26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

EVROPA: Real Deal

Evropská unie musí jít příkladem, zbytek světa se přidá. Takovým argumentem často odráželi evropští zastánci boje s klimatickou změnou kritiku, že Evropa nemůže bojovat sama.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Petr 3.3.2022 13:18

Putin je daleko větší realista, než potentáti v Bruselu, kteří jsou skutečně šílení možná i zločinní a možná i v Putinově žoldu. Putin je to klasický IMPERIALISTA, jakých jsme tu měli v minulosti spoustu. Myslí si, že vyhraje a mám obavy, že Urajina se těžko zachrání a když tak, nwevím v jaké podobě.

Nedokonalé sankce Putina samozřejmě neystaví.

P. Molík 3.3.2022 12:22

Šílená Uršula opět nezklamala. Nedokážu si představit tanky, rakety apod. uhlíkově neutrální. Proboha, cožpak nikdo neumravní merkelovsky uvědomělou šílenou Uršulu ? Timmermansovi, Uršule a všem těm parazitům v nejvyšších kruzích EU bych chtěl připomenout, že i oni nejsou dokonale uvědomělí, že i oni zanechávají uhlíkovou stopu. Jakobíny požírala jejich revoluce a Timmermanse a spol. bude požírat jejich uvědomělost dováděná ad absurdum. Žumpa eurohujerské uvědomělosti je stále větší a hlubší a je na nás Evropanech, abychom se nakonec všichni v této žumpě neutopili jako nevědoucí koťata.

V. Kain 3.3.2022 13:56

Jak že to říkal Dr.Strosmayer(Miloš Kopecký) v seriálu Nemocnice na kraji města?Kdyby hloupost nadnášela,tak tady budete létat jako holubička?Myslím,že Von Leynová by létala i s těžkým závažím.

P. Brich 3.3.2022 15:47

V těhotenské uniformě pro tankistky!!

V. Wagenknecht 3.3.2022 9:04

Jak včera říkali Němci: v EU je 17% oceli, 40% paládia, 50% plynu (Češi: 82%), 45% ropy, 18% aluminia a zinku z Ruska. Skoro všechen amoniak pro výrobu hnojiv na Ukrajině z Běloruska.

P. Rada 3.3.2022 9:18

Je to ještě horší a nikoliv od včerejška a nikoliv jen pro EU. Už před půlstoletím přeci Ř.K. varoval.... Proto aby se zejména k neobnovitelným zdrojům kdesi dostali co možná všichni byla přeci zavedena globalizace a organizace jako OECD (založena 1960).

Takto se zejména místní vyčerpatelnost zdrojů podařilo jen oddálit ale nové všestranně nahrazující technologie se nalézt nepodařilo.

R. Langer 3.3.2022 10:16

Ty svině jedna Zelená, boševická, ten stav nastal kvůli tobě a tvým Putinem placeným soudruhům z Brusele, ty bolševický zmetku! Ty bys měl chodit kanálama a šoupat nohama, bolševiku zapráskaná! ;-€

J. Jurax 3.3.2022 14:26

Nenechte prchlivost cloumat svým majestátem, Rada za to nestojí ...

D. Konecny 3.3.2022 10:17

"...nové všestranně nahrazující technologie se nalézt nepodařilo."

Vskutku ukázkové pokrytectví zeleného fašismu: Všestranně nahrazující technologie se nalázt nepodařilo, proto zakážeme funkční technologie, které ovšem nejsme schopni nahradit, protože všestranně nahrazující technologie se nalézt nepodařilo...

Qui bono z této pokrytecké levárny?

J. Jurax 3.3.2022 14:27

Klid, to je jenom Rada ... :-)

P. Pepax 3.3.2022 8:58

Vypadá to že jediný kdo z této krize v Evropě těží jsou US a Čína, vedlejší účinek krize je že hrozí rozbití báboviček zeleného úletu. v tom jsem ale skeptik ani covid krize nezabránila komisařům ve tvrdém prosazování zeleného úletu. Především jsem zvědav co učiní pro řešení energetické krize v Česku ta naše vláda.

J. Jurax 3.3.2022 14:33

Bude penězi všech energetickou krizí postižených dotovat některé vybrané postižené.

Dotace jsou EUropské, bruselimilé řešení průserů, zejména těch, co EU sama způsobila. Na lepší řešení eurohujerná a nazelenalá Fialova vláda zjevně nezmůže. Aby nepopudila své pány z brusele.

T. Hraj 3.3.2022 8:39

"sluníčkový přístup ke světu je sice hezký, ale současně naivní a nebezpečný" - ne, není hezký! Na naivní, infantilní iracionalitě kombinované s mesiášským komplexem není nic hezkého. Stejně jako není pravda, co se dokonce i dnes stále často říká o komunismu: "dobrá myšlenka akorát špatně provedená" - ne, právě ta myšlenka je špatná!!!

P. Rada 3.3.2022 9:09

"Naivní a nebezpečné" je myslet si, že na neobnovitelnostech za které se zavčas nepodaří najít náhradu, lze vytrvale žít.

"Sluníčko" a stabilní podmínky klimatu byly odjakživa základem životadárnosti která se projevovala růstem uspořádanosti = poklesem entropie např. růstem počtu druhů... To už žel několik posledních desetiletí neplatí.

Životadárnost na planetě rozvrací jak přebujelá chtivost kapitálu růst pro růst - tak komunistická ideovost, že k životu stačí jen ten kapitál zprvu rovnoměrně rozdělit a silově pak stav rabování planetárních zdrojů udržovat v systému kdy "vyvolení" dohližitelé si k porevolučnímu udržení pseudorovnováhy uzurpují adekvátní část asi tak velkou jakou má naprostá většina na kterou je dohlíženo.

