21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

EVROPA: Strašidlo šílenství obchází Unií

Evropský parlament se zřejmě snaží za každou cenu dokázat, že je v něm více bláznů než v Evropské komisi. Pravděpodobně z tohoto důvodu odhlasoval ještě radikálnější závazek snížení emisních limitů, než požadovala právě EK.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pokoutný 13.10.2020 9:01

Máte pravdu jako vždy, soudruhu. Proto trpí "čistá" Kalifornie, která je vzorem magorů evropských, častými blackouty (a el. energii dováží), a Německo, které se v ní shlédlo, dováží elekřinu od nás, z Francie a nejspíš i z toho nezeleného uhelného Polska.

M. Malovec 13.10.2020 8:47

A výrobky na jedno použití taky ne.

M. Malovec 13.10.2020 8:45

Neomlouveje EP z bláznovství. Jsou to zločinci, nezaslouží uzavřené psychiatrické oddělení.

J. Kouřil 13.10.2020 8:35

No, on kdyby se Pivoda musel živit vlastní prací někde ve fabrice, tak by to viděl jinak. Ale na práci on nemá, jen na hloupé komentáře.[>-]

J. Nevrkla 13.10.2020 8:34

Štvou mě bioslozky v benzínu, ale to je v zeleném údělu EU relativně zanedbatelná položka, podstata je jinde.

J. Vintr 13.10.2020 8:32

Kdyby se ta Tesla prodávala bez státní dotace, tak by její atraktivita značně klesla. A když se ve veřejných nabíjecích stanicích začne platit za elektřinu několikanásobně vyšší cena, tak už si ji asi moc zákazníků žádat nebude ....

J. Nevrkla 13.10.2020 8:31

Co je proboha pořád ekologicky nepřijatelné? Řeky máme za poslednich sto let nejčistší, vzduch už zřejmě také, žádnou devastaci přírody lidmi nevidím, kam až budou lidi své požadavky gradovat? Až nebudeme mít doma teplo, nebudeme mít na nákup auta, nebudeme mít co asiatum nabídnout za jejich výrobky, které máme tak rádi? Pak se v tom našem skanzenu probudíme? Číňané už tak na nás začínají koukat. To jsme to dopracovali.

M. Pivoda 13.10.2020 8:24

Zákazník, který má vždy pravdu v tržní ekonomice, žádá například elektromobily Tesla. Tesla's Model 3 je zatím nejprodávanějším modelem,

Tesla - statistics & facts. Published by I. Wagner, Aug 24, 2020: Globally, Tesla's vehicle deliveries reached between 367,000 and 368,000 units in 2019, making Tesla the leading producer of electric vehicles. Concurrently, Tesla's Model 3 has become the world's best-selling plug-in electric vehicle model. In the fourth quarter of 2019, deliveries of Model 3 vehicles accounted for over 80 percent of the sales volume by product, duping the Model S and Model X products, which were originally aimed at customers in the high-end sphere of the market. With the release of the Model 3, Tesla is now targeting broader customer segments with its new Model 3 and Model Y. Tesla is expected to add the Roadster and the widely anticipated Cybertruck to its currently existing model lineup.

I (demokraticky zvolení) politici v Bruselu si toho světového trendu (k čistějším technologiím) již všimli. Kapišto, český Pepíku? Zákazník má vždycky pravdu!

M. Rohovský 13.10.2020 8:21

Pane Rado, žil jsem dosud v (zřejmě mylné) představě, že monokulturní plantáže smrku jsou pro lesy to největší zlo, a je třeba se jich co nejdříve zbavit. Tuto představu ve mě vyvolaly hlavně odborné články ekologů.

R. Lávička 13.10.2020 8:18

Myslel jsem si že jste jen kastrát býka omlouvám se tomu zvířeti Vy jste ebild

V. Církva 13.10.2020 8:11

Jen bych ještě podotknul, že Piráty věšeli na ráhnu. Dnes je lidé volí. Odhaduji, že chytrým marketingem dosáhli, že polovina z těch 15% nejsou jen piráti a AntiFa, ale naivní voliči co věří, že Piráti zachrání korupci. A možná ano, za cenu zničení infrastruktry, průmyslu a rozdání rozpočtu neziskovkám.

