5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

EVROPA: Podpora pro biopaliva? Ne!

Před dvěma týdny se hlasovalo v Evropském parlamentu o dalším osudu biopaliv. Česká média o tom, jako obvykle, vůbec neinformovala. V bloggerském prostředí se potom objevil názor, že v tomto hlasování šlo o to, zda se biopaliva omezí nebo nikoliv. Někteří čtenáři se mne následně dotazovali, proč jsem na rozdíl od europoslanců ČSSD nehlasoval PRO "omezení" biopaliv.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 29.9.2013 11:49

Souhlasím s autorem

Státem (Bruselem) podporovaný zelený parazitismus nemůže vést k vyřešení (ekonomických) problémů o nic víc, než jakýkoli jiný parazitismus.

Výroba biopaliv z potravinářských plodin v je hladovějícím světě zločin "proti lidskosti" (viz postoj např. OSN) u něhož je neuvěřitelné, že vůbec mohl být prosazen.

Biopaliva (tedy i ta, která zpracovávají např. pouze celulosu) mohou být pouze doplňkovým prostředkem, protože okrádají přírodu i lidstvo o životodárné slunečné světlo!

P. Vavruch 27.9.2013 14:55

Dobro došli, pane Fajmone

jste muž na svém místě! - I když také souhlasím s B. Grafem.

B. Graf 27.9.2013 11:31

Pane Fajmone, takhle nic nevyřešíte...

...protože při takovýchto hlasováních v eurožvanírně nemůžete nikdy vyhrát a to šílenství zastavit.

Připadá mi, že snad už jediná reálná možnost je nechat se multikulturně a mezináboženskodialogově inspirovat a při příštím hlasování místo hlasovacího zařízení použít desetikilotunovou kufříkovou energii sbalenou na cesty. Byl by to takový první drobounký krůček k nápravě. ;-)

Dnes jsme se například dozvěděli, že, cituji, "Za oteplení může z 95 % člověk, shodli se vědci. Oceány stoupnou téměř o metr.", konec citátu...

M. Prokop 27.9.2013 21:53

Re: Pane Fajmone, takhle nic nevyřešíte...

No co, vjedcům "jde o zrno".

B. Rybák 29.9.2013 11:37

Re: Pane Fajmone, takhle nic nevyřešíte...

A platí je světo-mocichtiví politici (i z našich daní).

P. Vaňura 27.9.2013 10:41

Pane autore, já si myslím, že pokud bychom namísto zrádců

a tunelářů měli v parlamentu poslance, dbalé národních zájmů, nemuseli bychom budovat ŽÁDNÉ DOTOVANÉ OZE. Prostě bychom se mohli točit na tom, že tyto zdroje mají budovat země, které dlouhodobě NEPLNÍ závazek snížit emise CO2, což je cíl primární, zatím co OZE mají být k tomu prostředkem. On je to celé sice tunel, ale takovýto argument by byl téměř neprůstřelný a protože se ty nesmyslné závazky stejně plní jen tak, jak se komu hodí, prošlo by nám to.

S pozdravem

The good green is a dead one.

V. Běhal 27.9.2013 9:24

Paliva 2. generace

Před 55 lety, jako student VŠCHT, jsem se podílel na řešení využití surovin 2. generace (sláma, hemicelulozy( pro výrobu lihu. Před pěti lety jsem na stejném pracovišti oponoval stejný projekt. Za 50 let se na problému téměř nepokročilo a využití surovin 2. generace je pro biopaliva  iluzorní. Je vidět, že poslanci europarlamentu jsou ve většině pitomci, nebo darebáci!

M. Prokop 27.9.2013 21:54

Re: Paliva 2. generace

Pitomí darebáci.

A. Bocek 27.9.2013 7:24

Zetímco Amerika díky těžbě břidlicového plynu,

těžce vydělává a nevypouští tolik CO2, Evropa si díky své hlouposti sama podvazuje ekonomický růst., Dotujeme hlouposti, čímž si podvazujeme ekonomiku, zavíráme JE, huntujeme energetiku a přetěžujeme přenosové sítě, do paliv lejeme dotované příměsi, které  ničí motory a kazí PHM,draze pěstujeme kukuřici na kWh a vyvážíme z lesa štěpku, která má hnojit, chemickými jedy hnojíme pole a zbavujeme se tak ornice..... Někdo však nakonec musí přijít a říci : " Né tudy cesta nevede! " obávám se však, že to nebudou pánové z Brusele.

