27.5.2024 | Svátek má Valdemar


Diskuse k článku

EVROPA: Proč chce Barroso udělat z EU federaci

Před necelými dvěma týdny pronesl předseda Evropské komise Barroso v Evropském parlamentu svůj výroční projev, ve kterém vyzval, aby se Evropská unie více integrovala a vytvořila federaci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Nowodny 28.9.2012 22:21

Barbarossa

nový Vůdce Evropy ? Nechá se Evropa znásilnit ?

Š. Hašek 28.9.2012 18:23

Souhlas.

Socialisté jsou všude stejní.

Za cizí peníze chtějí z bosých pasáků koz v Řecku vytvořit Bavorsko.

J. Kanioková 28.9.2012 13:50

Absolutní souhlas ..!

To je stále stejná písnička v další variantě. Jako i toto -

Německo, Nizozemsko a Finsko vydaly v úterý společné prohlášení, které bylo dohodnuto na posledním zasedání ER červnu, kdy vedoucí představitelé EU dláždili cestu pro přímé rekapitalizace problémových bank = ESM

"ESM může mít přímou odpovědnost problémů, které se vyskytnou v rámci nového dohledu, ALE starší aktiva by měla zůstat v rámci odpovědnosti vnitrostátních orgánů (tudíž neměla by spadat do ESM)"

J. Kanioková 28.9.2012 14:01

jen pro vysvětlení -

to prohlášení N, H, F - není další variantou - naopak je reakcí na ni.

J. Ráž 28.9.2012 13:28

Kdo volá po federalizaci EU nejvíce

Buď jsou to politici se zemí, které se historicky potácejí ve finančních chaosech a domnívají se, že díky penězovodům ze severu si budou ve federální Evropě udržovat životní úroveň na kterou by jinak nikdy nedosáhli (Barosso, Draghi), nebo političtí chameleoni jako je van Rompuy, popřípadě jako Merkelová ve které je levicová podstata myšlení hluboce zakořeněna i když je dnes šéfkou konzervativní strany.

Skutečný šéf EU, i když nikým nevolený, je José Manuel Barosso,který byl předsedou Maoistické PCTP-MRPP (Portugalská komunistická strana pracujících - Revoluční hnutí strany proletariátu), mající v programu internacionální šíření proletářské revoluce; jak je možno pozorovat, tak jeho rudé myšlení ani lety nezbělalo. Prezident EU Herman van Rompuy je  hlasatelem evropského multikulturalismu, a jž před svým zvolením patřil mezi největší podporovatele federalistického směřování Evropské unie

O Angele Merkelové se například málo ví, že byla členkou krajského vedení FDJ (obdoba našeho SSM) a později vykonávala funkci sekretářky této organizace pro agitacipropagandu na Akademii věd NDR. Tuto funkci nemohl vykonávat nikdo bez souhlasu tajné politické policie Stazi. Zcela jistě tak má z mládí bohaté zkušenosti v šíření idejí socialistického internacionalismu.

Takže se nedivme kam Evropa spěje.

P. Čech 28.9.2012 13:08

Velice jednoduchá odpověď.

Protože bez toho se celá slavná EU brzy rozpadne. Potom ovšem pan Barroso buď začne smysluplně pracovat a nebo odejde na politické smetiště dějin. O tom to je.

J. Boleslav 28.9.2012 13:36

Re: Velice jednoduchá odpověď.

Barroso a pracovat? To myslíte vážně?

J. Kanioková 28.9.2012 13:52

Ha ha ha ha ha

J. Valenta 28.9.2012 11:38

Je bolestivé

udržovat Evropu, kopat do ní je vždy jednodušší než ji smysluplně vytvářet. Jsem pro zachování eurozony včetně zlobivého Řecka...Řada lidí jakoby zapomněla na I. a II. světovou válku včetně profesora na Hradě, který je všemožně podporován Ruskem. Rusko totiž nepotřebuje v žádném případě silnou Evropu. Geopoliticky to Rusku škodí... to pan profesor zajisté dobře ví...