L. Novák 13.10.2020 8:08

Je třeba... Je třeba... Ten váš "jetřebismus" silně zavání komunisticko-socialistickým plánováním. ;-)

V. Církva 13.10.2020 8:07

R^ Nakonec Piráti mají název podle těch co kradou s/w a duševní vlastnictví, protože si zvrhle myslí že je ti kapitalisté okrádají nebo že n8klady na s/w jsou zadarmo. Ten jejich nekvalitní za víc nestojí, to je fakt.

Stejně tak Bukanýři kradli protože si mysleli, že na to mají právo.

V. Církva 13.10.2020 8:03

Tak jak tu psali včera. Progresivisté chtějé všechno rychle a hned a bez rady s chytřejšími. Myslí to vždy dobře a dopadne to pak logicky blbě.

Navíc institucionalizovaná positivní diskriminace se neosvědčila a dotace toť otázka.

Že je třeba ekonomiku naorientovat na modernější technologie je pravda, ale pravda je, že odstěhovat z Evropy průmysl do Asie je pokrytectví.

Že je třeba nastavit život i ekonomiku ekologičtěji je jasné. Transormace bude potřeba, ale tak jak nám to odsouhlasili v EU to bude pro nás likvidační.

Ale určitě bez těch "chytrých" zelenorudých svazáků. Zvláštní je že nikdo netlačí na logistiku snižování dopravy. Nestlé místo v Holešově bude vyrábět v Hamburku a projíždět další stovky km. To europarlament moc neřeší.

F. Navrátil 13.10.2020 7:57

V historii nejsou zaznamenány případy, že by piráti pěstovali salát, vyráběli talíře nebo šili kalhoty. Piráti měli úplně jiné postupy na získávání produktů, které potřebovali. Tak je tomu dosud. Pouze šavle a bambitky byly nahrazeny dotacemi pro parazitické neziskovky.

L. Novák 13.10.2020 7:52

Osle negramotný, tady žádný trh není a nařízení státu a EU jdou proti svobodnému trhu. Prolistuj si nějakou příručku tržní ekonomie pro začátečníky, komunisto zabedněný!

L. Novák 13.10.2020 7:49

Jste velmi optimistický. Lidé, kteří si volí exoty jako Babiš většinou hlasů ve volbách, si neuvědomují ani to, že Babiš má část svého byznysu (zpracování řepkového oleje) založenou právě na nesmyslech vycházejících z EU. Když byla možnost zrušit povinné přidávání MEŘO do ropných paliv, Babiš a jeho vláda byli proti...

Tuhle jsem zaslechl vtípek:

Je u nás něco horšího než komunisti? ANO. ;-)

M. Pivoda 13.10.2020 7:46

Obraťte se, prosím, na historika Pavla Žáčka (někdejšího ředitele USTR), kterému se podařilo skandálním způsobem prohrát soudní proces ohledně agenta Akáta.

Nikdo vám samozřejmě nebrání to soudní rozhodnutí změnit. Ale dokud to soudní rozhodnutí nebylo změněno, pak v tzv. demokratickém Česku platí. Tečka.

M. Pivoda 13.10.2020 7:42

V tržní ekonomice platí nevyšší pravidlo, že "zákazník má vždycky pravdu!"

Pokud zákazníci budou požadovat ekologicky neškodné výrobky a procesy, pak výraz "konkurenceschopný" znamená "ekologicky přijatelný".

L. Novák 13.10.2020 7:39

Vyhubit je potřeba agenty StB a blbce šířící zarputile svou stařeckou demenci po Internetu bez omezení. Takové jako jsi ty, "Akáte" Pivodo!

J. Nevrkla 13.10.2020 7:39

To strašidlo Unii neodchází, už je v Bruselu pevně usidleno.

Nemůže nás přivést k ničemu jinému než ke ztrátě konkurenceschopnosti průmyslu, ztrátě obživy, chudobě, zaostavani. Čím dříve si to lidi uvědomí a to strašidlo vypraskaji, tím lépe. Žádnou jinou cestu já tedy dávno nevidím.

