29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Pavel 6.10.2010 20:11

Re: Jen houšť a větší kapky,

Davide!  "It can be"... je v překladu ...."může být"! "Musí být" ....by bylo .."it must be"! Kapišto? Nepleťte zde troubům hlavy! I bez vašich demagogií je jich tady popletených až až!

J. David 6.10.2010 15:16

Re: Jen houšť a větší kapky,

Tak to máte pravdu. EU hajzlíky si stavíme dokonale a s vehementní chutí. V originále zákona EU je "it can be", v překladu "musí být". Pak se nedivme, že stojíme na klystýrech, jako za monarchie. Eurohujeři ve smyslu pro certifikaci v EU zakoupí sazenice smrku ztepilého do Jizerek a Krkonoš z Holandska. Tulipán, jako Picea Abies. Tulipán do týdne zvadne, tak jako nížinné sazenice do roka chcípnou.  Debilům nedocházejí souvislosti, našinec se bude divit, že v horách roste jen buřeň a mít problém se žraním pomazánkového másla. Hlavně, že budu mít k dispozici syntetickou eurojitrnici z Lidla. Když jsem se německy ptal Francouze, zdali jeho sejr je "EU echtig", odvětil "merde". Sejr ale měl výborný, i když se vyjádřil nelichotivě, dojnice měl za barákem a ani kulaté kachlíkované rohy jsem v jeho sejrárně neviděl. Halt, jiný kraj, jiný mrav EU. U nás se z toho EU lejna snad defekujeme. Lezli jsme do řiti monarchii, Francii, CCCP a nyní EU. Klause sice nemusím, ale v mnohém má tento Narcis pravdu. Mohu se ale mýlit, errare humanum est.

J. Kanioková 5.10.2010 16:48

Prý to tak je, napsala paní z FÚ na jiném fóru

že to je fakt jen to penále. A taky si myslím, že pak hned je třeba nekompromisní kontrolní činnost a tvrdé paragrafy postihů pro nedodržování. A to si zatím u jižanů neumím představit, ti jsou tak naučení natahovat dlaň, že snad nějaká další generace... kdo ví...

J. Němec 5.10.2010 16:45

Re: Členství

Pravděpodobně narážíte na mou ironii s fungováním ekonomické výhodnosti členství v EU. Opakuji, jednalo se o ironii. Nevím, kde jinde jsem něco takového, ve svém příspěvku , tvrdil.

Pokud jste proti tomu, co se děje, zasaďte se jako občan u svého senátora či poslance o změnu. Je-li to pro vás k nežití, jděte jinam.

Každý může pracovat jen s tím, co je k dispozici. Tady je to jaké je a hned tak se to nezmění.

J. Kanioková 5.10.2010 16:39

:)))))

M. Prokop 5.10.2010 16:31

Re: Je třeba zjistit,

Ano, ale následovat musí festovní represe. V Řecku nepříliš nadějné.

M. Prokop 5.10.2010 16:30

Re: Členství

Zřejmě si představujete, že dluhy mohou dělat všichni a zaplatí to Marťani.

Nejste vy Špidla?

J. Skotnica 5.10.2010 16:09

Systém placení.

Líbí se mi vztah Řeků k fotbalu. Přenesli si ho i do placení daní, onen oblíbený systém 4-4-2.

40% daňovému úředníkovi, 40% mně a 20% státu. Na teď ještě vyhrají kontumačně. A v Bruseli se z toho ani nepo.erou. Jó, to takové pomazánkové máslo, to je případ.

R. Sedláček 5.10.2010 15:29

Re:Klaus a daňová amnestie v Řecku ,-))

J. Němec 5.10.2010 15:01

Členství

Nejsem moc silný v historii a pravděpodobně si nepamtuji nic ani z historie nedávné, jelikož já si prostě nevybavuji ty jaderné hlavice a dělostřelecké altilerie hrozící budoucím členům, že tam mají vstoupit, jinak bude zle. Mnoho států vstupuje do Unie s vidinou ekonomické výhodnosti, s čímž, řekněme si to upřímně, jsme tam vstupovali i my. Mno ... a Řecko nám ukazuje, že to funguje a že to výhodné je. Buď toho systému budeme účastni a nebo vystupme. Co je pro nás výhodné? A pokud někomu nevyhovuje většinová vůle, tak se může, pokud se to vyplatí, odstěhovat jinam. Třeba do USA, nebo do Austrálie.

