4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

EVROPA: Neválčeme, obchodujme!

Evropská unie je oblastí bez válek. Státy EU spolu nebojují a lidé si užívají mírového života, věnují se práci, rodině, zábavě, obchodu. Považuje se to za hlavní hodnotu evropské integrace. Toho je třeba si vážit. Ale na periferii doutnají války.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jílek 12.4.2014 9:28

Re: ...

....a kde jsou mezinárodní garance pro Ukrajinu za vzdání se jaderných zbraní....mezinárodnímu právu nasrat? :-)

J. Vyhnalík 12.4.2014 15:56

Re: ...

NATO by zasahovat nemělo, ale ani by nemělo nechat situaci eskalovat do občanské války. K účinnému zásahu by bylo ideální, kdyby EU a NATO postupovali koordinovaně s Ruskem a Ukrajinskou vládou. Bohužel politici EU a USA usilovně pracují na pálení mostů a dělají vše pro to, aby situaci nešlo řešit bez konfliktu a krveprolití.

J. Kanioková 12.4.2014 17:21

Ano, souhlas, nechat to eskalovat je jako

jednání puberťáků. Je zvláštní,že během dne byl na Sme článek, že 15.4. má být v Ženevě schůzka všech zainteresovaných zástupců - jak EU, USA, tak Ruska a Ukrajiny. Teď už tam ten článek není...

M. Prokop 12.4.2014 21:34

Re: ...

K pálení mostů nejvíc přispěl jistý Putin.

Má omluvu, asi to bude dílem vrozené, dílem výchovou. Holt ruský "smysl pro spolupráci".

J. Vyhnalík 12.4.2014 21:45

Re: ...

Tím máte na mysli soustavnou protiruskou propagandu v souvislosti s exoty typu Pussy Riot, nebo difamační kampaň před olympiádou, či nabídku řešit ukrajinskou krizi společně?

Ovšem ve skutečnosti to byly činy typu zabránění svržení Bašára Asada pod záminkou zinscenovaného chemického útoku, případně jasně pojmenované slabiny EU.

J. Kanioková 12.4.2014 23:04

Re: ...

EU plánuje pomoc Ukrajině zaplatit účty za plyn - http://jdem.cz/bapfd6

(20.3.2014) Čtyři Nepříjemné pravdy o Ukrajině - http://jdem.cz/bapfb6

Rusko dalo Ukrajine štyri podmienky finančnej pomoci - http://jdem.cz/bapfa3 ... "Líder ukrajinskej strany Sloboda a prezidentský kandidát Oleh Ťahnybok sa domnieva, že medzinárodné spoločenstvo by Ukrajine mohlo odpustiť jej zahraničný dlh, tak ako to svojho času urobila v prípade Poľska, či Grécka."

B. Rudolf 13.4.2014 7:31

Re: ... Klausismus

Vaše (a nejen Vaše) názory jsou "klausistické" v tom smyslu, že se dají snadno předvídat na základě znalosti výroků Václava Klause. Vypadá to tak, že nejde o postoje vzniklé na základě vlastních úvah o tom, jak se věci opravdu mají, ale o postoje účelové, k jejichž obhajobě se zpětně hledají argumenty.

Adorace svobody kombinovaná s adorací současného Ruska - není to protimluv?

J. Kanioková 13.4.2014 14:12

Jestli má někdo potíže se čtením,

tak to budete spíš vy. Adorace Ruska tady rozhodně nikdo nepíše.

A napsat o panu Vyhnalíkovi - " že nejde o postoje vzniklé na základě vlastních úvah o tom, jak se věci opravdu mají,", tak to je fakt gól..

V. Vlach 13.4.2014 11:50

Re: ...

Mýlíte se. EU tlačí ke hranicím Ukrajinských republik toliko trojského koně. Ale, pro Váš klid,Rusko ani my, obyčejní lidé v Evropě, se do války zatáhnout nenecháme - Judekorporátník Z Wasingtomu D.C. utře, vyhrožuje koncem civilizace, ale bude to jen konec USA!

J. Gogo 12.4.2014 7:31

Obchodem proti válce aneb

plány válečníků zhatí naši vepři boubelatí.

