6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

EVROPA: Jako ve filmu

Půjčili jste si peníze a neměli jste na zaplacení? Půjčili jste si znovu a vyplatili starý dluh, abyste získali trochu času? To kolečko jste udělali už poněkolikáté a kromě faktu, že dlužíte stále víc, se nic nezměnilo? Tlačí na vás věřitelé a chtějí své úroky? Klid, nemáte vůbec žádný problém...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vintr 9.9.2012 11:45

Pro politiky je státní dluh

jen číslo na papíře. Nemá žádný vliv na jejich platy a další prebendy a ani nijak neomezuje jejich možnosti si nakrást. A doposud to zadlužování všem procházelo.Tak proč by si s tím lámali hlavu ...

P. Brodský 9.9.2012 2:55

Takže vy se soudruhu Prokope domníváte, že recese spočívá v tom,

že podnikatelé i zákaznící mají peněz dostatek na výrobu i na investice, poptávka přesahuje nabídku, a přesto výroba klesá nebo stagnuje? A proč vlastně výroba klesá, když pracovních sil je dostatek, a peněz také? Z jaké to ekonomické literatury vlastně čerpáte. Nepíše ji náhodou milá paní?

P. Brodský 9.9.2012 3:16

Re: Takže vy se soudruhu Prokope domníváte, že recese spočívá v tom,

Zřejmě se stejně jako chemik Kalousek domníváte, že v makroekonomii platí, podobně jako v hospodaření domácnosti či podniku, zákon zachování peněz. Jenomže on neplatí a neplatil ani v době zlaté měny.

V. Hajková 9.9.2012 7:18

Re: Takže vy se soudruhu Prokope domníváte, že recese spočívá v tom,

Pane    Brodský  -    jste  legrační  strejda .  Plácáte   koniny  a  podsouváte  p.  Prokopovi   co  neřekl! 

J. Slanina 9.9.2012 10:29

Re: Takže vy se soudruhu Prokope domníváte, že recese spočívá v tom,

Nejzoufalejší na tom je, že něco podobného bude dělat v dohledné době ministra financí, co nevidím zas až tak velkou srandu.

V. Hajková 9.9.2012 10:47

Re: Takže vy se soudruhu Prokope domníváte, že recese spočívá v tom,

Buh   ví,  co  bude  za  2  roky! 

V. Hajková 9.9.2012 10:49

Re: Takže vy se soudruhu Prokope domníváte, že recese spočívá v tom,

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/278191-v-recku-to-vre-neonaciste-nicili-prodejni-stanky-cizincu.html

J. Kanioková 9.9.2012 17:18

No, že bych se jich zastávala, se nedá říct.

když jim nevadilo, jak se plýtvá jejich politiky.

Ale teď to tam opravdu není pěkné a tak to skončí barikádami..

To nejsou jen ošklivé věci globální ekonomiky - Řecko - http://jdem.cz/v4xe3

V. Hajková 9.9.2012 10:50

Re: Takže vy se soudruhu Prokope domníváte, že recese spočívá v tom,

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/tisice-lidi-demonstrovaly-v-recke-soluni-proti-dalsim-usporam/837934                                                                                                                                        V  Řecku   -  to  nemuže  dopadnout   dobře!

P. Brodský 9.9.2012 11:43

Milá paní Hájková

Máte pravdu v tom, že soudruh Prokop opravdu neřekl to, co mu vkládám do úst.On totiž na mé tvrzení, jak je jeho odesáckým zvykem, pouze plivnul a k věci neřekl vůbec nic. Podobně jako vy, která jste mi pouze sdělila kdo já dle vás jsem. Takže si klidně dál notujte s panem Slaninou a ostatními odesáky, jací jsou ti neodesáci debilove. O deflačních krizích z Vás nevypadne nic, to je jasné.

V. Hajková 9.9.2012 11:59

Re: Milá paní Hájková

Kde  berete   tu  drzost  a  nazýváte  p.  Prokopa soudruhem?  Navíc  já  nejsem  žádný  odeesák!   Já  jsem  příznivec  skutečně  pravicových  politiku  -  jako  je  p.  ing  P.Mach.  Takže  opět  jen  blábolíte!