J. Boleslav 28.9.2012 11:49

Re: Je bolestivé

Evropa byla silná, dokud v ní nezačaly sílit nesmyslné politické centralizační snahy jako odpověď na problémy Eura, které vznikly rovněž jako politický projekt bez ohledu na všechny ekonomické zákonitosti.

J. Boleslav 28.9.2012 12:51

Re: Je bolestivé

...vzniklo...

P. Götze 28.9.2012 12:28

Re: Je bolestivé

Mate naprostou pravdu, lepsi nez kopat, je lepsi ji smysluplne vytvaret. Ovsem na to sluvko smysluplne se jaksi v EU pozapomnelo. Apropo, RVHP se taky smysluplne vytvarela, to jste ale zrejme nezazil.

J. Jurax 28.9.2012 22:22

Re: Je bolestivé

Rusko totiž nepotřebuje v žádném případě silnou Evropu.

Pak je v jeho nejvlastnějším zájmu, aby EU dál existovala a i nadále směřovala tam, kam směřuje nyní ...

B. Rybák 1.10.2012 11:05

Re: Je bolestivé

Proces, při němž si občané na jihu Evropy (a leckde jinde) hromadně a spontánně připomínají druhou světovou válku tak, že současné Německo přirovnávají k třetí říši a kancléřku Merkelovou zobrazují v nacistické uniformě opravdu není z hlediska integrace Evropy smysluplný, ničivý.

Z ekonomicky, sociálně, ideově a mravně konkurence neschopných států lze byrokratickým procesem vytvořit jedině konkurence neschopný nadstát. A to je přesně to, co konkurenti Evropy chtějí. Západní Evropa nejenom že antisocialistického potenciálu zemí východní Evropy nevyužila, ona ho ve své amorální neokoloniální zpohodlnělosti ke své vlastní škodě (zkáze) zničila (už v přístupových jednáních do ES).

J. Salek 28.9.2012 9:48

Evropa

Nemecko bude sice platit, ale asi porad min, nez kdyby opustilo Euro samo. At tak ci onak, je jasne ze jedina cesta jak se udrzet nad vodou je tisknout penize za ktere se budou kupovat dluhy a splacet uroky. To znici uspory, duchody a socialni zabezpeceni. Neverim ze je jina cesta jak prezit. Ted je ale dulezite, aby se po padu Evropa zase dokazala zvednout. To znamena osekat vydaje a snizit regulace - a to co nejdriv. To umozni se zase zvednout az na tu drzku dopadneme. A to ze dopadneme je uz jiste. 

P. Schuster 28.9.2012 10:29

Re: Evropa

Teoreticky by to snad šlo. Severské země by krvácely na úkor jižních států, ale tím by se životní úroveň jako federaci určitě snižovala. Nevěřím v Evropskou federaci, už máme jeden východní pokus za sebou (RVHP) a do druhého asi už, aspoň doufám, nevstoupíme.

S. Trkola 28.9.2012 11:16

Re: Evropa

p.Schuster : Jak můžete přirovnávat RVHP k západu ?? Můj názor jsem Čech a patřím doEvropy !! Jeden státeček  neprosadí nic , Jako celek -v jednotě je síla  !!  Nazdar

J. Ráž 28.9.2012 13:42

Re: Evropa

RVHP a EU mají mnoho společného. Vznikly jako projekt především politický a se stejným záměrem. Vytvoření jednoho trhu s jednou platební jednotkou v mezinárodním obchodě a se záměrem ekonomicky zvýhodňovat méně vyspělé členské země. RVHP už to mělo v názvu (Rada vzájmené hospodářské pomoci) a v EU se tento záměr prosazuje tvrdě až v krizi. Rozdíl byl, a to zásadní, v tom,že ani diktátorům v Moskvě nenapadla bláhová myšlenka,že země s nestejnou ekonomickou výkoností mohou mít jednu měnu. A tak po celou dobu k zaúčtování mezistátních finančních operací fungoval Převoditelný Rubl ke kterému byl centrálně stanoven kurz národních měn. Kdyby si EU ponechala k zaúčtování plateb v mezinárodním obchodě členských zemí  ECU (European Currency Unit) s plovoucím kurzem národních měn , tak by byly pojevy krize v jednoltivých členských zemích méně drastické.

