24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

EVROPA: Perestrojka číslo 2

Je to tristní: sledovat něco, co člověk zná se všemi zoufalými konotacemi z historie, jak se to opakuje v přímém přenosu a jak snad půlka Evropy opět věří v nápravu něčeho, co z podstaty napravit nelze. Jen je to tentokrát ta druhá půlka Evropy – oproti stavu před pětadvaceti lety.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Pivoda 5.10.2011 18:25

Neuplná analýza příčin krizového stavu

"... banky stojí na hraně bytí a nebytí ..."

Autore, ve svém příspěvku chcete jít k původu problému, ale zapomněl jste čtenářům vysvětlit, kdo kdy dovolil bankám spekulativně investovat? Banky jsou přece od toho, aby půjčovaly peníze s vyšším úrokem a přijímaly peníze od střadatelů s nižším úrokem. A z toho rozdílu se zajištěním kolaterálem (tzn. zpravidla nemovitostmi) by měly banky pohodlně vyžít žít. Odpovězte čtenářům: Kdo, kdy a proč porušil pravidla životaschopného kapitalismu?

Kalousek nedávno zfackoval chlapce za neslušnost. Koho by ale měli fackovat občané za neslušné chování ve správě věcí veřejných?

J. Kanioková 30.9.2011 14:12

"únik z pasti ožebračí desítky milionů lidí." 500 !

Hra skončila, stáhněte oponu..

A ty grázly z vedení EU zavřít do blázince..

P. Fiala 30.9.2011 9:34

Jiné hodnocení stavu EU

""Tento evropský soubor opatření je produktem myšlení osob, které se stále ještě navzájem ujišťují, že to, co dělají posledních osmnáct let, dělají dobře a jen nepřízeň osudu a pár ošklivých politiků na evropské periferii můžou za to, že Evropa stojí před největší katastrofou od druhé světové války v podobě rozpadu uměle a velmi nezodpovědně vytvořené společné měny euro. ""

Porovnejte s faktem, že EU ekonomiky vytváří o chlup vyšší GDP jako USA. Či s tím, že globální obchod s Čínou funguje velmi dobře a drží "nad vodou" třeba ti u staronovou škodovku, dnes dceřinný závod VW. Obchody s Čínou počíítáme (měříme) v Eurech, někdy v US Dolarech (podle stavu kurzu) a Číňané s tím nemají problém (jen my zde v ČR stále milujeme Kč a lidi s ní spojenou, neb je živí). 

Buďme hrdi, že jsme členy EU, méně buďme hrdi, že jsme členy NATO, nebráníme se , ale bojujeme mimo hranice EU. My lidé, vytváříme naše dějiny, ti z velkých států či unií jako ti ze států nejmenších. EU je velký vzor pro ostátní státy na Zeměkouli. Viz Africká Unie, kterou tvoří 54 států s 1 miliardou lidí..

The World Fact Book, jediná sčítá všech 27 států EU dohromady. Proč ne OECD? Asi by lidé měnili názory na EU jako celek. Jsme lídry na globálním trhu, ať si krákorají v médiích někteří jedinci, že tomu tak není a že EU je v krizi, že Euro krachuje, a že se EU rozpadne. Zde mám vysvětlení: jsou líní zjistit si fakta, nebo pracují (vědomě či nevědomě) co by agenti USA či Ruska, kteréžto ztrácejí, díky existenci a ekonomickému výkonu EU, obchodní pozice.

V. Hajková 30.9.2011 9:44

Re: Jiné hodnocení stavu EU

Poslechněte  si  tento  názor:  http://euroseptik.cz/nigel-farage-pane-barroso-budte-chlap/

M. Vondráček 30.9.2011 10:14

Re: Jiné hodnocení stavu EU

Vážený pane, prostou otázku Vám položím, znáte člověka , který Vás zastupuje v EU ?? Volil jste ho ?? Mluvil jste s ním někdy ??

Myslím si , že většina lidí odpoví 3x NE. To je demokracie ??

S. Ševeček 30.9.2011 10:24

Re: Jiné hodnocení stavu EU

Pane Fialo, děte do brusele.

Z. Rychlý 30.9.2011 13:55

Re: Jiné hodnocení stavu EU

Pane Fialo,

36. patro - zatím je to dobrý.

J. Šejnoha 30.9.2011 22:17

Re: Jiné hodnocení stavu EU

Teď jste mě  uklidnil.  Jenom ještě  nechápu, proč mají všechny  EROunijní země  takové  nesplatitelné dluhy ?  Když nám všechno  tak  dobře  funguje !

A ten skvělý obrovský obchod s Čínou. Neměl by být vyrovnaný ?

No, to jsou jen detaily. Hlavně, že  jde  všechno dobrým směrem. Jak říkáte.

K. Janyška 30.9.2011 8:31

Evropskou myšlenku, tedy zločinný socialismus... Dzp.

J. Schwarz 30.9.2011 7:18

Navíc,

ty banky si nové daně zahrnou do ceny svých produktů i služeb. A protože bez těch se dnes už, s laskavým přispěním státu, nikdo neobejde / kdo zaměstná člověka, který bude chtít svůj plat v hotovosti nebo nedej Bože ve zlatě, že /.

J. Mrázek 30.9.2011 5:39

Bít či nebýt ...nebo nebít a být ?

neviditelnypes.lidovky.cz/ekonomika-evropska-dluhova-unie-dah-/p_ekonomika.asp?c=A100928_104406_p_ekonomika_wag