29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

EVROPA: Je ředitel RWE odborník, nebo není?

Německo nemá dost prostoru pro výstavbu obnovitelných zdrojů, které potřebuje na uskutečnění svých zelených plánů. Řekl to ředitel RWE, jedné z největších německých energetických firem. Ví Markus Krebber, co říká, nebo mají pravdu aktivisté jako Luděk Niedermayer?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Poláček 1.2.2022 9:05

;-D R^

I kdýýýýýž , nejsme na rovníku, takže pokud to patro bude mít dejme tomu 55 m, tak proč ne ? ;-) Takový 11-ti patrák bude zcela jistě dominantou širokého okolí na který se budou chodit dívat turisti ze široka daleka.

P. Rada 1.2.2022 9:11

Pokud by "vrozenou inteligencí" byly pro domácí energetiku využity alespon plochy střech ideálně nakloněné slunečnímu svitu... - mohlo by od Vás jít o nadsázku.

V realitě pos-totalitního česka jde o projevy konzervativní lidské stupidity navozené dlouhodobým dadužíváním levných energií i domácích surovin.

https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/do-ceska-poprve-priplula-lod-nalozena-uhlim-dosud-ho-vozily-z-pristavu-vlaky.A220123_084058_ekonomika_lre

J. Fráňa 1.2.2022 9:21

Podívejte se na Youtube. Tam vám několik lidí vysvětlí k čemu je v zimě dobrá fotovoltaika. Tito stupidní lidé to mají na střeše a na rozdíl od vás mají praktické zkušenosti. Videa jsou včetně veškerých záznamů výkonu, pořizovacích cen, návratnosti a spotřeby konkrétního domu. Hrajete si na odborníka a neustále jen lžete.;-D

P. Rada 1.2.2022 9:33

Pane Fráno na "Youtube" lze najít ledacos. Faktem zůstává, že v ČR dopadá každoročně na 1m2 1MWh energie.

Zda a kdo kolik s toho... kdo využije FV nebo teplovodním solárem... - nebo nevyužije a věří, že uvnitř zeměkoule je druhá větší plná všeho... je spíše osobní věc.

Neosobní věc je naopak spoléhat na zdroje spíše společné, situované pravidelně v odlehlosti a distribuované tedy ovládané jinými.

Osobně mám s FV i Teplovodním solárem dobrou zkušenost. Prosím neplést a bezstarostností a bezpracností.

V. Církva 1.2.2022 10:31

Tak myslím že otázka není fotovoltaika ne. Tady je pravda, že bychom měli pokročit. Jde spíš o to kolik energie třeba fotovoltaikou jsme chopni v ČR pokrýt. Obávám se tak 20 procent a to ještě z ročního průměru. Ale to jentak hádám.

Když teda máte dobré zkušenosti tak rozveďte jak normální rodina která má doma kolem 20 stupnů denně se vysprchuje teplou vodou pokryje z vlastních zerojů.

R. Langer 1.2.2022 11:41

Nemel zase nesmysly, prolhaný Zelený bolševiku, pravda je dávno známa. :-P

P. Manda 1.2.2022 12:54

1 Mwh/m2/ 1rok ???? 0,00273Mwh/d ! 2,73 kw !

Není to málo ?

P. Diviš 1.2.2022 9:40

To je marný. Jehovistu ani zeleného jehovistu Radu nepřesvědčíte jakoukoliv logikou a realitou.

J. Hoza 1.2.2022 8:24

Jéžiš, o čem to tu zkoušíte diskutovat? Vždy topák Niedermayer je ukázkový ultras vlezdobruselista. ;-D

F. Svoboda 1.2.2022 9:05

R^R^!!!!!!R^

P. Rada 1.2.2022 8:01

Ředitel čehokoli komplexnějšího by měl být spíše odborníkem na marketing - tedy na uspokojování potřeb zákazníka.

Nevyřčenou ale podstatnou okolností přitom je, do jaké míry jsou marketingově reflektované požadavky zákazníka výrazem nezbytné situační potřeby, rozvojových přání ... až dokonce excesivních choutek.

Úvodní otázka pana Součka i celý text je s tohoto úhlu pohledu zavádějící prostě proto, že naprostá většina "zákazníků" dává dominantně najevo svá emotivní přání - nikoliv reálné potřeby. Většina by přirozeně chtěla co nejvíce všeho nejlepšího... - asi tak, jak si ledacos navzájem "přejeme".

V realitě jde daleko spíše o kompromis při naplnování širokých lidských přání reálným spektrem možností - o tom je i energetika.

J. Pankovic 1.2.2022 8:07

...otázka zní: kdo je zákazník ?

...odpověď je většina lidstva a neee zelení parazité ;-)

P. Rada 1.2.2022 8:23

Naopak. Většina lidstva se na planetě chová nesymbioticky - tedy nejen už jako vyvážení desetruktoři k zeleným producentům - ale spíše jako parazité systému.

Doložit to lze na nestabilitě vývoje základních biogenních prvků celé biosféry i na narůstajícím tempu entropie. Pokles entropie přitom patí už s definice k základním projevům prosperujícího života.

Konkrétně na planetě ubývá neobnovitelných zdrojů, ubývá biodiverzity a přibývá nerecyklovatelných odpadů ... a to všechno žene zejména neobnovitelná energetika (fosilní i jaderná).

