14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

EVROPA: Na jihu eurozóny jde opravdu do tuhého...

Stačilo pár náznaků, že Německo spolu s Bruselem asi takovou záchranu po žádosti španělského premiéra Rajoye připravují a burzovní indexy i kurz eura včera po dlouhé řadě poklesů vylétly prudce nahoru.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 13.6.2012 11:44

Jih EU hoří

Jih EU hoří a "bruselští" (berlínští) žháři se z toho snaží vytěžit pro sebe (svou moc) maximum. Obávám se, že na své politice nezmění nic, dokud budou u moci. O tu by je snad mohl připravit jenom totální rozklad eurem postižených států (anarchie, občanská válka, revoluce). Ohroženi tímto požárem a ještě více jeho egoistickými "hasiči" jsme samozřejmě i my. Je v našem "životním" zájmu, abychom "slabých chvil" eura využili přinejmenším k vyvléknutí se z (na nás na rozdíl od původních členů vyděračsky uvalené) povinnosti ho přijmout.

P.S. Němečtí voliči jsou bohužel se vznikající "německou Evropou" stále více spokojeni).

J. Kanioková 12.6.2012 15:47

Ach jo.... kéž by...

J. Kanioková 12.6.2012 15:47

Přesně..!

Ano, lídři EU (nejen, Obama asi tlačí nejvíc a vydírá) jsou šílenci, co furt hledají další nová stébla, jen aby euro udrželi.

Merkelová je mezi dvěma mlýnskými kameny. Němečtí voliči, které už přestává bavit hra na dojnou krávu a záchana "evropské myšlenky" at to stojí, co to stojí. Jak to dopadne, je jasné, v demokracii nakonec rozhodne volič. EU je odpískaná, protože začala lézt do peneženky víc, než je únosná míra!

Jen kdyby to bylo už co nejdřív. Každý den prodlení přináší další a další ztráty, prodražení toho spektáklu..

J. Vacek 12.6.2012 12:19

Situace je naprosto neudržitelná...

Moc si přeji, aby se ta komunisticko-fašistická EU rozsypala co nejdříve.  Kéž by do Vánoc bylo hotovo...

P. Fiala 12.6.2012 8:33

Lídři na finančních trzích - i oni jsou byznysmeny

A jako byznysmeni mají vidiny velkých ZISKŮ, a ve většině případů jsou už i velmi bohatí a s důvěrnými kontakty k finančním institucím - bankám, spořitelnám, pojišťovnám (v nich jsou ukládádány úspory mas občanů), politickým lídrům, mediálním magnátům, či odborovým bosům.

Jsou obvykle velmi vysoce  vzdělaní a ti nejvzělanější v matematice mohou ovlivňovat i lidi působící v "reálných byznysech", a též i nástroji válek a mediálních kampaní ovlivňovat běžné životy již 7 miliard lidí na planetě.

Čím se tito lidé řídí? Vidinou ZISKŮ. Jaké používají know-how (vědomě i podvědomě)? Od J. von Neumanna: THEORY OF GAMES AND ECONOMIC BEHAVIOR.

F. Pavlis 12.6.2012 7:50

Re: různé země se budou jako dosud účastnit

... tato vazba " dokonavého"  infinitivu s futurem je v žurnalistice běžná...jako i jiné vazby ... A veřejnost se při čtení i mluvení obírá jinou syntaxí i slovní zásobou.  Bývá perlivější i na těchto stránkách.

V. Hajková 12.6.2012 7:47

Re: různé země se budou jako dosud účastnit

To-  je  opravdu  to  nejduležitější-   vuči  čemu  se  tak  nutně  se  svým  mentorováním  potřebujete   k  tomuto  zajímavému   článku  vymezit??

F. Pavlis 12.6.2012 7:42

Ano,

je to hrůza. Prohnilý kapitalismus je ohrožován prohnilými komunisty a socialisty. Nebo je to sofistikovaná socialistická revoluce, po níž přijde konečně ten správný komunismus ? Lehce levicoví W+V tomu říkali .... degegenere...a pan Obama je vskutku numero z egyptské mystiky..

B. Volarik 12.6.2012 7:36

různé země se budou jako dosud účastnit

Pro pět ran do čepice, člověče, proč se nenaučíte obstojně česky, než se pustíte do psaní. Vždyť to čte veřejnost!

B. Volarik 12.6.2012 7:34

nebude účastnit

To je anglický syntax. Česky se řekne "nezúčastní se". A to jsem usazen v Americe už více než 30 let.