P. Lenc 13.10.2020 7:27

Přesné pane Pankovici!R^;-DR^R^

L. Novák 13.10.2020 7:27

Blbe zelenorudý, hloupý "Rado". Na jaře jsi tady prudil s katastrofálním suchem ohrožujícím naši zem, teď, když máme za sebou letní období s nejvíce srážkami za posledních 10 let (a celoroční bilance možná bude taky nadprůměrná), tak tady zase meleš jiné blbosti.

Běž se léčit, magore! !!

J. Pankovic 13.10.2020 7:23

Velice nehumànní, pane Pivodo. Navíc si myslím, že hubení zelených je efektivnější :-)

J. Pankovic 13.10.2020 7:21

Tak jsem si přečetl odkaz a ptám se : Existuje inteligentní život na Zeměkouli? :-)

M. Pivoda 13.10.2020 7:21

Nejprve citát z článku: "... Údernický závazek radikálního snížení limitů skleníkových plynů o 60 % v roce 2030 oproti stavu v roce 1990 bude extrémní zátěží pro naši ekonomiku. Tento závazek nám odhlasoval Evropský parlament. ... on jako ekonom si musí být setsakramentsky vědom, jaký je to průšvih pro ekonomiku a pro naši, která je nejprůmyslovější v EU, obzvláště. ..."

Komentář:

Klid prosím, Inovativní ekonomiky to zvládnou. Zvládnou to všichni, pouze před inovací technologickou bude muset předcházet inovace sociální.

Jaká inovace?

Aby občané ve zdraví přežili negativa přicházející klimatické změny, budou muset nejdříve cíleně vyhubit své ekonomy 19. století. Teprve pak budou schopni adekvátně technologicky inovovat k dosažení 60%ního snížení skleníkových plynů k roku 2030.

L. Novák 13.10.2020 7:20

V roce 1985 byla emisní situace (hnědo)uhelných elektráren i jejich podíl na dodávkách zásadně odlišná(é) od dnešního stavu. Takže tu diplomku si můžete nechat v šuplíku ležet dál... Tehdy to bylo laciné únikové téma, aby se něco napsalo a autor získal papíry na VŠ vzdělání. Jeho "kvalitu" tady pravidelně předvádíte v komentářích. Dnes opět...

Jaké jsou externality "Bilionového tunelu OZE" v porovnání s dodávkami el. energie a jejich podílu na celkové spotřebě v ČR? K čemu vám ten diplom byl, když sem strkáte obehranou mantru externalit zelených komunistů jako "Rada"? Jaký zdroj el. energie je pro vás dobrý - který zatěžuje životní prostředí nejméně? ... Kolik fosilních paliv je nutno spotřebovat na výrobu, provoz a údržbu a později i likvidaci tzv. "Obnovitelných Zdrojů Energie"? Jaký je konečný účet za jejich nepřirozeným způsobem vynucené zavádění "ať to stojí, cop to stojí..."?

Možná byste měl jít a ten váš diplom na ČVUT vrátit... :-P

J. Pankovic 13.10.2020 7:20

proto taky potřebuje EU armádu a nejlépe moslimskou, ti se s kàfirama nebudou babrat a nějakou humanitu mají v.... :-)

J. Pankovic 13.10.2020 7:15

Nebudou! Greeta říkala, že do 12 let bude konec světa!! Žádný vnuky, žádnou budoucnost :-):-) My nepripustime... śpinave rypaky... do naší EU zahradky :-)

J. Basler 13.10.2020 7:09

Už je to tady zase... Pořád píšu: větrníky, soláry, příliv, vodní elektrárny a biomasa nevyrobí eletřinu na výrobu železa, oceli, hliníku, plastů a průmyslových hnojiv. Třeba taky léky, když jsem v téhle době. Opět doporučuji knihu p. Smila: Jak se vyrábí dnešní svět. V tomhle směru bude nějaký "špinavý" stát nezastupitelný - dnes např. Čína. A když to nepůjde v ní, tak je v Asii dost států, kde se tyhle provozy postaví a pojede se. Třeba ocel Made in Tabiban budu zajímavá ;-).

Dle mého názoru doba uhelná ještě neskončila - ani doba jaderná (ta teprve začíná). Jeďte se kouknou do Caradachu, kolik let mají ještě před sebou - to je, bohužel jediná dlouhodobá náhrada všeho. Do té doby ropa, uhlí, uran, plutonium, thorium... Škaredá slovíčka, co milí "sluníčkáři" 8-o