jejich zájmy.

L. Novák 24.11.2020 16:06

Naopak. Je třeba omezit propagandu fanatických zelených blbů. A neumožňovat jim prosazovat jejich náboženské i ekonomické EU zájmy.

P. Sura 24.11.2020 12:07

Přitom by bylo docela účinné postupně všechna ta "chytrá řešení" odhalit jako především vychytralé tunely, na kterých jejich osnovatelé sice vydělávají horentní peníze, nicméně klimatické změny nijak neovlivňují. Zatím všechny fungují na základě principu - Kdo s tím přišel první, dokáže na tom vydělat, protože na to dostane dotace. Ale zatím jen znovu a znouvu dokazují, že perpetuum mobile nefunguje.

Copak si všichni mohou myslet, že výzkum a vývoj ve firmách které po desetiletí řeší výrobu energii, nebo se ji snaží co nejúčinněji využívat čeká na nápady snílků od zelených stolů?

P. Zinga 24.11.2020 10:05

Napsala mě vnučka.

„Video mě přibilo k zemi. Líbilo se mi, když přirovnali dnešní envi hnutí ke komunismu. Už mě to taky napadlo, ale vůbec se o tom nikde nemluví, nebo nepíše (alespoň z toho, co se ke mně dostane). Historie se opakuje s jinými jmény. Docela dost mě dostalo, když na placku řekli: Příště ten plast netřiďte, hoďte to rovnou do smíšenýho. Ušetříte obci i přírodu." Rozumím tomu, ale v hlavě mi to hlásí: OXYMOROOON!! Je těžký, když ti někdo propíchne bublinu ideálů.

Dík, zase mi to vneslo trochu jiný pohled na dění okolo mě.“

https://www.youtube.com/watch?v=UTgNtvTuYRU&feature=emb_logo

V. Povolný 24.11.2020 12:51

Velmi zajímavé video. Některé věci znějí dost hrozivě, třeba ta redukce počtu obyvatel. O té celoplanetární vládě jsem už někde slyšel, zřejmě je naplánován taky ten pověstný ředitel zeměkoule. Ale celkově to vypadá, že pokud se tyto plány uskuteční, tak hitlerovská říše proti tomu bude úplný čajíček.

V. Braun 24.11.2020 14:10

Jaké plány? Jen tam zazní myšlenka od odpíračů nutnosti snižovat emise CO2, že to není možné bez jedné světové vlády. Ano, to platí pokud by se vlády chovaly podobně nezodpovědně jako ta Trumpova. Naštěstí už i ta Čína se zavázala k přísnějším cílům na snížení CO2 než současné USA.

E. Pribijl 24.11.2020 15:54

Pane Braun, nebyl bych tak naivní. Čína dnes produkuje 30 procent toho světového sajrajtu. K výkonosti svého průmyslu a aby uživila miliony tamních lidí potřebuje energii. Tu jim zajišťuje uhlí. Sny že tomu v budoucnu bude jinak, že energie budou čisté a špinavé uhlí nebude třeba nejsou reálné. Možná to bude někdy v budoucnu. Možná příčtí generace na tom budou jinak. Něco jako Verneho sny v jeho románech.

J. Zima 24.11.2020 16:10

Problém je v tom, že ta "opatření" na snižování CO2, která prosazují EU ekobolševici k žádnému snížení emisí CO2 nepovedou. Jsou to jen tunely pro korporáty, které v tom "zeleném" byznysu jedou. Zároveň je to záminka jak omezit svobodu občanů a zajistit neobolševikům trvalou nadvládu v Evropě.

V. Braun 24.11.2020 22:19

Mnoho slov o ničem.

J. Zima 26.11.2020 0:40

Na víc se nezmůžete? Argumenty zjevně došly,co?

V. Povolný 24.11.2020 9:30

Rozumná slova, pane Součku. Najít někoho takového ale bude velký problém. V celé věci jde totiž o velké peníze a každý, kdo se pokusí o opozici, je existenčně likvidován a odsunut na okraj společnosti jako někdo, kdo se dopustil nějakého nevídaného zločinu a nemravnosti. Zájmové skupiny, které v té věci vidí příležitost k velkému a dlouhodobému zisku prostupují do oficiální politiky a mají taky výraznou podporu médií. Velké peníze sjednocují. Ano, opozice je roztříštěná, ale boj proti takovému molochu je obtížný.

R. Tichý 24.11.2020 9:28

Je zapotrebi presvedcit lidi, aby prisli k volbam. Ekofasiste vyuzivaji toho, ze je voli pionyri bez zkusenosti a znalosti, zato s ohnem v srdci.

Je nutno tlacit na media, aby referovala vyvazene a je nutne podporovat takova, ktera nejsou ovladnuta levicaky. Typicky americke FOX NEWS. U nas lze zminit ECHO, REFLEX, NEOVLIVNI.

M. Valenta 24.11.2020 9:00

Co dodat k tomuto srandovnímu článku. Snad také trochu srandy. Tedy. Co takhle trio Lipovská, Bobošíková, Ovčáček. Disponuje širokým záběrem i zkušenostmi poskládanými od Haló Novin až po Bibli a možná bude mít i k dispozici, kromě podpory stařičkých mocnářů a obtloustlých kleriků, i veřejnoprávní televizi. So geht das.