M. Kosejk 12.4.2014 5:19

:)))

No jo, Kosovo, Sýrie, Egypt, Moldávie, Libye - to jsou exportní giganti, co jen čekají, aby EU mohli zavalit svým zbožím. :))) Kosovo k nám lifruje docela kvanta drog, ale to nemyslím, že chceme. A o ropě s Libyí se toužili politici EU dohodnout i s Kaddáfím (teď  ovšem má Libye problém s kontrolou vlastních terminálů)

A s Ukrajinou objem obchodu s EU převýšil objem obchodu Ukrajiny s Ruskem. A Turecko samo si zavádí islamistický autokratický systém.

Ty stát prostě dojíždějí na svoje vlastní problémy. Názorný příklad toho, proč argumenty Petra Macha považuji za odpad. Už jen čekám, kdy EU obviní z existence eboly v západní Africe. Jako by nebylo v EU na co nadávat, i když se držíte reality a rozumu....

J. Novak 12.4.2014 8:01

Re: :)))

Pouze si ale Kaddafi dovolil po těch zemích EU chtít nehoráznost - řádně za ní zaplatit nikoliv v dolarech.

P. Vaňura 12.4.2014 12:41

Re: :))) Žvaníte, Kaddáfí si nikdy nestěžoval, že by mu

někdo nechtěl platit.

M. Kosejk 12.4.2014 18:43

Re: :)))

O čem to hovoříte, netuším.

Situace se měla ale tak, že Kaddafí svými bláznivými experimenty zruinoval Libyi (navzdory kvalitním zásobám ropy) - a dal se rétoricky na pokání, aby ze Západu něco vytáhl. Ale to už bylo pozdě - a bídná situace Libyi dohnala až k občanské válce...

J. Šejnoha 13.4.2014 17:36

Re: :)))

Zato teď tedy  mají v Libyi  idylku - nekončící občanskou válku a všeobecnou mizérii.

M. Prokop 12.4.2014 21:37

Re: :)))

Platí se v tom, na čem se partneři dohodnou. Zatím s tím žádný problém nebyl.

Zato byl dost značný problém s tím, co Kaddáfí dělal s utrženým obnosem.

To poněkud nasralo některé jeho spoluobčany.

J. Jílek 12.4.2014 2:18

Mach politický hochštapler

"EU na dovoz zboží ze států za hranicí uvaluje cla a jiné bariéry. Slibuje jim mlhavou perspektivu členství v EU, když přijmou všechny evropské regulace od zákazu žárovek přes regulaci hlasitosti vysavačů po kvóty na počet žen v dozorčích radách firem".

Pan Mach zapomíná hned na několik věcí. Jednak už minimálně od roku 2012 je pro Ukrajinu EU větším partnerem než Rusko, po přidružení bude trend stoupající. A regulace typu zmíněných Machem se podepisují v protokolu o přistoupení, tedy ne za mlhavé sliby, jak zde nestydatě lže Mach. Finanční pomoc západu je podmíněna liberalizací cen energií, což je kardinální problém splácení dluhů Ukrajiny za dodávky plynu z Ruska. Což by měl Mach chápat...i to, že se Ukrajině otevírá největší hospodářský prostor světa s perspektivou rozšíření i na USA.

"Kolem EU se rozprostírá "ohnivý kruh"...To není náhoda. Hranice EU totiž tvoří nebezpečné ohnisko napětí. Proč? Země za hranicemi EU nemůžou s unií volně obchodovat. Evropská celní hranice tvoří novodobou železnou oponu. "Pevnost Evropa" je opevněním, které chrání domácí producenty před levnou konkurencí na úkor mírové obchodní spolupráce. EU na dovoz zboží ze států za hranicí uvaluje cla a jiné bariéry."

tak to už je vrchol imbecility, to je na svěrací kazajku...žádný stát, žádný hospodářský prostor se jednostranně neotvírá navenek. Dokonce ani EU vůči EFTA. Jedině na podkladě reciprocity dané pro společný Evropský hospodářský prostor. Totéž platí pro EU-USA, a USA-EU. Stejné je to ve WTO. Už Bush sliboval zrušení dotace na zemědělskou produkci. Nestalo se, zatímco EU už dávno dotace na produkci nemá. Měla by tedy jen tak jednostranně pustit státem dotovanou produkci USA bez dvoustranných dohod? Měla by tak učinit vůči Číně atd? Pan Mach zřejmě spadl z višně. Kosovo, Sýrie, Egypt, Ukrajina, Moldávie, Libye, Turecko NEJSOU země, kde by se odehrávaly konflikty kvůli evropským clům

