7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

EVROPA: Smíme totéž, co Německo?

„Nacionalistický egoismus“ prý nemá v moderním světě co dělat. „Na prvním místě musí být celoevropské zájmy a hodnoty.“ To zní úctyhodně, ale jen do chvíle, kdy se podíváme na to, jak to dělají jinde; třeba v té nejevropštější evropské zemi, v Německu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Vašíček 28.8.2017 16:26

Nie je pravda,

že Rusko je obecne vnímané ako nepriateľ EÚ. Pravdou je, že oficiálna mediálna propaganda ho tak ukazuje. Čo sa týka "poškodzovania", tak Samsung poškodzuje svojimi mobilmi Sony, HTC, Huawei, Xiaomi či Apple (a mnoho ďalších výrobcov), a tak isto menované firmy poškodzujú Samsung, pretože sa všetci musia deliť o spoločný trh.

M. Prokop 28.8.2017 16:52

Re: Nie je pravda,

Obecně ne, komouši na ruské bratry stále vzpomínají.

J. Kombercová 28.8.2017 16:56

Re: Nie je pravda,

V poslední vojenské doktríně si Rusko jako nepřítele zvolilo (opět) Západ. Ale třeba už je všechno jinak?

K. Kořinek 28.8.2017 21:02

NATO se k nemu priblizilo s pratelskymi umysly o 1200 km. Albrightova (Korbelova) prohlasila, ze Rusko ma nezaslouzene velke nerostne bohatstvi.

M. Prokop 28.8.2017 21:45

Re:

To bych nevěřil, že tu pitomost, Rusáky vyfabrikovanou, je někdo schopen stále opakovat.

http://www.lidovky.cz/odkud-vi-rusko-ze-ho-amerika-chce-znicit-tajni-okultiste-precetli-myslenky-albrightove-g5l-/zpravy-svet.aspx?c=A150624_151523_ln_zahranici_msl

A. Alda 28.8.2017 15:44

Souhlas.

Bližší košile nežli kabát.

Každý má hájit nejprve zájmy své rodiny, pak své obce, pak svého národa. A když zbude prostor, tak třeba zájmy indoevropanů případně evropanů.

V. Student 28.8.2017 16:21

Re: Souhlas.

Přesně! A ještě bych dodal, ať to zní sobecky nebo ne, že člověk má v první řadě hájit zájmy svoje, pokud ovšem nejsou v rozporu se zájmy druhých. Pak rodina atd.

B. Rameš 28.8.2017 13:27

Pro Krista pána a matku Přírodu,

copak on opravdu někdo věří v rovnost mezi národy? Že k nám někdo přispěchá s nabídkou nezištné bratrské pomoci v nouzi? Leda tak jako v osmašedesátém. Samozřejmě, že každý sleduje vlastní zájmy. Hipíci a anarchističtí komunardi většinou v parlamentech a vládách nesedí (no, až na pár výjimek), a pokud, i ti se naučí onu říkanku o tom bytí a vytí.

P. Vaňura 28.8.2017 15:20

No jo, ale oficiálně se to neříká!

A mnozí zrádci, jako Kalousek a Schwarzenberg, upřednostňují požadavky EU před našimi zájmy!

J. Kanioková 28.8.2017 15:27

To všichni eurohujeři !

P. Rudolf 28.8.2017 12:46

Podtrženo-shrnuto

Robejšek už nezvratně prokázal, že nerozumí politice (především té domácí-české). Teď to samé dokazuje v oblasti byznysu (natož toho mezinárodního). Co asi přijde příště?

