25.6.2024 | Svátek má Ivan


Diskuse k článku

EVROPA: Podnikatelský inkubátor “Made in EU”

Jak podporovat podnikatele? Na to máme celé stohy volebních slibů, plné baráky úředníků, stovky mediálních proklamací, tisíce různých vizí, plánů a potištěných lejster. Již každý politický učeň dobře ví, že si musí do svého programu tuto kouzelnou formulku zakomponovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Pivoda 25.2.2013 16:03

Neobhajuji státní investice

Já ale s vámi vůbec nevedu spor o investiční genialitě státu. Prosaďte ale nejříve daňové asignace na inovace.

A přečtě si něco o hodných českých univerzitách:

Proč se studenti na univerzitě nedozví to nejlepší ?

http://archiv.neviditelnypes.lidovky.cz/clanky/2005/06/44143_11_37_0.html

M. Sedláček 25.2.2013 16:12

Re: Neobhajuji státní investice

Reagoval jsem především na Váš první odstavec.

Ad daňové asignace - ano, ale jedině nepovinné.

Odkaz jsem jenom přelétl, ČVUT jsem studoval a žádné iluze si již nedělám. Příčinu všech problémů ovšem vidím v tom, že ČVUT je státní škola a vůbec celé vzdělávání u nás máme fakticky státní.

M. Pivoda 25.2.2013 16:19

První odstavec o internetu?

Já zde nechci řešit Internet pod článkem ekonoma Karla Kříže, který při příležitosti mizerně realizované podpory inovací napadá Evropskou unii.

T. Petřek 25.2.2013 20:44

Re: První odstavec o internetu?

Jedna věc je napadat a druhá kritizovat.

M. Pivoda 25.2.2013 20:57

Kritizovat není co. Všude jinde je to stejné nebo horší.

Peníze z EU nejsou v Česku obhospodařovány o nic lépe než peníze z jakékoliv tuzemské finanční podpory (kde platí "já na bráchu, brácha na mne"). EU peníze mají alespoň jakousi "nezávislou" kontrolu zvenčí.

Proto jakékoliv výpady Kříže proti EU jsou naprosto zbytečné a mají za cíl jen zmást málo informované čtenáře. Nelíbí se mi tato jednoznačně účelová demagogie: cokoliv se hodí bude v tisku použito proti EU. Hlupáci. Až se EU rozpadne (k čemuž samozřejmě dojít může), tak to uškodí všem - tedy i mně i vám, mojim i vašim dětem.

Česká republika nevlastní atomovou bombu (na rozdíl od Izralele), a proto si nemůže dovolit samostatnou politiku. Vysvětlete to, prosím, našim velmi aktivním hlupákům.

T. Petřek 25.2.2013 21:44

Re: Kritizovat není co. Všude jinde je to stejné nebo horší.

EU se rozpadne určitě, a je to především chyba jejich architektů, kteří si ekonomické souvislosti vykládají po svém, nepřipouštějí kritiku ani diskuzi o jejím směřování, oni totiž ví nejlépe co mají dělat. Pýcha předchází pád. Evropská integrace měla být založena na obchodu, volném pohybu osob zboží, kapitálu a myšlenek. Překotné sjednocení spolu s ekonomickým ignoranstvím jsou jednoznačně "šlápnutím vedle",  bohužel pro nás pro všechny.

M. Malovec 25.2.2013 10:08

Ve výchově

a ve vzdělání. Ve výchově v tom, že z nich vyrostli nemorální hovada a ve vzdělání v tom, že nerozumí tomu, o čem rozhodují. Že to jsou hovada jsem si opět potvrdil při potřebě vyměnit žárovku v digestoři. Nevím, jak si s tím poradí ten, kdo nenakoupil do zásoby.

J. Slanina 25.2.2013 10:07

Nevím, o kterém malém městě to autor mluvil....

... ale krást z EU peněz se dá i ve velkém, třeba v Pardubicích:

http://www.novinky.cz/domaci/235002-stamilionovemu-podnikatelskemu-inkubatoru-v-pardubicich-hrozi-krach.html

L. Soukal 25.2.2013 10:04

To píšete...

... o Vědecko-technickém parku v  Rumburku ? Téměř nevyužitá budova po rozsáhlé rekonstrukci za peníze EU.

Z. Švrček 25.2.2013 10:29

Re: To píšete...

Ano, tam i mnohde jinde. Popis je přesný a všeobecně platný. Účelem není "inkubovat" příští podnikatelské solitery, ale vycucnout nabízené peníze daňových poplatníků a pak už se nestarat. Ono to taky nejde "se dále starat" protože tím, jak to socialisté z EU všeobecně ku*ví, je takováto starost skoro kontraproduktivní a pozor! Vyžádala by si jen další dotace. takže je to jako s lososím potěrem. Za dotaci se to vypěstuje a pak se to vypustí do kalných vod a o zbytek se postarají podmínky trhu eurounijně již drsně pokřivené = jen málo toho přežije.

Naprosto geniální - a to tady mnozí eurohujeři stále mluví o světlých zítřcích, o bezkorupčním prostředí, které EU nastolí a o tom, že si češi nedokáží sami bez EU pomoci. Jedinou otázkou se zabývám: jak se z takto získaných peněz ti vycucávači (a nejen ti naši čeští) zařídí, páč když to tady krachne, tak jim všechno bude na houby. Jedině, že by znali na zeměkouli nejaké tiché, soběstačné a bezpečné místečko? Já o takovém přemýšlím už dlouho a ono furt nikde.