J. Vyhnalík 12.4.2014 2:36

Re: Mach politický hochštapler

Zkuste si to přečíst a hlavně u toho přemýšlet. Ti, kdo spolu obchodují, mají o to méně důvodů spolu bojovat.

J. Jílek 12.4.2014 2:42

Re: Mach politický hochštapler

oni ale obchodují, fištróne...zkuste přemýšlet, kdo je agresor

J. Vyhnalík 12.4.2014 2:52

Re: Mach politický hochštapler

Kdo je agresor? Čí hranice se posouvá? Posunula Moskva některé svoje základny na západ, nebo se NATO rozšiřuje na východ? Fištróna si laskavě schovejte pro sebe.

J. Jílek 12.4.2014 2:58

Re: Mach politický hochštapler

a co je komu do toho, kam se NATO posouvá, fištróne? Pokud neposouvá jaderné zbraně. Co je komu po tom? :-)

J. Vyhnalík 12.4.2014 3:00

Re: Mach politický hochštapler

Vy jste tu začal žvanit o agresi.

J. Jílek 12.4.2014 3:08

Re: Mach politický hochštapler

to je realita, nikoliv žvanění...ozbrojená agrese v Gruzii a Krymu prostřednictvím páté kolony. Vyhrožování zneužitím pátých kolon na Ukrajině a u Baltů....

J. Vyhnalík 12.4.2014 3:19

Re: Mach politický hochštapler

Já nehájím apriori ruskou pozici, jenom upozorňuji na to, že současná jednostranná protiruská mediální hysterie je hloupá a kontraproduktivní. Tedy pokud cílem vyvolat v EU pocit vnějšího ohrožení před blížícími se volbami.

Věřím, že hranice pobaltských zemí jsou pevné. Ruská menšina tam se nemůže odvolávat na staleté tradice, naprostá většina Rusů se tam přistěhovala až po válce. Ukrajina by se měla perspektivně stát členem NATO, ale k tomu je nezbytné, aby byla stabilní. Rusko by mělo být pro NATO spojencem a ne nepřítelem. To Vám opravdu nevadí lži a mediální manipulace?

J. Vydra 12.4.2014 7:25

Re: Mach politický hochštapler

Já se divím, že vaše černá tlamka neupadne - kdo tu šíří lži? To si myslíte že jsme všichni hloupí a nepamatujete si a nevidíme styl vládnutí cara a jeho poskoků? A s tou tupou kritikou mědí jděte domu do Ruska, šášulo, vy jste jedinej objektivní, co? Vy a další "užiteční idioti" co tu už měsíce vyrvávají ruskou propagandu!

J. Vyhnalík 12.4.2014 15:28

Re: Mach politický hochštapler

Děkuji Vám za argumenty. Nějaké argumenty nemáte? Nemáte.

V. Vlach 13.4.2014 11:57

Re: Mach politický hochštapler

Pane Vydo, odejděte a zavřete za sebou dveře, ulpívá po Vás smrad mezků....

J. Jílek 12.4.2014 9:32

Re: Mach politický hochštapler

jednostranné je vměšování do vnitřních záležitostí, jednostranné je porušování mezinárodních závazků, jednostranná je anexe a jednostranné je i vyhrožování dalšími vojenskými agresemi....jak z toho chcete vyrobit oboustrannou mediální kampaň? Vy jste neuvěřitelný ťulpas... :-)

J. Vyhnalík 12.4.2014 15:31

Re: Mach politický hochštapler

Nevážený pane. To, jak v každém druhém příspěvku urážíte ostatní diskutující o Vás leccos vypovídá. Zkuste se nad sebou zamyslet.

J. Jílek 13.4.2014 0:09

Re: Mach politický hochštapler

ťulpasa lze urazit?