J. Matuška 28.8.2017 13:57

Re: Podtrženo-shrnuto

Pane Rudolfe, podle jména se neznáme dva dny. Jsem už starej paprika, na nic neaspiruji a spíše se pídím po tom, jak to ve světě chodí. Petra Robejška jsem poznal před lety, když psal o českých národních zájmech. Považuji se, jak to s oblibou říkám, za střízlivého patriota - život za vlast bych položit ale už nedokázal. Tehdy jsem na Virtually volal: Petr Robejšek for Prezident. Uvítal jsem 24. listopad 2016, založení strany Realistů, s velkým nadšením - to nadšení mě neopustilo ani po více jak půl roce. Sledoval jsem počáteční kroky, vznik kodexu, struktury strany atd. až konečně jsem se dočkal Programu. Kdyby nebylo těch kroků 10/33, ale pouhý 01. NÁRODNÍ ZÁJEM, stejně bych této straně odevzdal svůj hlas. To, že Petr Robejšek se rozhodl jít přímo do politiky, hodnotím jako skutečnou oběť "na oltář vlasti" /pozor na uvozovky/.

Nikdy jsem se netajil se svými preferencemi před volbami. Dříve jsem to měl jednoduché, volill jsem dlouhá léta ODS, s jednou nevěrou Bloku Hlavu vzhůru /taky jsem za to schytal spoustu posměchu - i od mého syna, říkal, že jsme byli asi jediní z Bubenče/. Bohužel, ODS se stala nevolitelnou. Mohl byste mi říct, komu nejspíše dáte Vy svůj hlas? Nevidím totiž ve vedení ostatních stran jediného člověka, který by v debatě mohl obstát proti Robejškovi. Volby jsou tajné, někdo nemá moc chuti z různých důvodů se přiznat, která je ta jeho vyvolená /zejména komunisté by s tím mohli mít problém, nevím proč/. Uvítal bych tedy, kdybyste uvedl jedno jméno a ani by to nemusel politik, který svou kvalitu ukázal nezvratně. Zdravím.

R. Gramblička 28.8.2017 14:22

Re: Podtrženo-shrnuto

sám jsu zvědav, zda Vám pan Rudolf odpoví...

P. Rudolf 28.8.2017 15:42

Re: Podtrženo-shrnuto

Já teda pane Matuško nevím odkud se známe? Já vas neznám, neb to, že jsem si přečetl pár vašich příspěvků tady na Psu za známost nepovažuji.

Je mi jedno komu fandíte, koho jste volil, či volit budete, to je vaše svobodná volba. Koho budu volit já ještě nevím, i když jistou představu už mám. Do voleb však pořád ještě daleko. Robejška mám přečteného jako své boty, ze začátku devadesátých let mi jeho názory připadaly zajímavé, jeho myšlenkový vývoj mne však postupně čím dál víc odpuzoval.

Z aktuálních politiků by ho na kopytech roznesl takový Zeman (i když ten by do sporu s ním nejspíš nešel), Kalousek levou zadní, Bělobrádek hladce, Okamura myšlenkovou hbitostí a takový Bartoš i s noblesou. Nejspíš i se Zaorálkem by měl velký problém. Porazil by tak maximálně Fialu či Babiše, neb to nejsou rétoři. Mimo politiku by mne napadaly regimenty lepších.

M. Prokop 28.8.2017 16:59

Re: Podtrženo-shrnuto

Asi si pan Matuška pamatuje agitační bláboly jistého Hofmana ...

J. Matuška 28.8.2017 17:03

Re: Podtrženo-shrnuto

Pane Rudolfe, jste skutečně sebevědomý člověk, ale asi máte proto své důvody. Těším se, že nakonec Petr Robejšek prorazí do ČT a utká se s někým, koho jste vyjmenoval. Čtete nepozorně, napsal jsem, že se známe podle "jména". Václava Klause také považujete za divizi? Ale tohle je jenom taková řečnická otázka, nečekám na odpověď.

R. Stary 28.8.2017 18:55

Re: Podtrženo-shrnuto

"Z aktuálních politiků by ho na kopytech roznesl takový Zeman"

No to bych chtel videt. To by byla podivana. Zeman s Robejskem na kopytech. Ale to kopyto z pakone, neco na Tom je.

