26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

EVROPA: Jeden velký buzerplac

Máme ještě v živé paměti, jak se lidé předzásobovali starým typem žárovek. Po roce 2012 už lze totiž zakoupit pouze ty úsporné, z důvodu nařízení Evropské unie. Teď zase Brusel hodlá skoncovat s vysavači, alespoň tedy s těmi s příkonem vyšším než 1600 wattů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Šimek 1.9.2014 7:52

A klolik nás doma bez norem EU stojí socialistická mantra,

že školství a zdravotnictví je zdarma, plošné dávky na všechno možné, naše unikátní modifikace podpory FE a další vychytávky?

Sundejte si růžové brýle, nejsme žádní lumeni, kterým jejich světovost kazí zloduši z EU :o)

J. Svoboda 1.9.2014 11:57

Re: A klolik nás doma bez norem EU stojí socialistická mantra,

Zloduši a zlojedí z EU nám kazí všechno, na co si dokáží vzpomenout!

Nevím, co vy máte za brýle, ale bylo by dobré je také odložit. To, co píšete je v příkrém rozporu s vaší ikonou. Je to jako oheň a voda.

J. Šimek 1.9.2014 21:23

Re: A klolik nás doma bez norem EU stojí socialistická mantra,

Takže vy jste ten lumen, který na rozdíl od ostatních dělá všechno dobře ? :o) :o) :o)

A. Bocek 1.9.2014 7:44

Hloupá Bruselská nařízení lze obejít :

100W žárovky lze nakupovat jako tepelné koule na temperování komory, místo klasických vysavačů lze montovat centrální vysavače pod názvem filtrační antialergická jednotka, místo energetického štítku budovy lze tři roky zpátky uschovat účtenky za uhlí a dřevo, místo omezování CO2 budeme omezovat jiný skleníkový plyn ( třeba metan nebo H2O )......

R. Nowak 1.9.2014 8:42

Re: Hloupá Bruselská nařízení lze obejít :

Typicky české! Jako za každého protektorátu. Držet pusu a krok. Ovšem všechno jde nějak obejít. Zašvindlovat. Podvést...Vykecat se z toho..Kdo nekrade-okrádá rodinu.Prosím vás, nechte si své rady, anebo si je šetřte do hospody. Tam seděj pořád ty stejní tátové a vaše rady jistě uvítaj.

J. Lepka 1.9.2014 13:42

Re: Hloupá Bruselská nařízení lze obejít :

Proč do hospody ? Podívejte do PS, co tam sedí bývalých komunistů, co ovšem do té správné partaje vlezli jen proto, že ji chtěli rozložit zevnitř. Stačí je správně zorientovat a začnou likvidovat další orgán. Zevnitř samozřejmě. A za evropský plat, jistě. Hlavně mít prst na tepu doby, jak jinak....

J. Svoboda 1.9.2014 12:01

Re: Hloupá Bruselská nařízení lze obejít :

To, že jsou bruselská nařízení vesměs hloupá, je jasné mnohým.

Ještě hloupější však je, spokojovat se tím, že je možno je nějak obejít. Je to primitivní a nic to neřeší. To evropské svinstvo je třeba likvidovat i s kořeny. Posekat jen zelenou část není řešení.

J. Mrázek 1.9.2014 14:10

...atomovky jsou pod zámkem...nadneseně...

Takže zbývá kverulantství a ať se eurohujeři vzteknou ...

B. Hamáček 1.9.2014 7:17

Proč ?

Proč zrovna takový článek nyní , když jde o zásadnější věci. Samozřejmě je to problém, takové blbosti s vysavači. Bohužel levicoví blb.i jsou rozlezlí všude. Rádi všem diktují co mají dělat , stejně jako rusáci .

M. Prokop 1.9.2014 11:09

Re: Proč ?

Proč nyní? No protože ta vysavačová pitomost vstoupila dneškem v platnost.

P. Scheck 1.9.2014 4:17

Ano, prosím

Návrh E.komise o vysavačích nepovažuji za příliš šťastný ani důležitý. Pouze nabíjí zbytečně střelivo všem zarputilým odpůrcům EU jako je pan Korec. Jde vlastně o nepodstatnou věc. Stačlo, aby nebyl odhlasován evropskými poslanci a jelo by se dál. Tedy i poslanci za ČR. Tady pan Korec "zapoměl" namířit svou kritiku. Jakpak asi hlasovali někteří poslanci z našich největších stran? Možná by to bylo docela zajímavé...

J. Jurax 1.9.2014 22:37

Re: Ano, prosím

No, na celé věci je podstatné, že to ty blby vůbec mohlo napadnout a že o tom budou muset poslanci hlasovat.