J. Boleslav 28.9.2012 16:05

Re: Evropa

Přesně. Zdá se, že v Bruseli jsou ještě horší ekonomičtí vymatlanci, než byli kdysi v Moskvě.

P. Schuster 28.9.2012 16:03

Re: Evropa

Já nepřirovnávám, ale konstatuji, že pravidla fungování RVHP nápadně připomínají pravidla EU. V jednotě je síla - to není můj šálek kávy. Švýcarsko i Norsko nejsou v EU a výborně fungují.

J. Kanioková 28.9.2012 13:55

Do druhého nevstoupíme? Vždyť už v něm z 99% jsme !

J. Boleslav 28.9.2012 7:41

Proč chce Barosso udělat z EU federaci?

Protože má v kebuli nas.áno a myslí si, že tím pomůže oddálit její pád do hospodářské a politické bezvýznamnosti. Který tím naopak urychlí.

J. Friedlaender 28.9.2012 10:47

Re: Proč chce Barosso udělat z EU federaci?

To se Vám opravdu povedl bezděčný vtip. Jdete na dnešní svátek ve stopách svého jmenovce, který se svým činem pokusil zamezit Václavovým snahám o začlenění Čech do západokřesťanské civilizace. Akorát není známo, že by při tom mluvil tak sprostě jako Vy.

J. Boleslav 28.9.2012 11:15

Re: Proč chce Barosso udělat z EU federaci?

Že bychom jako příští rok dnešní svátek slavili na náměstí a u koně sv. Barossa? Tak toho bych se fakt dožít nechtěl.

J. Ráž 28.9.2012 13:53

Re: Proč chce Barosso udělat z EU federaci?

Já naopak považuji za vtip váš názor, že Evropská unie je nositelkou hodnot západokřesťanské civilizace a že kdo není jejím členem stojí mimo tuto civilizaci. naše civilizace měla po celou dobu svého vývoje jednu společnou ideologii, která ji stmelovala a určovala její pravidla. Monoteismus vycházející z učení proroka Ježíše Nazaretského co by pokračovatele náboženských tradic hebrejských je základem západokřesťanské civilizace. A je to naopak právě vedení EU kdo svou praktickou politikou tyto tradice ničí.

Omylem je tak názor, že odpor  k současné podobě politiky EU vychyluje Čechy z prostředí západokřesťanské civilizace.

J. Boleslav 28.9.2012 16:10

Re: Proč chce Barosso udělat z EU federaci?

Řekl jste to velmi hezky i za mě, děkuji.

J. Kanioková 28.9.2012 13:58

Evropská unie je nositelkou hodnot západokřesťanské civilizace ?

Už dlouhou dobu je to změněno na hodnoty internacionalismu... Marx štěstím rotuje v hrobě..

S. Trkola 28.9.2012 11:36

Re: Proč chce Barosso udělat z EU federaci?

J. Boleslav: v EU je 28 států, jen dva mají stále výhrady , těch 26 státu jejich představitele mají v kebuli  ???  Naši vládci  + Hrad vedou stát  hospodářsky i politicky ke spokojenosti občanů !!Výsledky jistě vidíte sám.  Můj názor : naši nechtějí souhlasit s federací,protože by nemohly,to co předvádějí již 20 let , Prostě naše vedení státu ,je IN kam se ostatní na nás hrabou !! Nazdar  

J. Boleslav 28.9.2012 11:46

Re: Proč chce Barosso udělat z EU federaci?

EU jako federace je docela směšná utopie několika vedoucích bruselských činitelů, kterým jde pouze o zachování jejich v poslední době poněkud rozhoupaných korýtek. Nikdy v historii podobný útvar na bázi tolika tak rozdílných národních států s poměrně dlouhou samostatnou historií nevznikl, nefungoval a ani fungovat nebude.

D. Nowodny 28.9.2012 22:26

Re: Proč chce Barosso udělat z EU federaci?

Máte špatné počty !