M. Prokop 27.9.2013 8:11

Re: Zetímco Amerika díky těžbě břidlicového plynu,

Nebudou. To je na nás. Myslete na to při volbách. Které strany zde ty hlouosti podporují.

M. Stuchlik 27.9.2013 8:31

Re: Zetímco Amerika díky těžbě břidlicového plynu,

Když sedostanou ke korytu tak všechny, korumpující eurodotace nesmrdí žádné straně

V. Němec 27.9.2013 8:59

Re: Zetímco Amerika díky těžbě břidlicového plynu,

A co strany, které chtějí Euro-rozvod?

L. Novák 27.9.2013 12:24

Re: Zetímco Amerika díky těžbě břidlicového plynu,

Ty volí málo voličů. Většina chce EUblahobyt... :-P

P. Čása 27.9.2013 13:28

Re: Zetímco Amerika díky těžbě břidlicového plynu,

Když to postavíte takhle, tak není cesty ven. Co tedy začít volit ty strany, které to alespoň mají v programu a zároveň se ještě neušpinily. A tyto strany - jejich zástupce pak stačí bedlivě hlídat ...

L. Novák 27.9.2013 23:14

Re: Zetímco Amerika díky těžbě břidlicového plynu,

Když ten Mach si to u mě polepil volbou Zemana... :-P

www.youtube.com/watch?v=c2puj1gxL0k‎

P. Vaňura 27.9.2013 10:44

Tady se velice pletete, eurodotace je věc jedna,

podpora OZE věc druhá. Fotovoltaický tunel jde VÝHRADNĚ Z NAŠICH PENĚZ.

Ale europoslanci, jako je pan Rouček z ČSSD, budou hlasovat i pro zákony, které zhoršují naše postavení v rámci EU (dotace pro zemědělství).+

M. Prokop 27.9.2013 7:19

Hlasoval jste proti,

(správně), ale to Vám nepomůže, Berete v Bruseli příliš peněz a to Vám závistivci s různými záminkami neodpustí.      :-P

K. Frauknecht 27.9.2013 7:23

:-))

M. Stuchlik 27.9.2013 8:32

Re: Hlasoval jste proti,

není to závist ale členství ve spolku mafiánů zvaném ODS, co nejde odpustit. Pro EU poslance za ČSSD a KSČ platí totéž

P. Maleček 27.9.2013 6:49

Hynku marné - to by nejdřív slova musely následovat činy

No a teď by nám měl ještě Hynek vysvětlit kolik z těch dotací, proti kterým prý ODS bojuje zmizelo v kapsách potentátů a kmotrů ODS.

A tak tu máme klasický případ ODSácké politické lži. Proti dotacím jakoby naoko, ale na potvoru marně, bojovat a pak je ve velkém přesunout do svých kapes.

Dalo by se vám Hynku věřit, ale to by se nejdřív exponenti ODS museli veřejně vzdát a následně se nezúčastnit praní těchto dotací. Zkuste tohle v ODS projednat. Vsadím se v tu ránu budete na nevolitelném dně kandidátky. A půl milion měsíčně bude v pr... co Hynku - Viléme - Jarmilo!?

M. Prokop 27.9.2013 7:22

Re: Hynku marné - to by nejdřív slova musely následovat činy

ODS mám z mnohých důvodů v nelásce, ale k tomu "naoko boji":

http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?g=38530

Lepší, než ti, kdo hlasují pro.