M. Horák 3.3.2022 11:28

"Sluníčko" a stabilní podmínky klimatu byly odjakživa základem životadárnosti... Vy jste magor. Kdy bylo v minulosti klima stabilní? Životadárnost na planetě rozvrací rozvací takoví pomatenci jako jste vy.

T. Hraj 3.3.2022 15:35

Nikdo se nedomnívá, že zdroje budou na planetě vždy tytéž. Naopak. zdroje byly objevované/vynalézané vždy nové, ty staré často přestávaly konkurovat a upadaly v zapomnění.

Klima stabilní nebylo nikdy, ani v nedávné historii ne (řádově staletí). Ovšem na rozdíl od těch dřívějších společností ta dnešní je schopna rozmarům klimatu/počasí mnohem snáze vzdorovat. Viz například absolutní počty zemřelých na přírodní katastrofy/živly. Pokles je více než o 90%(!).

"Chtivost kapitálu" je veskrze pozitivní silou, protože je jedním z klíčových projevů svobody jednotlivce. Společnost se v některých případech může rozhodnout jí stanovit nějakou překážku, ale měla by to dělat uměřeně a hlavně s vědomím, že tím omezuje svobodu. Odsoudit tendenci kapitálu růst (tj. projevovat život) jako takovou, je ideologicky velmi temné až děsivé.

L. Zídek 3.3.2022 8:32

Do Zelené smrti zelení pomatenci už investovali tolik, že se jí nevzdají.Naopak budou více prosazovat své nesmysli nahrazující ruskou energii. Jediným řešením je konec Eurosujůzu a Brusele.

P. Rada 3.3.2022 8:45

Mám naopak za to, že "jediným řešením" je pokles zbytečně vysoké energetické náročnosti a růst soběstačnosti na obnovitelných zdrojích.

Nikoliv "ruské energie" za které právě tyto dny Putin rozpoutal teror umožněný i našimi penězi s plateb za ruský plyn... Zvrácenosti ale pan Zídek nejspíšpovažuje za kýžené.

M. Malovec 3.3.2022 8:55

To jou plané řeči .

P. Rada 3.3.2022 9:19

https://www.businessinfo.cz/clanky/zdroje-pro-prumysl-ceskou-energetiku-ceka-rychly-prechod-k-ekologii/

R. Langer 3.3.2022 10:17

Nelži zase, Zelený bolševiku! Lžeš, jako když Rudé právo tiskne! ;-€

P. Diviš 3.3.2022 9:28

Spíš pitomá agitace, oblíbená to zábava pana Rady.

P. Dvořák 3.3.2022 9:06

Jasně. Všichni budou DPH tvořit nízkoenergetickým bankovnictvím, tvorbou excelových tabulek, PowerPointových prezentací, hvězdičkováním hospod, provozem cestovních kanceláří, ydáváním katalogů designerských ateliérů, neziskovky budou zboží dovezené z Číny rozdávat cigošům a vozit do Afriky, bakaláři v oborech genderových problematik a sociáloní antropologie si budou dodělávat magisterské tituly. Zbytek vysokoškoláků budou právníci nebo ekologové.

P. Rada 3.3.2022 9:21

To jste předvedl své představy.

P. Dvořák 3.3.2022 9:28

Ne. To jsou příklady pro váš "pokles zbytečně vysoké energetické náročnosti".

J. Jurax 3.3.2022 14:45

A počítače pro tvorbu excelových tabulek, PowerPointových prezentací, hvězdičkování hospod etc. pojedou výhradně na občasné zdroje energie. A internet taky.

V dlouhých pauzách mezi občasnými dodávkami energie se uchýlíme k jízdním poslům a malování tabulek ekologickými vodovkami. Akorát to počítání hlavou nevidím moc nadějně, maturita z matiky je zrušená a kalkulačky na kliku jsou leda v muzeích. Ti, co vědí co to je a ještě to umí, mohou v pauzách hrát šigrošádu.

J. Karza 3.3.2022 9:19

EU už prošla v rámci globalizace deindustrializací. Výsledkem je nízký podíl průmyslové výroby s její koncentrací do několika málo oborů, typicky automobilového a na něj navázaného průmyslu. V sektoru služeb je jistě možné snižovat energetickou náročnost. Třeba zákazem fénů a sušením vlasů v průvanu.

Cesta k ekonomické bezvýznamnosti EU bude dlážděna dobrými úmysly v energetice. Ale společnost, která si dobrovolně omezí přístup k dostupným levným zdrojům energie si nic jiného, než hospodářský a sociální úpadek nezaslouží.

P. Rada 3.3.2022 9:27

Příkladem u nás běžného neudržitelného počínání je provozování cca 50% obytných budov které je přes technologické možnosti ale pro lidskou pohodlnost a nedostatek nadhledu, dál nutno se stále rostoucí nákladovostí zbytečně vytápět v zimě a chladit v létě.

Takto stupidně provozovaná společnost nereflektující vývojové trendy...

..."si nic jiného, než hospodářský a sociální úpadek nezaslouží.".

J. Janotová 3.3.2022 13:02

Prosím, poraďte, jak můžou nájemníci soukromého činžovního domu, navíc s majitelem sídlícím v cizině, ovlivnit kvalitu zateplení domu.

J. Karza 3.3.2022 14:26

Domácnosti spotřebují cca 25% energií, z toho zlomek na vytápění.

Kdo chce a může, ať si barák obloží. Já obloženo mám a proto se můžu zabývat nejnovějším vývojovým trendem, který spočívá v nakopání klimahysteriků do pr.....