29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Tichý 25.10.2010 8:13

Re: Zase totální blábol, autore!

Psal jse, že EU takové důkazy nepřipouští. Prošel jsem stránky německého statistického úřadu, informace jsem nenašel. Tak jsem nalezl oficiální islámskou stránku, kde jsou informace z oficiálního islámské konference. Proč je vám to málo?

P. Joch 22.10.2010 8:33

Imigranti

Pane Netzer, dovolil bych si nesouhlasit s Vaším odsudkem. Říct o argumentech druhého, že jsou primitivní a směšné, bez toho, aniž byste uvedl své vlastní protiargumenty, svědčí o Vaší vlastní slabé pozici v diskusi. Tím nemyslím Faerské ostrovy.

Jinak jen bych připomněl, že nejčastější chlapecké jméno pro novorozence v Londýně už není John, ale Muhammad. A při své návštěvě v Káhiře jsem se několikrát setkal s názorem, že práce je pro muslimského muže nečistý zdroj obživy. Bohabojný muslim se živí obchodem, nebo žije ze svých statků. A když jsem viděl jak to tam funguje, tak bych se opravdu nechtěl stát svědkem importu tohoto systému do střední Evropy.

P. Joch 22.10.2010 8:34

Re: Imigranti

Omlouvám se, nevšiml jsem, že nepřechylujete své příjmení, paní Netzer.

S. Netzer 22.10.2010 10:18

Re: Imigranti

Páně Matějkovo žonglování s čísly je naprosto neseriózní, tak jako premisa z které vychází. Za validní argument rovněž nepokládám vzpomínky z dovolené, nebo X-krát opakované zjištění, že nejčastější jméno novorozenců tam a tam je Mohamed, které opisuje jeden od druhého.

S. Netzer 22.10.2010 8:05

Další primitivní

anti EU agitka z pera tohoto velmi plodného pisálka. Tento článek předčí svou směšností vše, co doposud napsal.

Velmi bych autorovi doporučovala, aby detailně rozvedl konkrétní myšlenku hrozby masivního přistěhovalectví z Faerských ostrovů, kterou zde pouze nakousl.

:-)))

S. Netzer 22.10.2010 8:23

Dodatek

týkající se demografie Faerských ostrovů:

"Na ostrovech žilo v roce 2007 48 451 obyvatel, z toho 19 282 v hlavním městě Tórshavn. ... Faerské ostrovy se nepotýkají s úbytkem obyvatel. Úhrnná plodnost je jedna z nejvyšších v Evropě (2,522), díky čemuž je kladný přirozený přírůstek. Navíc Faeřanů přibývá i migrací."

V. Husák 22.10.2010 8:25

Já bych vám velmi doporučovala, abyste

V. Husák 22.10.2010 8:31

Já bych vám velmi doporučoval,

abyste si alespoň desetkrát zasebou nahlas přečetla článek, který napadáte naprosto nesmyslnou argumentací. Možná, že pak pochopíte, o čem vlastně autor píše. Když už byste se ke článku přece jen chtěla vyjádřit, tak používejte argumenty a ne nesmyslné bláboly.

Článek, bohužel, vyjadřuje pravdivou skutečnost a já za něj tímto autorovi děkuji.

P. Brodský 22.10.2010 14:17

Re: Já bych vám velmi doporučoval,

pane Dr. Husáku, abyste si alespoň desetkrát za sebou nahlas přečetl diskuzní příspěvek pí Netzer, který napadáte bez jakékoliv  argumentace. Možná, že pak pochopíte, o čem pí Netzer píše.

J. Skotnica 22.10.2010 11:39

Re: Dodatek

Jste odvážná žena, že se nebojíte. I když - lehkomyslnost není odvaha. A z patnácti vyjmenovaných lokalit si vybrat jedinou u které se autor zřetelně uťal a s ní ho mlátit po hlavě je, nezlobte se, komické. Vy se tak zoufale zastáváte EU, že nevnímáte, že se z ní stává byrokratická organizace, ve které mají hlasy občanů stále menší váhu. EU se asi zrušit nedá, ale dá se otevřít ten paskvil - Lisabonská smlouva, kterou všechny parlamenty schválily, Irsko jediné po velké masáži  v referendu a nikdo o ní dohromady nic neví. Jako soukromá osoba nic, čemu nerozumím nepodepíšu. A k imigrantům - paní Merkel prohlásila, že současná multikulti politika totálně selhala. Proč asi?

S. Netzer 22.10.2010 13:30

Re: Dodatek

Výrok A. Merkel je nutno chápat jako populistický tah, což jsem už psala před několika dny, když zde všichni jásali, aniž by znali její předešlé výroky. Navíc tento výrok nemá vůbec nic společného s tézí článku (imigranti nás a naše potomky připravují o zasloužený důchod), která autoru slouží jako další záminka kopnout si do EU. Že obhajuji EU, milý pane, bude asi tím, že o ní vím trochu víc než ti, kteří, místo toho, aby se informovali ze seriózních zdrojů, dávají přednost všem možným Matějkům, kteří formují jejich mínění o této organizaci.

J. Skotnica 22.10.2010 16:13

Re: Dodatek

Proč je "nutno chápat?. Voláte po argumentech, dejte něco na podporu Vašeho tvrzení. A že je to mimo mísu? Proč o nich Merkel mluvila. Protože přinášejí do rozpočtu více než berou, asi ne.

S. Netzer 22.10.2010 17:17

Re: Dodatek

Milý pane Skotnico, s takovými námitkami se běžte vycpat. O výrocích AM, a o debatě o integraci, která je momentálně v Německu velmi horké téma, víte zjevně kulové, tak se mně, prosím, nesnažte poučovat. Věnujte se raději SŘLI.

J. Skotnica 22.10.2010 18:42

Re: Dodatek

Poníženě děkuji za odpověď.

L. Kubeš 22.10.2010 17:13

Re: Dodatek

Další obhájkyně novodobé RVHP s názvem EU, která na rozdíl od ostatních smrtelníků "do toho vidí". Pokud vám vyhovují socializující tendence bývalého maoistického komunisty Barrosa v čele Evropské komise, zcela nedemoktarického orgánu, který produkuje tisíce přiblblých nařízení, tak to je váš problém a zkuste si tedy podle svých idealistických představ nastěhovat domů nějakou imigrantskou rodinu z muslimské země jako test.

S. Netzer 22.10.2010 17:23

Re: Dodatek

Takový "argument" mně pane K. taky nemůže přesvědčit. Až budete mít  nějakou připomínku, která není pouhým předsudkem, tak se, prosím, zase ozvěte.

P. Půtová 22.10.2010 14:22

Re: Další primitivní

Myslím, že je naprosto jedno, odkud případní imigranti přijdou. Důležitější je, jestli opravdu budou vzděláni a ochotni přijmout pravidla dané země a jestli bude jejich práce přínosem do státního rozpočtu. Pokud ne, bylo by opravdu lepší, aby v budoucnu imigranti nezatěžovali státní rozpočet (dávky, důchody, zdravotní péče...). Stejně bude náš důchodový průběžný systém plus minus po roce 2030  na tom tak špatně, že buď bude penze směšně nízká, případně jen pro opravdu chudé, nebo vůbec žádná. Měli bychom si to uvědomit a začít s tím počítat. A také bychom měli s velkou trpělivostí a tolerancí pracovat na tom, aby rodinné a mezigenerační vztahy fungovaly, protože možná jednou - ve stáří - budeme odkázáni na pomoc svých dětí.