J. Křivánek 27.9.2013 17:39

Re: Hynku marné - to by nejdřív slova musely následovat činy

Sůdruh Maleček vy zte tupej že to bolí! Vaši oranžoví rudí a žlutí súdruzi vodhlasovali solární šílenství. Obrovskou podnikatelksou příležitost. A vy debile místo toho aby jste nadával svým spolusúdruhom co za cipovinu to vodhlasovali, teď nadáváte "exponentům ODS" což je vlastěn blbost (ale jak jinak od blba) spíš by zte měl nadávat těm zlým podnikatelům co umí využít příležitost, kterou jim hňumi levičáctí dali. Ale proč nadávat podnikatelům? Za to že se snaží? Súdruh Maleček blbeček. Já sem mále do toho solárního podníkání taky šel. Panely byly domluvené, připojovací kapacita byla domluvená, pole máme, úvěr až 50 mega by banka dala,... Jóoo ale prokoukl jsem to. A vycouval. Chci žít! Měl jsem tušení, že tak výnosné podnikání bude zdrojem obrovské závisti (že sůdruh Maleček) a to sem ani netušil že arcilotr Kalousek vymyslí tu dodatečou daň. To by ch byl za svini a jetš bych se 10-15 let klepal jestli mi ta investice po zdanení vyjde. Jo blbbost je nekoncečná. Jste důkaz Maleček.

P. Zeman 27.9.2013 8:40

Re: Hynku marné - to by nejdřív slova musely následovat činy

Zajímavá logika absolventa pomocné školy: Lidi, kteří hlasují proti podpoře OZE mají nepochybně své FVE, pole s řepkou či větrníky. Lidé, kteří hlasují pro podporu jsou čistí jako lilie a myslí jen na naše blaho. Ve výsledku to vypadá tak, že ti co jsou pro podporu vlastně přihrávají prachy z dotací svým nepřátelům :-D. Malečku, jste génius!

L. Novák 27.9.2013 12:28

Re: Hynku marné - to by nejdřív slova musely následovat činy

Maleček je místní komunistický blb, který samozřejmě ví, že jeho Strana má tunel na svědomí. Ale znáte komunisty.... :-)

P. Maleček 27.9.2013 12:32

Re: Hynku marné - to by nejdřív slova musely následovat činy

koukám potrefené husy pěkně kejhaj

R. Langer 27.9.2013 14:53

Re: Hynku marné - to by nejdřív slova musely následovat činy

Jojo, kejháte pěkně jako vždycky... :-)

P. Vaňura 27.9.2013 15:00

Dokonce, i kdybyste měl pravdu slova musely následovat činy

NENÍ to vina ODS. Proro to napíši jinak. Poslanci ČSSD+KSČM+Pravda a láska schválili proti hlasům ODS zákonem 180/2005Sb šílený tunel za 45 miliard ročně. Když se začal pakovat kde kdo, část poslanců ODS si řekla, "všichni se pakují byli bychom blbí, kdybychom nedělali totéž."

To ale VŮBEC NEZNAMENÁ, že by ODS nesla odpovědnost za vytvoření příslušného tunelu!

M. Martin 27.9.2013 16:38

Re: Hynku marné - to by nejdřív slova musely následovat činy

Maleček není génius.Maleček je jenom vůl.

J. Křivánek 27.9.2013 17:36

Re: Hynku marné - to by nejdřív slova musely následovat činy

Sůdruh Maleček vy zte blbej jak daleko vidíte!  Vaši oranžoví rudí a žlutí súdruzi vodhlasovali solární šílenství. Obrovskou podnikatelksou příležitost. A vy debile místo toho aby jste nadával svým spolusúdruhom co za cipovinu to vodhlasovali, teď nadáváte "exponentům ODS" což je vlastěn blbost (ale jak jinak od blba) spíš by zte měl nadávat těm zlým podnikatelům co umí využít příležitost, kterou jim hňumi levičáctí dali. Ale proč nadávat podnikatelům? Za to že se snaží? Súdruh Maleček blbeček. Já sem mále do toho solárního podníkání taky šel. Panely byly domluvené, připojovací kapacita byla domluvená, pole máme, úvěr až 50 mega by banka dala,... Jóoo ale prokoukl jsem to. A vycouval. Chci žít! Měl jsem tušení, že tak výnosné podnikání bude zdrojem obrovské závisti (že sůdruh Maleček) a to sem ani netušil že arcilotr Kalousek vymyslí tu dodatečou daň. To by ch byl za svini a jetš bych se 10-15 let klepal jestli mi ta investice po zdanení vyjde. Jo blbbost je nekoncečná. Jste důkaz Maleček.