To v bruseli není nic lepšího na práci? To EU nemá žádné vážnější problémy než tyhle peachoviny iniciované zelenými cvoky?

A že ta skvadra, co jsme poslali do brusele v čele s Kollerem je schopna odhlasovat každou krávovinu je zjevné. A i kdyby se nějakým zázrakem naši europoslanci dostali rozum a hlasovali v zájmu republiky, co je platná kapka rozumu v moři blbosti?

J. Dočekal 1.9.2014 2:26

Naprostý souhlas!

Otázka je, jak z toho ven. Jednu velice slabou naději vidím v tom, volit strany (stranu), která má v programu tyto nesmysly omezit. Já vidím jen jednu z nich.

P. Dvořák 1.9.2014 5:38

Re: Naprostý souhlas!

Vy ještě věříte v kouzlo voleb?

A co Jéžišek, chodí k vám na Vánoce, chodí?

J. Šimek 1.9.2014 7:46

Re: Naprostý souhlas!

Jasně, je to globální spiknutí :o)

J. Svoboda 1.9.2014 12:05

Re: Naprostý souhlas!

Kouzlo voleb je nesmysl! Lépe je, spoléhat se na kouzlo selského rozumu voličů.

Bohužel, však s vámi to, jak je vidět nepůjde. Kdo říká, že nemůže, ak opravdu nemůže.

B. Uhlich 1.9.2014 0:32

Já bych zas až tak černě neviděl...

ano máte pravdu - příval debilit z Bruselu neutichá, ale ruku na srdce, ono se v praxi zas až tak moc neděje. Žárovky nadále koupím a není to žádný kontrabant - průmysl si vymohl vyjímku a tak se žárovky pro potřeba půmyslu smí vyrábět i prodávat dál..., rtuťové lékařské teploměry sice už nekoupíte, ale když ho bude chtít, tak ho koupíte na NEtu naprosto bezproblémů... Třeba na Aukru jich tuhle někdo nabízel celou krabici ..asi 100ks... S vysavači to bude asi podobné...no tak holt nekoupíte silnější vysavač...tak si ho holt koupíte v průmyslovém provedení..tam žádná výkonová omezení nebudou. Bude sice dražší, ale zas Vám vydrží půl života... a nebo si koupíte nějaký ten "nový" s nižším výkonem a když z něj vyrvete všechny ty debilní fitry a necháte tam jen ten pytlík, bude to vysávat taky dobře..konec konců, proč asi vzrůstá výkon vysavačů?? No protože je problém ty bariery fitrů vůbec profouknout. Moje rodiče měli v šedesátých letech vysavač s příkonem 300W a vysávalo to dobře.  A co se týká dalších nápadů E.K. myslím, že se rovněž nemá cenu tím zabývat.. z energetického štítkování se taky nakonec stal jen paskvil a jestli budou povoleny jen pasivní domy?? No tak uvidíme co z toho nakonec vyleze..dokážu si představit, že se tedy budou stavět jen pasivní domy a po kolaudaci se z toho budou předělávat normální domy a byty... protože se ukáže, že provoz pasivního domu je taky pěkně ekonomicky náročný.. už jen Vámi zmíněná rekuperace je taky docela pěkně složitá a drahá problematika..výměny fitrů, čištění a odstraňování plísní...jucjh juch. Vždyť i dnes v praxi se spousta věcí ukazuje, že se dá řada věcí provozovat jinak a tak i když jste majitelem nějaké technologie, která vyžaduje drahou a náročnou údržbu..stejně nakonec, když na to třeba nemáte, tak to prostě neřešíte..třeba majitelé čističek a pod. ..by jistě k tomu mohli hodně dodat...

Já bych to tak černě neviděl... jsme Češi ati si vždy ví rady ne?  :-))))

J. Kostelanský 1.9.2014 1:57

Re: Já bych zas až tak černě neviděl...

Určitú zvrátenú logiku to má. Ale čo je to potom za systém, ktorý núti svojich občanov, aby obchádzali zákony?

A. Starý 1.9.2014 6:20

Re: Já bych zas až tak černě neviděl...

Zvrácený systém.

J. Svoboda 1.9.2014 12:38

Re: Já bych zas až tak černě neviděl...

Jo, pane nevidomí nevidí nic.

J. Jurax 1.9.2014 22:39

Re: Já bych zas až tak černě neviděl...

To není systém, to je EU :-(

T. Pansky 1.9.2014 2:10

Re: Já bych zas až tak černě neviděl...