V. Student 28.8.2017 16:10

Re: Podtrženo-shrnuto

Pane Matuško, díky za upřímné slovo. Já Robejška v té době neznal, ale co od něho čtu (bez ohledu na to, jestli je to předvolební účelovka nebo ne) má hlavu a patu. Bezhlavé změny rád nemám, ale jeho partaj je i pro mě horkým kandidátem. Možná jim hlas taky hodím. A když může být prezidentem současný prezident, proč by jím nemohl být pan Robejšek? Rád bych, aby se tahle země už přestala navzájem štěkat a někam se posunula, i když ani já bych se zaleháváním kulometného hnízda vlastní hrudí nespěchal.

J. Matuška 28.8.2017 16:55

Re: Podtrženo-shrnuto

Pane Studente, uklidnilo mě, že Petr Robejškek nezaložil REAL proto, aby mu umetla cestu na Hrad. Kandidátem na prezidenta je Jiří Hynek. Zdravím.

M. Prokop 28.8.2017 17:00

Re: Podtrženo-shrnuto

S tím Hynkem, to nebyl nejlepší nápad. Asi "nejsou lidi". :-P

J. Schwarz 28.8.2017 20:11

Re: Podtrženo-shrnuto

Od pana Rudolfa klasika - výkřiky jak tomu či onomu druhý nerozumí, ale vysvětlit jak politice i byznysu "správně rozumět" ho ani nenapadne. Označit druhého za pitomce je obvyklý páně Rudolfův plivanec kterým nic neriskuje, kdyby přidal i něco ze svých mouder hrozilo by mu, že bude za pitomce sám.

J. Kanioková 28.8.2017 21:26

Ano, souhlas..

J. Kanioková 28.8.2017 15:26

Bože, bože, kams to duši dal..

F. Navrátil 28.8.2017 12:30

Bezpečná oklika

Problematika dopravy zemního plynu přes Ukrajinu je zašmodrchaným problémem. Prvním krokem, který by uzel rozplétal, by byla instalace měřičů na vstupu a na výstupu plynovodu z Ukrajiny. Co bude scházet, bude Ukrajina platit jako odběr. Plynovod bohužel takové měřiče nemá a současně vede přes území ovládaná různými oligarchy, kteří si plyn přikrádali do vlastní kapsy. Současné Polsko je pro Německo také rizikem, protože kohoutek by mohla ovládat politkou řízená ruka.

I. Schlägel 28.8.2017 15:04

Re: Bezpečná oklika

Zatím co v Rusku politická ruka ovládající kohoutek jistě nehrozí.

R. Langer 28.8.2017 15:07

Re: Bezpečná oklika

Trefná poznámka.

R. Vašíček 28.8.2017 16:34

Re: Bezpečná oklika

Čo je na nej trefné? Rusko je zdroj, je na začiatku každej trasy plynovodu, či už vedie cez Ukrajinu alebo pod Baltickým či Čiernym morom. Od neho si odberatelia plyn kupujú. Sú to dlhodobé zmluvy, ktoré Rusko nikdy neporušilo, kým Ukrajina, ako tranzitná krajina, ich porušila viac razy.

M. Prokop 28.8.2017 16:55

Re: Bezpečná oklika

Rusko už kohouty párkrát zavřelo, další politické ovlivňování je hodně různými cenami.

F. Navrátil 28.8.2017 17:50

Re: Bezpečná oklika

Zavřelo, když Ukrajina neplatila a vykrádala plynovos včetně technického plynu. Kohout se hned uvolnil, když EU za Ukrajinu plyn zaplatila. Vy byste rozdával nějakou komoditu zadarmo?

F. Navrátil 28.8.2017 17:52

Re: Bezpečná oklika

Rusko plyn prodává a pokud zákazník platí, není důvod kohoutek zavírat. Pokud zákazník neplatí, není důvod plyn dodávat. Co je na tom k nepochopení?