J. Pankovic 1.2.2022 8:36

...takže stačí vyhubit pár zelenych ekofašistuu a bude klide;-)

P. Rada 1.2.2022 9:02

Uvádí se, že lidstvo je na pokraji "sebevyhubení" - viz např Hodiny posledního soudu:

https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/veda/hodiny-posledniho-soudu-doomsday-clock-covid-19_2101272331_kro

J. Pankovic 1.2.2022 11:19

Sebevyhubení způsobují neužitečná ekofašistická hovada jako je psychopat Rada který taky za celý svůj život neudělal nic užitečného, jenom zbytečně užírá ze společného

R. Langer 1.2.2022 11:44

Přesně tak. Docela by mě zajímalo, čím se ten Zelený bolševik ve svém životě vlastně živil a živí... ;-)

J. Pankovic 1.2.2022 12:16

...v době kamenné Pra-Rada, když bylo potřeba kopat jámy, tak byl línej, když bylo potřeba hnát mamuta, tak byl zbabělej....ale když se mamut dělil, tak měl spoustu argumentů, proč má dostat větší díl ;-),....ale když se měl štípat pazourek, tak měl plnou hubu keců, jak " nadměrné drancování zásob pazourku může způsobit zánik civilizace, jak jí známe ";-)

R. Langer 1.2.2022 13:22

Ano, argumentovat koncem civilizace, protože dojde pazourek, je přesně ta vylhaná Radova zelenobolševická teorie. Která byla v praxi 1000x vyvrácena, a přesto s ní podobní lháři a podvodníci, jako je Zelený bolševik, pořád a neustále operují. ;-€

R. Langer 1.2.2022 11:42

Jestli jsi na pokraji sebevyhubení, tak mi nezbývá, než ti popřát, abys to úspěšně dokončil, prolhaný Zelený bolševiku. ;-D

R. Tichý 1.2.2022 8:53

Melete hlouposti, kolektive Rado.

V pripade energii chteji lide (vyjimam ekofasisty) levnou a STABILNI dodavku. Ani jedno z toho obcasne zdroje energie neposkytuji a poskytovat nebudou.

Nebyt dotovany penezi ukradenymi jeste nenarozenym, ani pes po nich nestekne!

P. Rada 1.2.2022 9:18

"Melete hlouposti, kolektive".

Zlenivělí tlupovití závisláci vždy chtěli ještě levnější a ještě stabilnější "dodávky"... v rámci hesla "Chceme více všeho".

O realitě těžby energií (bez dotací) nestranně hovoří parametr EROEI:

https://cs.wikipedia.org/wiki/ERoEI

Ten ale už století v dominantnosti klesá. Jen některé technologie a nejčastěji OZE vykazují růst.

R. Langer 1.2.2022 11:45

Nelži zase, prolhaný Zelený bolševiku! Lžeš, jako když Rudé právo tiskne! ;-€

R. Tichý 1.2.2022 16:06

:-D

Skvely odkaz. Ve vysvetlivkach se pise, ze nikdo nevi, jak koeficient sppcitat spravne. Dale z nej vyplyva, ze OZE, krome potoku je lez.

Nafta-koeficient klesa od 1000, do soucasnych 10-40(bohuzel schazi udaj z Arabie, kde je ropa vsude) proste proto, ze rostou mzdy delniku a naroky na bezpecnost a cistotu.

Zato FVE v Evrope zacina na krasnych 6-a to je podporovana nekonecnym mnozstvim papirku zvanych euro. Treba u elektromobility nam spudruzi zapominate pripocitat detskou praci v Africe a presuny kobaltu do Ciny....

Sumasumarum-odkaz je skvela strelba do vlastni nohy.

R. Langer 1.2.2022 16:07

On to ani nečte, tapetuje co mu dají do ruky... ;-)

V. Novak 1.2.2022 9:25

Ekofašisté ji chtějí taky - ovšem jen pro sebe a ostatním zakázat.

To ti chytřejší - ti druzí vědí, že v zásuvce je elektřiny vždy dost a v nejhorším případě na televizi se dá dívat i při svíčkách.

J. Fráňa 1.2.2022 9:15

Já si od elektrárny emotivně přeji, aby mi dodala elektřinu, celoročně a za přijatelnou cenu. Od teplárny si emotivně přeji teplo. Od pekaře emotivně chleba. Pane Rado voni jsou hlava.;-D

P. Rada 1.2.2022 9:22

Přání máte jak miminko od maminky a co možná na doživotí. hlavo".

Dospělci bývají v reallitě více samostatní - "voni hlavo".

R. Langer 1.2.2022 13:26

No, tak to ty kolem sebe musíš mít zajímavé pečovatele, Zelený bolševiku, protože ty v realitě rozhodně nežiješ. ;-D

J. Poláček 1.2.2022 9:17

ano pane Rado, ten kompromis, ten malý zádrhel, to čertovo kopyto. Však už jenom trošičku, úplně máličko a máme to v kapse, že ?

To je dnes již starodávný trik, vědět lépe, než běžný človíček co je pro něj lepsí, ba dokonce správné. On neví, on má jenom emoce, blbeček zaostalý. Proto jsme tu my co máme rozum, co mu přátelsky - "soudružsky" napovíme co má chtít, aby nebyl za blbce. Historie nabízí spoustu metod a postupů.

Myslím si že autor velice trefně popsal jádro problému, jako ostatně i jiní, kdo se tomu a nejenom tady věnují. Aktivizmus NENÍ životním programem většiny naších spoluobčanů, což jistě i pan poslanec za TOP09 moc dobře ví.