Priteli, mate pravdu.  To zase ale znamena, ze ten svuj hrbet nenarovname.  Vam to nevadi?  Mne ano.  Ja se nechci ohybat a libat zadky, pul zivota mi to stacilo.

B. Uhlich 1.9.2014 8:23

Re: Já bych zas až tak černě neviděl...

Ale mě to samozřejmě vadí, ale když něco prostě nemohu změnit tak se tomu musím přizpůsobit a tím přizpůsobit tedy rozhodně nemyslím, že budu hopkat jak jiní pískají... jen jsem chtěl poukázat, že to holt budeme dělat jak jsme to dělali dřív...na všechny debility budeme reagovat "českou Švejkovskou cestou" kombinovanou s pasivní rezistencí...  Ale jinak já chápu, co tím chcete říct...pochopitelně, že by bylo fajn, kdyby se dal pořádek udělat jinak... ale vzhledem k tomu, že volební systém to neumožňuje a k hořícím vládním budovám je ještě poměrně daleko... tak co chcete dělat jiného???

J. Jurax 1.9.2014 22:40

Re: Já bych zas až tak černě neviděl...

Jojo, kdo to říkal, že Češi jsou smějící se bestie?

M. Vondráček 1.9.2014 7:59

Já bych to černě viděl :-)

Kdo má právo mi nařizovat čím mám svítit, co mám jíst , kde mohu kouřit atd?? Snad jen vlastník prostoru , ve kterém ony nepřístojnosti páchám. Je snad EU vlastníkem celé Evropy ?? Zdá se , že Bruselští úředníci si to myslí :-)

B. Uhlich 1.9.2014 8:34

Re: Já bych to černě viděl :-)

Jo, je tomu tak... bohužel my jsme pro tu bandu úředníků tuze jednoduché sousto. Jak sám vidíte, část lidí dokonce všechny tyhle bezvadnosti příjmá a považuje to za vrchol blahobytu a ti, co se jim to nelíbí, nějak nejsou ochotni pro účinný odpor udělat vůbec nic... v podstatě jsme v neřešitelné situaci. Změny tzv. demokratickou cestou nejsou možné a vůle lidí k nějakým ostřejším protestům není valná... tak se holt bude muset čekat na to, až tupost bruselských úředníků dovede celou EU do takových ekonomických problémů až se to celé rozpadne..nic víc se dělat nedá........  V podstatě je to stejná situace jako před 30ti lety... lidi jsou nepoučitelní...

P. Joch 1.9.2014 13:04

Re: Já bych zas až tak černě neviděl...

Hitler měl pravdu, Češi jsou jako cyklisti, nahoře se hrbí a dole šlapou...

V praxi se děje hlavně to, že se omezuje naše svoboda. Proč si proboha nemůžu koupit vysavač co má příkon a zvuk jako malé letadlo? Vždyť tu elektřinu platím já, ne strejda z Brusele.

B. Uhlich 1.9.2014 14:10

Re: Já bych zas až tak černě neviděl...

No samozřejmě, ale to už jsme tady, tuším, asi před týdnem řešili, kdyby EU chtěla opravdu úspory - tak by zavedla jednoznačné příděly energií...tedy každá domácnost by měla omezený příkon a jejím problémem by bylo jak s ním naloží... protože to EU neudělala, je jasné, že tady o žádné úspory nejde, nýbrž jen o hnusnou buzeraci... a zakuklený protekcionizmus v zeleném kabátku...

A když už jsme u toho, co jste napsal - mohl byste třeba Vy přispět nějakým řešením, jak z tohodle environmentálního darebáctví vybřednout...???  Já se třeba přiznám, že to nevím...

T. Pansky 1.9.2014 0:25

... a tohle nekomu vykladejte. V Cesku Vam nebudou verit.

V Cesku v poslednich volbach zvitezili socialiste ve dvou nejvetsich uskupenich.  Socialiste si to vymysleli genialne: obcane si voli jakesi evropske zakonodarce, kteri jsou ovsem brzy uplaceni a nedelaji svoji praci.  Nevoleni evropsti komisari potom vydavaji vsemozna narizeni.  Nikdo uz nema poneti, co je zakon a co ne, co plati a co ne.  Urednici vsech statu radi prejimaji vselijaka narizeni, nebot si tim chrani sva mista.  Evropsky socialismus se rozrusta jako rakovina.  Reseni:  1) nevolit socialisty na statni urovni a 2) nevolit socialisty do EU parlamentu. ... Jenze vykladejme si tohle v Cesku, kde ma levice vetsinu v obou komorach parlamentu a za prezidenta jsme si zvolili ex-komunistu.