Očekávat, že tam, kde žiju to bude ve všem ideální a to ještě zrovna dle mého náhledu na svět (třeba i správného) je utopie ne nepodobná té komunistické.

M. Franková 5.10.2010 12:22

Re: Jen houšť a větší kapky,

Obávám se, že obé je spíše z říše snů a pohádek. EU se k žádným hodnotám dobrovolně a bez nátlaku nevydá a bruselská hydra je nesmrtelná. O to více mě štve postoj nás..čechů. Nejprve jsme byli moskevštější než Moskva, posléze jsme se naprosto nekriticky obrátili na západ a od vsupu do EU stačí ,aby si v Bruselu uprdli a my už máme průjem a stavíme klozety, i když to po nás nikdo nechce! Každou blbinu, kterou tam ty bílé límečky vymyslí, jsme tady schopni dovézt až do švejkovského ad absurdum. My bychom zasloužili přes hubu!!

V. Kolman 5.10.2010 10:00

PRACUJ A KUŠ - HUBU SUŠ!

Pracuj a kuš - hubu suš! Lenoš a řvi - plat dají dví!

On ten Karel Havlíček Borovský byl chytrým a prozíravým novinářem. Ještě dnes jsou jeho bonmoty aktuální.

P.S.- Zaplať Marx, že nemáme "Jůro". Do takévéhoto spolku vyčůránků se mi opravdu nechce vstoupit. A paní Radičové držím palce a přeji jí hezký den :-))

J. Kalina 5.10.2010 9:22

Je třeba zjistit,

zda se amnestií nemyslí toto: pokud zaplatíš dlužné daně a ke všemu se přiznáš, nebudeš trestán a nebudeš platit ani penále za dlužné období. To se občas už různě zkusilo a vyneslo to více než vymání finančními úřady, které zdaleka vše neodhalí.

J. Kalina 5.10.2010 9:19

Je třeba zjistit,

V. Pavel 5.10.2010 8:54

Určitě jec špatný princip Kolektivní viny a tedy ...............

...... kolektivní povinnost členských států EU pomáhat špatně hospodařícímu Řecku, popř. dalším členským státům následujícím řecký ekonomický kolaps. Je to pro Brusel nová situace a jak vidno, hledá obtížně racionální řešení, vzhledem k systému pravidel, který s podobnou situací neprozíravě nepočítal. Je jisté, že to EU úspěšně vyřeší a že kvůli Řecku nezanikne. Neměli bychom proto podporovat neustávající snahy Pána našeho Hradu, torpédovat EU a izolovat od něj náš stát. Právě to je cesta "do nikam"! Nikoliv aktivní spolupráce s EU, vč. pochopitelné kritické výměny názorů z pozice přátelského konstruktivního partnerství. Klaus klame veřejnost a Česku škodí!

A. Čepek 5.10.2010 7:53

Re: Jen houšť a větší kapky,

Ta daňová amnestie je výsměch, nicméně jsem si vzpomněl na jeden rozhovor na téma, jak majetní Řekové plánují opustit potápějící se loď ... pokud by Řecko opustili ti schopní, pak by jim zůstali jen odboráři a anarchisti. Možná je to tedy jen zoufalá snaha zacpat alespoň jednu díru po čarou ponoru.

V. Kain 5.10.2010 7:17

Re: Jen houšť a větší kapky,

Váš příspěvek by se Barrosovi,Ashtonce a mokrému hadru asi nelíbil.Půjde to velmi ztuha pokud vůbec dostat tuto nenažranou pijavici do kolen.

J. Kanioková 5.10.2010 1:04

Jen houšť a větší kapky,

a EU se konečně vrátí k hodnotám EHS a ta byrokratická hydra v Bruselu dostane na frak