5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

EVROPA: Konec kapitalismu (nejen) v Čechách

Evropská plánovací komise. Tak by se asi měl do budoucna jmenovat, podle vyzkoušených marxistických receptů, úřad, který bude muset vzniknout v Bruselu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Mach 6.1.2020 19:39

Pan Vlk se nám svěřil s tím, co všechno si pamatuje z komunistického vzdělání. Bohužel to vypadá, že od roku 1990 už nic dalšího nepochopil a chápat nechce. Snižování emisí se neustíle porovnává s devadesátými lety, proto se tam odvažují napsat cíl snížení emisí o 65%, z čehož jsme již valnou část dosáhli díky změně struktury průmyslu. Na participujících neziskovkách mu vadí Člověk v tísni, ale už ne ADRA nebo Charita ČR. Nejspíš proto, že to jsou křesťansky orientované neziskovky. Ty jsou dobré, tak o nich pomlčíme. Ale při pomluvách Člověka v tísni opět použije klasickou soudružskou taktiku : oni mají miliardový rozpočet, to jim budou lidé závidět. No a závěr pak tvoří už jen nesouvislé chaotické plky a strašení. Co na tom, že agenda uhlíkové neutrality nedemontuje ani demokracii, natož pak kapitalismus. Naopak počítá s tím, že soukromý kapitál se na této cestě bude podílet. Nulová uhlíková agenda se nemusí líbit, ale když se nelíbí, tak to chce jiné argumenty, než jsou ty vycucané z prstu. S těmi sem chodí Institut VK.

O. Uživatel 6.1.2020 19:46

Uživatel požádal o vymazání
D. Mach 6.1.2020 20:10

Co vám říká program Apollo? To bylo také centrálně vymyšleno, nedávalo to příliš smysl, a výsledky využíváme dodnes a nikoho to překvapivě nezruinovalo.

O. Uživatel 6.1.2020 20:22

Uživatel požádal o vymazání
V. Petr 6.1.2020 20:43

Mýlíte se, Apollo byl KOSMICKÝ projekt v režii státu a financovaný státem. Na rozdíl od OZE to dávalo smysl a přineslo očekávané výsledky, dokonce to oceňovali od počátku i tehdejší komunisté!

Boj proti zlému CO2 je neobolševický nesmysl a protože to samotný státní rozpočet neutáhne, má být k financování DONUCENA veškerá veřejnost, dále banky a průmysl. Nejde o výzkum ale ekonomické zvěrstvo!

Je to jako když president Carter a jeho demokratičtí nástupci donutili státní ŠIKANOU tamní banky, aby finacovaly byty pro tamní nepřizpůsobivé. Výsledkem byla nakonec "hypoteční krize" z roku 2008, která přerostla v ekonomickou krizi, jenž postihla celý svět včetně nás!

P. Han 6.1.2020 23:36

"Naopak počítá s tím, že soukromý kapitál se na této cestě bude podílet." - No jistě. Soukromý kapitál si svou likvidaci bude muset zaplatit. Dobře vás to naučili, soudruhu.