J. Kombercová 9.9.2012 13:00

Re: Milá paní Hájková

Zameťte si před svým prahem, štěkno, která každého oponenta nazývá komoušem, případně ohavným komoušem. Případně jinou invektivou.

:)

V. Hajková 9.9.2012 13:03

Re: Milá paní Hájková

Díky  za  radu-  ŠTĚKNO!

L. David 8.9.2012 10:40

Je to velmi zlé!

Pomatenost sudruhů z Brusele už nakazila i mozek Draghiho.

M. Prokop 8.9.2012 22:26

Re: Je to velmi zlé!

Jako že by ten mozek byl až doteď nenakažen?

Spíš mi to zavání slepicí a vejcem.

P. Brodský 9.9.2012 3:04

Je to dokonce strašné

A naše ODS vláda stále tvrdošijně odmítá vystoupit z EU.

J. Kanioková 8.9.2012 7:47

S článkem souhlasím absolutně...

No, teď už v podstatě čekáme jen na státní bankrot Německa, do té doby bude trvat hluboká recese, nikdo se nebude sám o nic snažit, bude jen naříkat, aby taky něco od Němců dostal. Takže další startovací okno bude až po jejich bankrotu, nebo že by konečně po jejich vystřízlivění...? Protože dokud se Němcům dařilo, tak bylo všechno v EU skvělé, OK..

Jenže celkový dluh Německa na konci r.2011 (!) - Německo tají obří dlu - http://jdem.cz/v4u92  ...A jejich ekonomové varují, že GARANCE Německa už nyní dosahují trojnásobku st. dluhu a zadluženost eurozóny stoupá! K pěti zkrachovalým státům lze s jistotou přiřadit Španělsko a Slovinsko. Takže součet... ?!  ... Německo: Kdo dostává průměrný plat, dostane se v důchodu pod hranici chudoby - http://jdem.cz/v4rz2

Video - p. Robejšek - http://jdem.cz/v4ny9  .. Adios, bilionos.. 

Jestli se Evropa nevrátí k principům EHS, padne na čenich nejen vinou eura, dluhů a nevraživostí evropských národů navzájem, ale sežerou nás dluhy a inflace.  Recese!  která neodezní jen špatným výmyslem Itala Draghiho, který zapracoval ve prospěch Montiho, ale i podle ideí  banky Goldman Sachs, jejímž je odchovancem. V nedostatku předvídavosti a přijetí reality si můžou s Kalouskem podat ruce. Ta příšerná recese je všude !  

Nejděsivější graf - nabídky pracovních míst - recese  - http://jdem.cz/v4us6 .... USA čeká nejhorší deprese všech dob. Proč to skončí tak špatně? - http://jdem.cz/v4qh8 .... US 20: Dvacet Velké trendy, které budou dominovat americké budoucnosti - http://jdem.cz/v4ur9

V. Venc 8.9.2012 10:22

Re: S článkem souhlasím absolutně...

Ad Kanioková

K prvnímu odstavečku - souhlas, ale dopadne to hůř. Němci budou platit a platit, až nakonec zjistí a uvědomí si, že se dostali do "tmavé", potom podle starého zvyku vystartují, aby si vzali nazpátek, co ztratili. Rusko potom Německu pomůže.(Ale to už v tom budou zamíchány i USA, a s jejich demokratizací světa, je to nevypočitatelné).

Další text - souhlas.

V. Hajková 8.9.2012 10:28

Re: S článkem souhlasím absolutně...

Skvělé   p. Kanioková!   Nejzajímavější   je  to  tajení    německého  dluhu!   Kdyby  to   nebylo  uvedeno  v   solidním  Handelsblattu   -  ani  by  se  nechtělo  věřit!

P. Brodský 9.9.2012 3:01

Skvělé paní Kanioková

Dokonce i milá paní je s Vámi spokojena.