R. Tichý 24.11.2020 9:25

Hate speech.

M. Valenta 24.11.2020 11:10

fun is not hate

P. Han 24.11.2020 16:24

A naopak. Hate is not fun.

J. Zima 24.11.2020 9:44

Budete mluvit stejně až bude elektřina na příděl, bude se zapínat jen na omezenou dobu a auto bude jen luxus pro vyvolené? Z toho pak vyplyne ohromná nezaměstnanost, chudoba (zejména důchodců) i omezená zdravotní péče. Tam totiž ten zelený deal neodvratně směřuje.

V. Novák 24.11.2020 11:23

Mimochodem - to zapínání elektřiny "jen občas" není tak vzdálené. Zažil jsem v 90. letech v Bulharsku - 3-hodinový cyklus, hodina zapnuto, dvě hodiny vypnuto. Moje arménské známé mi vykládaly, jak v Jerevanu šla elektřina 2 hodiny ze 24 - podle čtvrti třeba od 3 do 5 ráno. Budík, osprchovat se, napustit vodu do kýblů na celý den, vyprat - a už se vypíná. Vyřešili to znovuzprovozněním JE Mecamor, kterou vypnuli při zemětřesení 1998, kdy se projevil zlom ležící přímo pod ní.

A nejen na východě byly/jsou problémy - firma má část serverů v Kalifornii. Od léta několikrát byly nedostupný, výpadek napájení nepřeklenutelná UPS. Pak začaly chodit mejly, plánované vějířové odpojování od-do. Pak firma nakoupila dieselagregáty, takže při odpojení se jede na vlastní diesely. Jak v Indii nebo Iráku po válce... Amerika...

P. Sura 24.11.2020 12:16

Auta zaplaťpánbůh budou fungovat déle než tahle ekopochybná vlna. a spalovací motor znovu přijde na scénu, jen mnohem lepší a účinnější. Jen nesmí o technických parametrech rozhodovat lidi kteří nevědí ani kde se to toho leje benzín.

J. Zima 24.11.2020 16:03

Závidím vám váš optimimus, ale konkrétní plány na zákaz spalovacích motorů už existují a určité politické kruhy se toho chopily např. v Dánsku nebo Velké Británii.

P. Sura 24.11.2020 16:27

To není optimismus, to jsou léta dřiny ....

Ty "určité politické kruhy" půjdou od válu dřív než lidi, kteří si jimi nechají diktovat bídu a degeneraci.

V. Braun 24.11.2020 14:11

Proč na příděl? Co máte například proti CO2 skoro bezemisní jaderné energetice doplněné vhodným mixem dalších zdrojů?

J. Zima 24.11.2020 15:55

Já nic, ale EU dělá všechno proto, aby se v Evropě JE zavřely. Rozkázat to zatím nemůže, ale zavádí se a zpřísňují nejrůznější "bezpečnostní" normy a příkazy, aby se starší JE musely zavřít a stavba nových co nejvíce prodražila. Jsou podporovány zelené neziskovky typu Greenpeace, které pořádají protesty a podněcují všechny možné intituce, aby stavbě JE stavěly byrokratické překážky. Nejlepší ukázka šílenosti zelenorudých hajzlů ovládajících EU je to, že tzv. biomasa je pokládana uhlíkově neutrální zdroj energie a jsou na ni dotace, zatímco na JE žádné nejsou.

V. Braun 24.11.2020 22:21

Dukovany jsou dost staré a na zavření to nevypadá, jak ostatně potvrzují moji spolužáci, co pracují jak v Dukovanech tak ve Státním úřadu pro jadernou bezpečnost.

J. Zima 26.11.2020 1:20

Někde si zjistěte kolik JE se v Evropě na nátlak EU, potažmo Německa už zavřelo a pak snad přestanete hloupě žvanit. A co ta biomasa? K tomu jste se nějak nevyjádřil. Argumenty nejsou, co?

M. Sedláček 24.11.2020 14:12

Třeba doufá, že zrovna on bude v té komisi, co bude druhým určovat, co smí a co ne. Nějaká výjimka pro správného soudruha se vždycky najde.

F. Kusák 24.11.2020 9:47

Máte dostatek fantazie? Ano. Tak si zkusme představit jakéhosi Valentu. Takového trolla, kterého baví provokovat. Možná, že kdybychom ho potkali na ulici, tak by nás ani ve snu nenapadlo, že je to právě tento přívětivý a seriózní pán. Tito lidé jsou ochotni anonymně někde na záchodě napsat "servít je vůle". Je to pro ně ten největší orgazmus. Nejlépe je, tyto hrdiny ignorovat.

M. Valenta 24.11.2020 10:13

Já jsem zde zrovna tak anonymní jako Vy pane Kusáku a nemyslím si, že by trocha provokace někomu uškodila a ještě mi prozraďte, proč píšete onu poslední větu, když se podle ní sám neřídíte?

J. Lambert 24.11.2020 11:04

Provokace, pane Valento? Spise mi prijde, ze uz jste chytl Merkel-virus. So geht es halt, kdyz je clovek nejaky cas vystaven nemeckemu prostredi s jeho Medieneintopfem.

J. Zima 24.11.2020 15:59

Místo hloupých plků byste mohl odpovědět na výše položenou otázku, Zjevně však nevíte kudy kam, argumenty došly a tak jen mlčíte.