M. Varadinková 25.2.2013 9:55

Socialismus nikdy nefungoval, nefunguje a fungovat nebude

Kdyby odstranili všechny ty  zbytečné byrokratické buzerace a socialistické nesmysly, kterými eurokrati i naši politici s takovým gustem zasviňují legislativu (a navíc ji neustále mění, takže kdo se snaží vždycky všechny zákony a předpisy dodržet a všem povinnostem řádně dostát, už mu nezbude čas na samotné podnikání),  tak by se podnikání stalo mnohem jednodušším a podnikatelé by se "rodili" přirozenou cestou a žádné "inkubátory" by nebyly potřeba.

M. Suchý 25.2.2013 18:30

Re: Socialismus nikdy nefungoval, nefunguje a fungovat nebude

Již Ronald Reagan pravil, a na současnou EU to platí dvojnásob:

Když něco dobře funguje zdaňme to.

Když to i nadále funguje zregulujme to.

Když to konečně nefunguje, dotujme to.

T. Petřek 25.2.2013 19:21

Re: Regan

taktéž řekl: "Někdo tvrdí, že současné problémy vyřeší více vlády, ale tím problémem je právě sama vláda."

O. Zuckerová 25.2.2013 9:29

Přesné!!

R. Hroza 25.2.2013 8:30

inkubátory Potěmkin EU

Mohu potvrdit. Sám jsem se, nevěda, podobného páchání dobra sice na Slovensku, ale zůčastnil. A je to přesně tak. Budoucí podnikaté dostali nenávratnou půjčku na úvod podnikání. Uřili se práci s pořítačem azákladům účetnictví. Většinou to byli typy, které nic z toho nechápou a ani moc nechtějí. Domnívají se že tak jak je někdo povolal na rekvalifikaci bude je i nadále "sponzorovat". A tak do roka max. do tří let spotřebují dotace a končí. Čísla o rekvalifikovaných, kteří absolvovali rekvalifikaci zaslána do Bruselu a zaříná další kolo. Jinak výhodný byznis pro pořadatele. Některé "Agentury pro rozvoj malého a středního podnikání" to (na Slevensku v letech 1996-2005 dokázaly točit 6, 8 i více let. Rekvalifikovaní se vracejí pod křídla dávek od úřadů práce mnohem rychleji ale Bruselská čísla úspěšně naplněna. Ale nesmí se o tom moc mluvit.

J. Dlouhy 25.2.2013 3:57

Napada me kacirska myslenka.

Co by se stalo, kdyby jsme si systemove reseni, ktere by podnikatelum umoznilo vyuzit jejich vlastni potencial proste zavedli sammi? Nejsou to nahodou nase vlastni kavarenske parlamentni teorie a nasi vlastni politruci, co nepodporuji podnikatele? Brani jim neco v tom jednat sami? Musi cekat na iniciativu z EU a nebo mohou sami jednat? Mam podezreni, ze tady nekde je zakopany pes, zvyk svadet svoji neschopnost na nekoho jineho, v tomto pripade na EU.

M. Stuchlik 25.2.2013 7:43

Re: Napada me kacirska myslenka.

čím si pomůžeme, bruselské metody práce mají naši politici v krvi a je jim jedno jestli dotaci získají z Brusele nebo ze státní kasy dalším zvýšením daní. Důležité je rozdělovat tak, aby na ně zbylo

T. Petřek 25.2.2013 14:33

Re: Napada me kacirska myslenka.

Jde o to, že v našem právním řádu je implementováno už kvantum evropských (EU) norem, samozřejmě s "českým" bonusem.. Když přistoupíme ještě k ESM a bankovní unii, nebudou ti naši volení "šašci" už rozhodovat o ničem důležítém. Ale stejně jsou jen Bruselský "servis", sami jednat

určitě nebudou. Nakonec jsme si je zvolii. Takže, dobře nám tak?

A dotace musíme brát, ikdyby se měly za ně stavět hladové zdi.

V. Ondys 25.2.2013 2:23

:)))))))))))))) Podnikatelský? A co tohle!

http://dotsub.com/view/01ad2718-073c-474a-ac40-c7a72e199d55

J. Jurax 25.2.2013 0:39

Autor klade otázku

Kde udělali soudruzi z Bruselu a jejich domácí vykladači sociálního smíru, dotací, regulací a věční startéři ekonomického rozvoje asi chybu? Nevíte někdo?

No kde udělali chybu - chybou je socialistická EU, jejiž nejvyšší komisař je bývalý šéf maoisitické komunistické strany Portugalska.

Nicméně po mém soudu je otázka špatně položena. Měly by být položeny otázky dvě.

První - proč vlastně jsme do té EU vůbec lezli?

A druhá - proč doprčic v té EU - najmě po Lisabonské smlouvě  - ještě setrváváme?

T. Blecha 25.2.2013 0:52

Re: Autor klade otázku

Proč jsme do EU lezli? Protože se tvářila jako parádní pánský klub ve kterém každý pořádný chlap musí být. Že je to Gayklub ve kterém musí nováčci na požádání starších členu kdykoliv podržet, se ukázalo až pozdě.

Proč tam stále jsme? Protože těm nahoře se to zalíbilo a tupé masy jim to za kecy o vymýcení korupce a slibu dalších dávek, umožňují.