V. Hajková 8.9.2012 6:49

Tak to vidíte p. MATĚJKA

jak   vám  to   Kun   vysvětlil  -   budte  rád,  že  jste   dle   něho  jen  lhář.   Mohl   jste  dopadnout  huře  :-)))

V. Kún 8.9.2012 4:31

Pane Matějko, popíráte sím sebe

Pane Matějko, lžete. Evropská banka nevytiskno jedinou novou bankovku, a vy to víte. Peníze, nutné pro odkup, získá omezením úvěrů v EU. Tj. nebude tolik půjčovat  áni bankám, ani podnikům, ani občanům (těm přes komerční banky). Ale to je přece i podle vás v pořádku, že se omezí úvěry a půjčky, ne? Tak proč lžete?

V. Hajková 8.9.2012 6:44

Re: Pane Matějko, popíráte sím sebe

Vám  lze  jen  závidět   váš   život   s  jedním  mozkovým  závitem   a  to  ještě   značně   omezeným   :-))))))))))))))))))))))))))))))

P. Brodský 9.9.2012 2:35

Re: Pane Matějko, popíráte sím sebe

Ejhle, milá paní opustila úvodník a přišla podpořit paní Kaniokovou svým standardním způsobem.

J. Kanioková 8.9.2012 7:56

víra tvá tě uzdravila...

M. Bezouška 8.9.2012 8:21

Re: Pane Matějko, popíráte sím sebe

pane Kúne, jak jste, prosím vás, přišel na k té své teorii - "peníze, nutné pro odkup, získá omezením úvěrů v EU"? Mohl byste nám to nějak jednoduše vysvětlit? Tak, jak jste to napsal to nedává žádný smysl, dokonce by se dalo říci, že je to úplná pitomost. Třeba by to chtělo, abychom to pochopili i my, kteří nejsme obdařeni ekonomickou genialitou, nějakou rovničku nebo i jen slovní popis, pochopitelně doložený nějakými čísly. Zkuste to, moc prosím!

V. Kún 8.9.2012 18:19

Re: Pane Matějko, popíráte sím sebe

Naučte se anglicky, pane Bezoušku, anebo aspoň německy či italsky, a přečtěte si aktuální prohlášení Evropské banky k pproblematice odkupu státních dluhopisů v originále. Ano, v originále, a ne, co vám tu přežvýká pan Matějka a spol. - Takže lze shrnout: Za vykoupené dluhopisy (a to ze sekundárního trhu, hlavně od komerčních bank) evropská banka samozčejmě zaplatí. Ale nikoliv nějakými nově vytištěnými penězmi, nýbrž penězmi, které má v aktivech. O ty se její peněžní zásoba zmenší, avšak to banku nepoškodí: současně s odkupem dluhopisů se totiž rozhodla omezit půjčky (neútočí Matějka právě na zbytečné půjčky?!), a její peněžní aktiva a současně  i peněžní zásoba v Evropě se tedy nezmenší ani nezvětší. a inflace nehrozí.

Pochopíte to, pne Bozeušku?

M. Prokop 8.9.2012 22:30

Re: Pane Matějko, popíráte sím sebe

No, tvrdí to. Zda to splní, nevím, pochybuji.

Co ale vím, je že to kupování dluhopisů mají výslovně zakázáno.

A pokud někdo dělá něco zakázaného, neví nikdo, kam až v tom zajde.

I. Schlägel 8.9.2012 9:37

Re: Pane Matějko, popíráte sím sebe

A Vy popíráte učivo 6. třídy základní školy, které jste ke své škodě dodnes nepochopil. Ale pište dál, člověče, ať lidi vědí, kdo také chodí k volbám.

P. Brodský 8.9.2012 0:38

Ničím nekryté peníze a jen ničím nekryté peníze

se v současném světě používají výhradne již od r. 1971, kdy Nixon zrušil poslední zbytky zlaté směnitelnosti dolaru.Výsledkem jsou relativně menší krizové výkyvy růstu a na druhé straně pomalá, ale trvalá inflace. Pro růst HDP je ovšem nebezpečnější deflace než inflace, inflace ovšem zase užírá malým střádalům peníze. Eurozona má nedostatek peněz v poměru ke zboží, které je schopna vyrobit. To způsobuje nezaměstnanost a recesi. V třicátých letech se tomu říkalo nadvýroba.

Zajímalo by mě, co si Matějkové a Kaniokové myslí o krytí peněz vrhaných do oběhu naší ČNB.